Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Osta, vuokraa, vaurastu – Joonas Orava, Olli Turunen

Kirjoitettu 27.12.13
Esseen kirjoittaja: Jari Heikkilä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Osta, vuokraa, vaurastu
Kirjan kirjoittaja: Joonas Orava, Olli Turunen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Osta, vuokraa, vaurastu – Joonas Orava, Olli Turunen

Asuntosijoittaminen on viimeisen vuoden parin aikana alkanut itseäni kiinnostamaan kovasti, koska on oikein tehtynä kuitenkin yksi tuottavimmista sijoitusmuodoista. Toisaalta myös koska tuo mukavaa vastapainoa sitten noille osakesijoituksille ja hajauttaa sijoituksia mukavasti. Ja omalla osaamisella pystyy kuitenkin niin paljon vaikuttamaan tuossa tuottoon.

Ostin kirjan koska en ollut aikaisemmin vielä kuitenkaan lukenut kuin yksittäisiä juttuja (vaikkakin paljon) asuntosijoittamisesta ja tästä kuitenkin löytyy kaikki jutut yksien kansien välistä. Tajusin tuossa vasta kirjaa jo jonkun matkaa luettuani parin mutkan kautta, että toinen kirjan kirjoittajista on itsekkin käynyt aikanaan Tiimiakatemian.

Kirja käsittelee koko asuntosijoittajan kannalta oleellisen prosessin, eli ensin käydään läpi lukuja, että miksi joku olisi hyvä ostos. Sitten käydään ostoprosessi tarkemmin läpi ja se miten kunnostuksen ja remontointi pitää huomioida ja miten toisaalta omilla pikku remonteilla voi hyvinkin nostaa asunnosta saatavaa tuottoa. Tämän jälkeen käydään läpi vuokraaminen, hallinnointi ja se kuinka asuntosijoittamisella sitten todella voi vaurastua pitkässä juoksussa.

Asuntosijoittamisessa ehdottomasti tässä vaiheessa vaikeimpana näen tuon ensimmäisen asunnon hankkimisen. Kun se ensimmäinen on, niin tämän jälkeen on huomattavasti helpompi saada lisää lainaa muihinkin asuntoihin kun on tuo ensimmäinen kämppä ja siitä irtoava pääoma sitten vakuutena. Tällä hetkellä kun ei ole varsinaisesti itselläni sellaista omaisuutta joka vakuudeksi kelpaisi, mutta onneksi noissa asunnoissa itsessään on aika korkea nuo vakuusarvot.

Tavoitteena olisi, että kun Tiimiakatemia loppuu tai vuosi sen jälkeen saisin ostettua ensimmäisen sijoitusasunnon. Tällöin viimeistään pitäisi hyvin olla käsiraha tuohon kasassa kyllä. Tarkoituksena on ostaa juurikin joku pienehkö yksiö, joissa kuitenkin vuokratuotot ovat ne parhaat ja myös remontointikulut yleensä pienimmät.

Tällä hetkellä tulee jonkun verran myynti-ilmoituksia tutkittua noiden sopivien asuntojen osalta ihan markkinoiden tutkimis mielessä vaikkei hankinta tällä hetkellä juuri ajankohtainen olekkaan, mutta mitä enemmän aiheesta tietää niin sitä parempia tuloksia myös sitten syntyy.

Täytyy myös yrittää päästä tapaamaan muutamaa alan kovaa tekijää tässä tulevan vuoden aikana, varmaan ainakin tuo Joonas noista kirjoittajista olisi mahdollista samaan pöytään saada istutettua kun aihe kiinnostaa ja Tiimiakatemia taustaa myös löytyy.

Tällä hetkellä tästä kirjasta nyt ei oikein käytäntöön voi paljon enempää viedä kuin tuota markkinoiden tutkimista, mutta on kyllä kaiken kaikkiaan hyvä perusteos tällaiselle aloittelijalle ja suosittelen kyllä aiheesta kiinnostuneita lukemaan ja katsomaan että herääkö lisää kiinnostusta aihetta kohtaan vai tuntuuko se sittenkin liian vaivalloiselta.

PS. Eka sijoitusasunto viimeistään 2015 vuoden loppuun!

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!