Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ota oppia parhaista

Kirjoitettu 04.03.14
Esseen kirjoittaja: Mikko Tammilehto
Kirjapisteet: 2
Kirja: Ota oppia parhaista
Kirjan kirjoittaja: Bengt Karlöf, Kurt Lundgren, Marie Edenfeldt Froment
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.1. Oppimisen suuntaviivoja, 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut, 1.4. Uusia tuulia oppimiseen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

OTA OPPIA PARHAISTA

 

 

Liian usein ihmiset sortuvat keksimään pyörää uudelleen. Oli kyse mistä tahansa asiasta mitä ollaan tekemässä, eivät ihmiset välttämättä tiedä tai tajua sitä, että joku muu on mitä todennäköisemmin taistellut samanlaisen/samankaltaisen pulman kanssa jo ennen sinua ja mahdollista työryhmääsi.

 

Miksi ihmiset haluaisivat taistella pulmien kanssa jos joku toinen on jo keksinyt ratkaisun? Johtuuko se siitä ettei jakseta tai osata etsiä tietoa muualta vai ollaanko liian itsepäisiä ja ylpeitä ja asennoidutaan ongelmaan tyyliin ”kyllä minä tämän selvitän, minä hoidan asiani itse”. Suomalaisissa huomaa monesti tämän itsepäisen piirteen, jossa ei ole oikeastaan mitään järkeä.

 

Vertailuoppimisessa ei ole kyse siitä, että toisten ratkaisut ja ideat kopioitaisiin suoraan ja tehtäisiin operaatio täysin samalla tavalla kuin ”he” ovat aikaisemmin tehneet. Ei. Vertailuoppimisessa saat periaatteessa valmiin pohjaratkaisun ongelmaan, mutta sovellat sen toimintatavat ja yksityiskohdat juuri sinulle ja sinun ongelmaasi sopiviksi. Näin opit tehokkaammin ja saat aikaan parempia tuloksia. Kirja on näitä esimerkkejä pullollaan ja niitä on ehkä liikaakin, koska kirja toistaa itseään ja perusideaansa todella paljon. Mielestäni kirjan perussanoman voisi tehokkaasti tiivistää muutaman sivun esitteeseen.

 

Tarkastelemalla ja analysoimalla jonkun toisen keksimää ratkaisua mihin tahansa ongelmaan, voit ajatella ja pyöritellä mielessäsi sitä miten toinen on mahdollisesti juuri siihen ratkaisuun päätynyt. Voit esimerkiksi keskustella ongelman ratkaisijan kanssa ja saada paremman käsityksen hänen toiminnastaan. Keskustelun avulla voitte jopa keksiä yhdessä vieläkin paremman ratkaisun ja saada uusia näkökulmia ongelmaan liittyen! Hyvä dialogi edesauttaa oppimista ja laajentaa yksilöiden aikaisempaa tietoa näkökenttää aiheesta, joka taas hyödyttää esimerkiksi juuri näiden ongelmien kanssa painivia ihmisiä ja yrityksiä ja sitä kautta koko ihmiskuntaa kehityksen nimissä.

Tietoa ei kannata pimittää, sillä jos emme voisi opettaa toisiamme tai oppia toisiltamme mitään, kehitys pysähtyisi ja palaisimme takaisin kivikaudelle.

 

Tiimiakatemia perustuu juurikin hyvin paljon vertailuoppimiseen. Teemme sitten minkä tyyppisiä projekteja tahansa, aina löytyy jostain aikaisempaa kokemusta ja useampia näkökulmia jotka kannattaa ottaa huomioon ja joista voi oppia tai saada uusia ideoita. Aina on joku keltä voi kysyä ja saada apua ja se on hienointa! Se voi olla vaikka oma tiimi tai joku muu tiimi talossa. Se voi olla myös joku yritys talon ulkopuolelta. Tiimiakatemiaa ei olisi olemassa jos täällä ei voisi saada oppia muilta ihmisiltä siitä miten asioita voidaan tehdä tai olla tekemättä. Olen itse saanut kokea vertailuoppimista melkein joka päivä. Olen saanut toisilta tiimiyrittäjiltä neuvoja joihinkin ongelmiin tai haasteisiin mitä minulla on ollut, olen soveltanut niitä omaan mieleeni sopiviksi ja lähtenyt rakentamaan asioita sitä kautta. On mukavaa kokeilla uusia tapoja tehdä erilaisia asioita vertailuoppimisen avulla ja keskustella toisten kanssa siitä, mikä heillä on toiminut ja minkälainen fiilis on omasta toiminnasta itselleen jäänyt! Tämä on jokaisen yksilön jatkuvaa kehittymistä yhdessä. Vertailuoppimista.

 

Vaikka vertailuoppimisessa onkin sana ”vertailu”, ei se tarkoita sitä että täytyisi koko ajan kytätä ”menestyneempiä” organisaatioita ja stressata siitä että ei olla yhtä hyviä kuin he tai masentua siitä että nyt ei saatu haaviin isoa asiakasta, koska emme osanneet ratkaista ongelmaa itse. Ei tarvitse olla kyse välttämättä mistään kilpailusta, vaan yhdessä oppimisesta ja ongelmien ratkaisemisesta.

 

Tietenkin vertailuoppimisessa on tärkeää tietää, mitä halutaan oppia ja keneltä ja mitä sinä voit antaa vertailtavalle organisaatiolle. Jos haluat kehittää omaa organisaatiotasi oppimalla asioita jostain toisesta organisaatiosta, täytyy sinun tietää kehityskohteesi. Ei ole järkeä mennä ”oppimaan” valmistelematta esimerkiksi kysymyslistaa tai selvää agendaa etukäteen. Jos et tiedä mitä haluat oppia toiselta niin älä tuhlaa aikaasi joutaviin käynteihin, josta ei loppujen lopuksi ole mitään konkreettista hyötyä. Valmistelu on siis vertailuoppimisen alfa ja omega.

 

Jos yritys tai muu organisaatio haluaa oikeasti kehittyä paremmaksi omalla alueellaan, täytyy sen osallistaa ja tätä kautta sitouttaa henkilökuntansa yhteisiin tavoitteisiin motivoimalla näitä oikein. Ihmiset tykkäävät keksiä omia ideoitaan asioiden parantamiseksi ja siksi jokaisen yksilön henkilökohtainen panos on erittäin tärkeä.

Joskus vuosituhannen alussa ajateltiin että ihminen on kone ja tekee työtä käskettyä. Maailma oli silloin kuitenkin hyvin erilainen ja onneksi tästä ajattelutavasta on päästy suurimmaksi osaksi eroon, vaikka vieläkin on olemassa työpaikkoja missä ei turhan paljoa ajatushermoja kutkutella. Ihminen on kuitenkin ihmimillinen olento. Kukaan ihminen ei ole täysin samanlainen kuin toinen, koska emme ole koneita eikä meistä voi sellaisia tehdä. Jokaisella on omat vahvuutensa ja näkemyksensä asioista ja jokainen voi varmasti halutessaan tuoda uudenlaisia ratkaisuja tai ajatusmalleja joista voidaan yhdessä kehitellä toimivia konsepteja organisaation toiminnan parantamiseksi. Ratkaisun avain piileekin kysymyksessä: Miten saadaan nämä ihmiset tuomaan omat parhaat vahvuutensa esille ja motivoituneesti kehittämään omalla panoksellaan koko organisaation yhteistä toimintaa paremmaksi? Vastauksia kysymykseen on suunnilleen yhtä monta kuin ihmisiä maan päällä.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!