Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Oy Minä Ab – Johtamisen ydin

Kirjoitettu 20.01.15
Esseen kirjoittaja: Samuli Lehto
Kirjapisteet: 3
Kirja: Älykäs itsensä johtaminen
Kirjan kirjoittaja: Pentti Sydänmaanlakka
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.4. Johtamisen haasteet, 4.5. Projektien johtaminen, 4.8. Johtamisen käsikirjat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Älykäs itsensä johtaminen

Pentti Sydänmaanlakka

 

 

Vietän joulun välipäivät ja osan pyhistäkin lukemalla raivokkaasti kirjoja, ja kirjoittamalla sormet sauhuten reflektioesseitä. Kirjapisteitä puuttuu, deadline lähestyy, ja mies uupuu jatkuvaan tekstin sisäistämiseen ja tuottamiseen. Vuosikin vaihtuu, mutta sama meno jatkuu ainakin toistaiseksi. Voinen tässä vaiheessa todeta, etten ole johtanut itseäni kovinkaan onnistuneesti. Olisihan se ollut kiva jouluna hengähtää hieman pidempään, mutta kun on aiemmin laiskotellut, niin joskus siitä on maksettava.

 

Kaikki johtaminen alkaa itsensä johtamisesta, joten johtamisen opettelu alkaa oman itsensä johtamisesta. Johtamalla itseään voi samalla myös johtaa muita, sillä omalla esimerkillä toimiminen on yksi toimivimpia keinoja johtaa. Tiimiakatemia on loistava mahdollisuus kehittää johtamistaitoja. Kun itsensä johtaminen on hanskassa, on helpompi ja luontevampi lähteä ottamaan johtovastuu jossain projektissa, jonka jälkeen taas edetä vaikkapa tiimiliiderin rooliin, ja tiimiakatemian jälkeen kukaties minne kun kokemusta on tullut jo useasta eri hommasta.

 

Olen viimeisen vuoden aikana huomannut, että arkielämässäni on tapahtunut jonkinlainen muutos.

Minulla on aina ollut tapana pitää kiinni annetuista päivämääristä tehtävien suhteen, mutta olen harmikseni saanut todeta sen tavan muuttuneen viimeistään syksyn aikana. Vastaus löytyy mitä todennäköisimmin omasta itsestäni, mutta en silti ymmärrä, että miksi niin on käynyt. Yksi osatekijä on varmaankin radikaalin muutoksen kokenut opiskelutapa, verrattuna aikaisempiin oppilaitoksiin. Olen kuitenkin aina ollut päättäväinen tekemään annetut tehtävät sallitun ajan puitteissa, ja sen vuoksi olen ajoittain turhautunut nykyiseen minään ja toimintatapaani kovasti. Lisääntynyt vapaus opiskelun suhteen on myös varmasti yksi syy, minkä takia asiat ovat usein hieman unohtuneet tai jääneet laahaamaan. Olen kyllä tietoinen, että olen itse vastuussa opinnoistani, ja se fraasi onkin kyllä konkretisoitunut viime aikoina hyvin. Edustan kyllä sitä ihmistyyppiä, joka motivoituu vasta deadlinen lähestyessä tai pakon edessä, mutta olen luistanut siitäkin tavasta viime aikoina liikaa. Tapahtuneesta muutoksesta olen myös huomannut kuitenkin ainakin yhden positiivisen asiahaaran, mikä on se, etten enää stressaa asioista ehkä niin paljoa kuin ennen.

 

Älykäs itsensä johtaminen tarkoittaa, että yksilö itse tekee parhaansa oman hyvinvointinsa kehittämiseksi

 

Poimin yllä olevan lausahduksen kirjan esipuheesta, sillä se tuntui kolahtavan omaan tilanteeseeni aika osuvasti. Tarkoitan sitä, etten koe tekeväni tällä hetkellä kaikkea oman hyvonvointini kehittämiseksi. Usein tulen päivän jälkeen niin väsyneenä kotiin, että illat kuluvat huomaamatta tietokoneen ja television äärellä tekemättä käytännössä mitään. Päivissä ei usein ole juurikaan muuta sisältöä kun päivittäiset akatemia-askareet, joiden parissa toisinaan saa kyllä painiskella pitkiäkin päiviä. Moni sanoikin jo syksyllä, ettei työjuttuja kannata viedä enää kotiin tehtäväksi, ja päätin jo silloin, että koitan muistaa ottaa omasta ajasta kaiken irti. Nyt joudun kuitenkin toteamaan ettei se ole toteutunut ajattelemallani tavalla. Uusi tuntematon ympäristö on myös melko varmasti vaikuttanut arkeeni, sillä miellän itseni kuitenkin melko tarkkailevaksi ihmistyypiksi.

 

Kokonaiskuntoisuus pitää sisällään fyysisen, psyykkisen, sosiaalisen, henkisen ja ammatillisen kunnon. Voidakseen johtaa itseään älykkäästi, tulisi näiden osa-alueiden kesken saavuttaa sopiva tasapaino. Tunnistan näiden osa-alueiden kesken yhden merkittävän kohdan, joka ei ole tasapainossa, ja se on fyysinen kunto. Minulle on aina ollut tärkeää harrastaa liikuntaa, ja tiedän saavani siitä virtaa, mutta usein päivän jälkeen tuntuu, että päässä pyörii niin paljon asioita joita pitäisi hoitaa, ettei liikkumiselle jää aikaa. Se, että yksi mainituista osa-alueista ei ole kunnossa, vaikuttaa myös muiden osa-alueiden tasapainoon.

 

Useat kollegat ja valmentajat ovat sanoneet tiimiakatemian ympäristöön ja toimintatapoihin tottumisen vievän aikaa, mutta en ehkä huomannut sitä itse heti, ja se on myös vaikuttanut aika pitkälti toimintatapoihini. Luulen nyt ymmärtäväni kuitenkin paremmin, ja tiedän että pystyn saamaan itsestäni enemmän irti. Itsensä johtaminen ei tapahdu pelkästään pään sisällä, vaan se on konkreettista toimintaa, joka vaatii piktäjänteisyyttä ja jämäkkyyttä. Haluan mieltää nykytilanteen kuitenkin ennemmin mahdollisuudeksi jälleen kerran kehittää itseäni ja toimintaani, ja sen eteen olenkin asettanut jo henkilökohtaisia tavoitteita, joiden avulla saavutan haluamani tulokset.

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!