Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Päätöksenteko

Kirjoitettu 04.11.15
Esseen kirjoittaja: Pasi Suojala
Kirjapisteet: 3
Kirja: Päätöksenteko
Kirjan kirjoittaja: Ari & Mona Riabacke
Kategoriat: 1.4. Uusia tuulia oppimiseen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 9.02. Yhteisöllisyys, 9.08. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Päätöksenteko

Valitsin kirjan siitä syystä, että olen ajautunut pohtimaan omia päätöksiäni viime päivinä. Miksi valitsen jotkut asiat hyvin nopeasti kun taas joissakin tilanteissa päättäminen on todella vaivalloista. Oman mielenkiintonsa päätöksentekoon tuo kun siihen liittyy muiden esimerkiksi vanhempieni, ystävieni tai arvostamieni henkilöiden mielipiteitä. Loppujen lopuksi taustalla vaikuttava pelko siitä, että valitsee väärin, ohjaa liian paljon omaa päätöksentekoa. Mielenkiintoisen tästä sopasta tekee se kun yritämme Tiimiakatemialla, ideaosuuskunta Intona tehdä päätöksiä. Näihin yllämainittuihin asioihin aion hieman pureutua syvemmin tässä esseessä.

 

Omat päätökseni

Muistan elävästi sen hetken kun 18 vuotiaana päätin lopettaa jääkiekon. Se tapahtui sekunnin murto-osassa, löin luistimet naulaan ja ilmoitin valmennuspäällikölle, että tämä oli tässä. Sen aikainen valmennuspäällikkö oli hyvin pahoillaan ja yritti houkutella minua takaisin. Olin kuitenkin tehnyt päätöksen ja jääräpäänä pidin siitä kiinni. Jälkeenpäin ajateltuna olin täysi idiootti. Olin koko elämäni pelannut ja rakastanut jääkiekkoa, silti pystyin tekemään lopetuspäätöksen ilman sen suurempaa harkintaa!

Miten se on mahdollista? Miten pysyin niin lujasti päätöksessäni? Myöhemmin olen pohtinut päätöstäni ja olen löytänyt selkeät syy-seuraussuhteet valintani taustalle, mutta silloin en niitä ymmärtänyt. Olen sponttaani ihminen ja saatan vielä tänäkin päivänä reagoida asioihin nopeasti ja ehdottomasti. Nykyään osaan pyörtää päätökseni ja en pelkää myöntää olleeni väärässä. Nuorempana se oli erittäin haastavaa, saatoin kokea että ylpeyteni menisi.

Kun nyt pääsisin tällä tietotaidolla jota olen elämäni aikana saanut, uudestaan tuohon merkittävään hetkeen päätökseni olisi ehkä toisenlainen. Todennäköisesti pitäisin tauon, vaihtaisin seuraa ja keskustelisin asiasta valmennuspäällikön ja vanhempien pelaajien kanssa. Osaisin löytää tukihenkilöt valintojeni tueksi. Pystyisin paljon analyyttisempään päätökseen, vaikka päätös olisi tulokseltaan sama, olisin siihen itse tyytyväisempi eikä minun tarvitsisi 8 vuoden päästä kirjoittaa siitä.

Elämässä tehdään niin sanottuja eri tasoisia päätöksiä, jotkut ovat merkittäviä ja jotkut taas eivät. Olen usein pohtinut sitä, että käytän enemmän aikaa kaupassa kahvin valitsemiseen kuin mitä käytin auton valitsemiseen. Tutkin mistä kahvi on ja tietysti kahviharrastajana tutustuin moniin asioihin joita ei tässä esseessä tarvitse avata. Autoa valittaessa minulla oli kaksi kriteeriä. 1. Volvo ja 2. Pienehkö sedan. Kävelin autoliikkeeseen koeajoin ja pikaisesti poistin Volvo s40 2.4 litrasen pikkuauton. Löin rahat kouraan ja lähdin kotiin. Jälkeenpäin ajateltuna miksi hemmetissä ostin 2.4 litrasella koneella olevan bensa-auton? Olisiko kannattanut käyttää päätöksentekoon enemmän aikaa. Ehkäpä.

Edellä oleva tosielämän tarina kertoo hyvin siitä kun jotkut asiat ovat meille tärkeitä niin investoimme niihin aikaa ja vaivaa. Kun taas toisissa tilanteissa asia ei ole meille niin tärkeä, teemme päätöksen juurikaan miettimättä. Se, että auto maksaa 100 kertaa enemmän kuin kahvi on päätöksenteko prosessissa pieni ja lähes mitätön seikka. Ehkä tästä kaikesta voin vetää sellaisen johtopäätöksen, että on aika alkaa todella pohtimaan omaa päätöksentekoa ja käyttää aikaa valintoihin, koskaan ei saa olla kiire.

Päätöksenteko Intossa

Ensimmäisenä vuonna tiimissä vallitsi suuri älämölö siitä, että emme saa päätöksiä aikaiseksi. Keskustelimme neljä tuntia treeneissä jostain aiheesta joka vaati päätöksen. Loppujen lopuksi lykkäsimme päätöksentekoa seuraaviin treeneihin ja annettiin jokaiselle aikaa miettiä. Kun me taas kokoonnuimme yhteen, harva oli jaksanut uhrata ajatustakaan asialle ja näin sama rumba jatkui ja jatkui. Halusimme väkisin runnoa päätöksiä läpi vaikka ne eivät olleet ajankohtaisia saatikka edes tarpeellisia. Emme muistaneet innokkuutemme keskellä, että ei osteta tai unohdetaan koko asia, on myös päätös ja joskus jopa oikea päätös.

