Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Osuuskunta Wedia ja sen läpivienti

Kirjoitettu 06.02.16
Esseen kirjoittaja: Jasna-Liisa Pässilä
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiyritys ja sen läpivienti - matkalla kohti matalampia organisaatioita
Kirjan kirjoittaja: Antti Skyttä
Kategoriat: 2. Yhteisöllisyys, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Meidän tiimin klikit

Vuosi sitten tiimissämme oli kaksi klikkiä, Mukia ja Täpinä. Päätimme ratkaista ongelman lähtemällä koko tiimin voimin yhteiselle ulkomaanmatkalle, Learning Circukselle. Osa tiimimme jäsenistä ilmoitti heti alussa, etteivät syystä tai toisesta lähde ollenkaan mukaan. Siinä vaiheessa haave yhteisestä reissusta alkoi rapistua, ja matkalle päätettiin lähteä kolmessa eri porukassa, kolmea eri reittiä. Tässä vaiheessa alkoivat muodostua uudet klikit.

Learning Circuksen aikana tutustuimme toisiimme paremmin, ja luottamus välillämme kasvoi. Samoin kävi myös muille yhdessä matkustaneille porukoille. Paniikki-Pimuihin ja Hälläväliä-Hempukoihin kuuluivat allekirjoittaneiden lisäksi muut tiimimme tytöt. Lienee siis selvää, että yhteisiä puheenaiheita riitti niin poikaystävistä kuin päivän vaatetuksesta ja yhteinen sävel löytyi vähän liiankin helposti.

Amsterdamissa seuraamme liittyi #operaatio paskareissu, johon kuuluivat Eetu, Anttoni ja Mika, joiden kanssa vietimme aikaa kaupunkiin tutustuen. Alku oli hankala, mutta viimeistään Riikaan lennettyämme tunsimme olevamme yhtä tiimiä.

Suomeen päästyämme alkoivat ongelmat. Päätimme fuusioitua yhdeksi osuuskunnaksi, mutta emme tehneet tarpeeksi tiimiytymisen jatkamiseksi. Alkoi ”kesäloma”, ja kaikki tekivät vähän omia juttujaan yksin tai pienissä porukoissa. Ainoat yhteiset jutut olivat kaksi tapaamista, joissa hoidettiin yhdistymisen kannalta pakollisia asioita. Pojat tapasivat toisiaan vapaa-ajallaan yhteisten harrastusten kautta. Myös suomeen reissulta jääneet Ville ja Ossi alkoivat yhdistyä paskareissulaisiin. Janita liittyi Osuuskunta Wediaan, ja tuli heti juttuun muiden tyttöjen kanssa. Learning Circuksella Million poikien kanssa olleet Aleksi ja Hannes puolestaan eivät kuuluneet oikein kumpaankaan ”porukkaan”.

2016-02-05 21.22.42

Vaikka Osuuskunta Wediaan on viime keväisen matkamme jälkeen tullut yksi jäsen lisää, ja muutama on poistunut keskuudestamme, samat klikit ovat yhä olemassa.

 

Miten ne puretaan?

 

Hallittu sekoittaminen

Usein treeneissä jo istumajärjestyksestä voi päätellä tiimimme sisäiset klikit. Esimerkiksi palautepäivän keskutelussa huomasi, kuinka pojat istuivat omassa porukassaan sohvalla, tytöt vastakkaisella puolella keskenään, ja Aleksi erillään kummastakin porukasta. Yksinkertaisena ratkaisuna voisimme alkaa kiinnittämään enemmän huomiota treenien istumajärjestykseen. Kuulostaa ehkä naurettavalta, mutta tyttö-poika-tyttö-poika-järjestys pienentää klikkien merkitystä varmasti etenkin treenitilanteissa.

Toinen useimmin esiintyvä klikkihelvetti on päivittäinen lounastaminen. Tytöt käyvät keskenään syömässä, samoin kuin pojat. Ainoa poikkeus tähän on satunnaiset yhteislounaat Ravintola Aimossa tai Fiilussa. Kiinnittämällä tähän hieman enemmän huomiota, voisimme kenties parantaa yhteishenkeämme edes pikkuisen.

Mielestämme loistava keino klikkien tuhoamiseen voisi olla yhteiset illanvietot esimerkiksi kerran kuussa. Tätä on toki kokeiltu aiemminkin, mutta ”ryyppäjäiset” eivät ole tuottaneet toivottua tulosta: koska ohjelma on poikkeuksetta ollut allekirjoittaneiden suunnittelema, eivät kaikki ole olleet siihen tyytyväisiä. Lisäksi kaikki eivät aina ole päässeet paikalle ja toiset ovat jättäneet tulematta puhtaasti motivaation puutteesta tiimiin.