Nykyäänkin vielä tiimiläiset kokevat tärkeäksi, että kaikki sanovat jotain ja hyväksyvät päätöksen. Halutaan siis löytää konsensus, tunne siitä, että tämä oli yhteinen päätös. Hauska esimerkki tästä on se, että ostimme 24h synnytykseen Milliolle pokaalin. Oli kaksi vaihtoehtoa. Halvempi pokaali oli sentin lyhyempi ja 6 euroa halvempi. Kalliimpi pokaali taas oli 6 euroa kalliimpi ja sentin korkeampi. Ostaja kandidaatti päätti, että tämä on niin suuri asia, että parempi varmistaa kaikilta tiimiläisiltä! Näin whatsapp keskustelussa pohdittiin noin 15 minuutin ajan kumman pokaalin valitsemme. Ajatukseni pyörivät keskustelun aikana väliä, ette ole tosissanne ja onko tää joku vitsi. Ei se ollut mikään vitsi, piti vain saada yhteisön hyväksyntä 6 euron takia. Esimerkki kuvastaa päätöksentekoa ja sen vaikeutta tasapäisessä organisaatiossa. Halutaan kaikkien mielipide ja kaikkien mielipide on yhtä arvokas. Minkä ihmeen takia? Rohkealla vastuunottamisella voidaan mennä eteenpäin, ilman, että täytyy saada kaikkien mandaatti. Pidän siitä, että jotkut tekevät päätöksen ja kantavat sen seuraukset.

 

 

Kuinka saan tahtoni läpi?

Seuraavassa kappaleessa kirjoitan siitä kuinka saada mielipide läpi Intossa. Se on vaarallista luettavaa, voit ehkä oppia jotain. Ole varuillasi, sillä tieto lisää tuskaa. Kohdat on kirjoitettu huumorilla, mutta empiirisen tutkimukseni mukaan homma menee kutakuinkin juuri näin.

1. Lobbaa

Niin valitettavaa kuin se onkin, kohta numero 1 on lobbaa. Etsi tiimistä henkilö joka ”pelaa taskussasi” eli on kanssasi samaa mieltä. Paras on jos saat avainpelaajan taskuusi tai jopa valmentajan. Henkilön tulee olla sellainen jolla on vahva ulosanti ja rohkeus puhua. Sellainen joka jopa avaa keskustelun puolestasi. Empiiriseen tutkimukseeni nojaten totean, että sillä arvostaako tiimi yleisesti lobbaajaasi ei ole niinkään merkitystä ainoastaan rohkeudella on.

 

2. Luo asiayhteys

Sido asia jota haluat johonkin suurempaan kokonaisuuteen. Älä kerro vain numeerisia faktoja vaan luo tunteisiin vetoava asiayhteys. Jos osaat itkeä tai saat porukan puolellesi muuten koskettavilla tempuillasi, tee se.

 

3. Kerro tarkoitus tai syy

”Se on unelmaprojektini” – ei aina riitä, mutta sillä pääsee pitkälle. Tarkoituksen kertomisessa käytä häikäilemättä sutkautuksia; lapsuudestani asti, se on unelmani tai haluan työllistyä. Seuraavaksi ajankohtainen on ”aion todennäköisesti tehdä siitä opinnäytetyön.” Näin saat luotua toiminnallesi tarkoituksen ja päätös on lähempänä kuin uskotkaan.

 

4. Klousaa päätös

Kun tarvitsen päätöstä sinun tulee osata klousata se. Kuten jo tiedämme, että tiimissä vaaditaan konsensus eli yhteinen ymmärrys käytä sitä hyväksesi. Kun aistit, että ihmisiä on sinun puolellasi ja olet saanut muutaman ”miksi ei” –kommentin, voit siirtyä klousaukseen. Älä pyydä äänestystä vaan käytä yksinkertaista kysymystä; ”Ei kai kukaan kiellä mua tekemästä/menemästä/ostamasta?” Aseta kysymys siten, että se joka on erimieltä on ilonpilaaja, eikä kukaan halua olla ilonpilaaja. Et saa vastaukseksi keneltäkään yhtenäistä ”tottakai saat.” Saat yleisen hiljaisen hyväksynnän joka on yhtä kuin vihreä valo ja lupa toimia.

5. Onneksi olkoon

 

Onneksi olkoon, osaat nyt manipuloida velliperse tiimiäsi päättämään puolestasi. Se on helppoa kuin heinän teko.  Jos tiimisi avainpelaaja kääntyy sinua vastaan kesken vaativan manipulointisi ammu kovilla panoksilla, eiköhän hänkin taivu yleiseen mielipiteeseen.

 

 

Edellä mainittu kaava toimii valitettavan usein, mutta miksi? Luulen, että vastaus löytyy kirjasta Päätöksenteko, etenkin kohdasta laumaeläin ja asiayhteys. Suosittelen kirjaa kaikille jotka ovat kiinnostuneita aiheesta ja ehkä muutenkin on hyvä pohtia omia ja tiimin toimintamalleja erilaisesta näkökulmasta.

 

 

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!