Ratkaisuna tähän esitämme seuraavaa: arvomme joka kuukaudelle tyttö-poika-parin, joka vuorollaan järjestää koko tiimille jotain yhteistä (pakollista) tekemistä, esimerkiksi kuun toisena keskiviikkopäivänä. Ohjelma voi olla mitä tahansa; sen ei tarvitse sisältää alkoholia, paikka ja aika ovat vapaita ja aktiviteettiin voidaan käyttää sovitusti rahaa. Näin pääsisimme tekemään yhdessä jotakin mukavaa useammin ja ihmiset tutustuisivat paremmin toisiinsa jakaessaan vastuun päivän sisällöstä.

Forest and Back 2.0

Parhaana keinona, ns. villinä korttina, ajattelimme järjestää uuden yhteisen matkan, Forest and Back 2.0:n. Koska huomasimme yhteisten kokemusten reissun päällä lähentävän ihmisiä huomattavasti, aiomme houkutella koko Wedian kanssamme yhteiselle telttaretkelle keskelle Karhun kierrosta. Tämä tapahtunee vielä tänä keväänä (tai viimeistään syksyllä).

 

Tiimin muut ongelmat?

 

Johtaminen

Tiimissämme ei ole käytännössä minkäänlaista johtajuutta. Meillä ei ole yhteisiä käytänteitä, sääntöjä, arvoja tai mielipiteitä. Tämä heijastuu selkeästi tavoitteettomuuteen, tiimihengen puuttumiseen ja alisuorittamiseen. Olemme yhdessä todenneet, ettemme halua tiimillemme ns. perinteistä johtoryhmää, joten tarvitsemme toisenlaisen ratkaisun. Uskomme tulevan tavoitekeskustelun määrittävän johdettavien asioiden tarvetta, ja selkeyttävän johtajan roolia tiimiyrityksessä.

Tavoitekeskustelun lopputuloksesta riippuen, allekirjoittaneet ovat valmiita järjestämään yhteisen turinatuokion asian selvittämiseksi. Tilaisuus olisi ehdottomasti treeniaikojen ulkopuolinen, täysin muunlaisessa ympäristössä ja sisältäisi hyvää ruokaa ja kivoja väliaktiviteettejä. Olemme todenneet tämän erittäin toimivaksi esimerkiksi palautepäivän ansiosta.

Ongelmanratkaisu tiimissä

”Vedämme usein tiiminä lyhimmän korren.” Tätä mieltä moni oli tiimimme tilanteesta tällä hetkellä. Emme vaadi toisiltamme tarpeeksi ja menemme usein sieltä, missä aita on matalin. Kirjapisteet uupuivat suurimmalta osalta tiimistämme vielä tämän vuoden puolella. Valmentajamme antoi uuden eräpäivän tehtävän suorittamiseksi, mutta osa ei siltikään tehnyt riittävästi pisteitä. Seuraavissa treeneissä asiaa ei vieläkään otettu puheeksi, vaan ihmiset meinattiin päästää, kuin koira veräjästä. Kissa nostettiin kerrankin pöydälle ja asialle annettiin vihoviimeinen määräaika, jonka laiminlyömisestä seuraa tällä kertaa rangaistus. Tällaisia tilanteita pitäisi ottaa useammin esiin ja kaikilla meillä on aiheesta reippaasti opeteltavaa.

Suurin ongelmamme on kuitenkin se, ettemme tunnista tiimimme ongelmia, tai kiellämme ne, koska emme halua keskustella aiheesta. Aiheessa on tapahtunut pieniä parannuksia ainakin palautekeskustelun jälkeen, mutta vielä vaaditaan paljon työskentelyä sen eteen. Uskomme kuitenkin, että tilanne tulee muuttumaan, kun saamme ratkaistua muutaman ison ongelmamme, jotka ovat jo kaikkien tiedossa ja hyvin pitkälti listattuina aiemmissa kappaleissa.

 

Loppusanat

Allekirjoittaneet ovat tehneet älyttömän paljon työtä tiimiytymisen, tiimihengen ja yleisen viihtyvyyden parantamisen eteen. Kyseiset aiheet ovat meille erittäin tärkeitä, koska ne vaikuttavat huomattavasti omaan työmukavuuteemme. Toivomme, että kiinnittämällä tiiminä enemmän huomiota esittämiimme ratkaisuehdotuksiin, olemme kovaa vauhtia tulossa Huipputiimiksi. Uskokaa tai älkää.

 

 

 

Rakkaudella,

Jasna-Liisa Pässilä ja Noora Suokas,

Osuuskunta Wedian viralliset viihtyvyysvastaavat

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!