Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Paras mahdollinen joukkuepelaaja, Patrick Lencioni

Kirjoitettu 21.04.18
Esseen kirjoittaja: Mari Leskinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Paras mahdollinen joukkuepelaaja
Kirjan kirjoittaja: Patrick Lencioni
Kategoriat: 2. Yhteisöllisyys, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.3. Yhteisöllisyyden kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirjan anti on nivottu ihanan ja havainnollisen tarinan ympärille, kerrontatapa muistuttaa positiivisessa mielessä todella paljon Jäävuoremme sulaa kirjaa!

Kahdessakymmenessä vuodessa Jeff Shanley oli kokenut Piilaaksosta jo liikaakin. Tunnit. Liikenteen. Omahyväisyyden. Oli aika tehdä muutos.

Jeff oppi pomoltaan Katryn Petersonilta tiimityöstä enemmän kuin tämä olisi voinut oppia kymmenessä vuodessa liikealan oppilaitoksessa. Hänen setänsä Bob kysyi Jeff:ltä tunsisiko hän ketään, joka voisi olla kiinnostunut johtamaan hänen yhtiötään parin vuoden kuluttua, kun hän jäisi eläkkeelle. Jeff ilmaisi itse olevansa valmis ottamaan haasteen vastaan ja tämä sopi Bob:lle enemmän kuin hyvin sillä, hän arvosti Jeff:iä suuresti.

Hyvin pian yrityksessä aloittamisen jälkeen Bob sairastui niin pahasti, että joutui jäämään yrityksen toiminnasta kokonaan pois. Tilanteen teki Jeff:lle erityisen vaikeaksi se, että yritys oli juuri saanut kaksi jättihanketta ja käynnissä oleva rakennustyömaa oli aikataulusta jäljessä. Yrityksen palkkalistoilla oli myös aivan liian vähän työntekijöitä. Kaksi parasta työnjohtajaakin oli juuri lähtenyt pois aikatauluista jäljessä olevalta työmaalta.

Ensitöikseen Jeff alkoi selvittää mistä se johtui jäljelle jääneiden työnjohtajien kanssa ja samalla hän alkoi kehittää mallia parhaasta mahdollisesta tiimipelaajasta. Moninaisten vaiheiden jälkeen tarinassa edettiin parhaan mahdollisen joukkuepelaajan ominaisuuksien löytymiseen. Parhaan mahdollisen ominaisuuksiin kuuluu kolme hyvettä!

Nöyrä
Nöyryys on kaikista hienoin ja välttämättömin joukkuepelaajan ominaisuus. He jakavat kiitokset, korostavat tiimiä eivätkä itseään. Rekrytöidessä vältä palkkaamasta ihmisiä pelkästään taitojen perusteella. Vaarallisin nöyryyden puute näkyy esimerkiksi rehentelynä ja huomion janoamisena. Tällainen toiminta aiheuttaa mielipahaa, hajaannusta ja politikointia. Nöyryyden puute voi ilmetä myös käänteisenä, itseluottamuksen puuttumisena. Heillä on taipana jättää huomiotta omat lahjansa ja oma panoksensa, joten toiset erehtyvät luulemaan heitä nöyrinä. Mutta se ei ole nöyryyttä. Aidosti nöyrät ihmiset eivät pidä itseään mahtavimpina kuin ovat, mutta pystyvät myös näkemään omat lahjansa ja työpanoksensa realistisesti. On tärkeää pystyä puolustamaan omia ideoitaan ja pystyä kiinnittämään huomiota näkemiinsä ongelmiin, jotta ihannesuorituksiin on mahdollista yltää.

Henkilö, joka ei ole nöyrä, ei pysty olemaan haavoittuvainen ja rakentamaan luottamusta, jolloin hän ei kykene antautumaan aitoon konfliktiin eikä pitämään toisia tilivelvollisina. Lisäksi hänen on vaikea sitoutua päätöksiin, jotka eivät palvele hänen etujaan.

C.S. Lewis on sanonut, että: ”Nöyryys ei ole sitä, että ajattelee vähemmän itsestään, vaan sitä että ajattelee vähemmän itseään.”

Nälkäinen
Nälkäinen ihminen haluaa koko ajan tavoitella jotakin. Esimiesten tuskin tarvitsee koskaan patistaa nälkäistä tekemään ahkerammin töitä, koska ovat valmiiksi motivoituneita ja ahkeria. He ajattelevat koko ajan seuraavia liikkeitä ja he inhoavat ajatusta, että heidät havaittaisiin laiskureiksi.

Työtoveri, jolta puuttuu nälkä, ei ole valmis antautumaan epämukavaan konfliktiin ja vaatimaan toisia tilille käyttäytymisestään eikä tekemään mitä tahansa saavuttaakseen tuloksia, vaan valitsee suorimman reitin.

Älykäs
Tässä yhteydessä tarkoitettava älykkyys ei ole sama asia kuin älyllinen kapasiteetti. Älykkyyden synonyymi voisi olla maalaisjärki ihmisten suhteen. Se tarkoittaa kykyä olla asiallinen ja valpas ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Älykkäillä on taipumus ymmärtää mitä ryhmässä on meneillään ja miten näiden asioiden kanssa pitäisi toimia. He pystyvät esittämään hyviä kysymyksiä ja kuuntelemaan muita. Jossain määrin tämän voi rinnastaa tunneälyyn, mutta todellisuudessa sen voi ajatella vielä yksinkertaisemmin. Kannattaa muistaa, että älykkäät pystyvät käyttämään lahjojaan sekä hyvään että pahaan.

Henkilö, joka ei ole älykäs ihmisten kanssa, aiheuttaa hyvin todennäköisesti tarpeettomia konflikteja ja häiritsee hedelmällisiä konflikteja.

Paras mahdollinen joukkuepelaaja

Paras mahdollinen joukkuepelaaja

Jos tiimiläiseltä puuttuu yksikin ominaisuus, niin tiimityö vaikeutuu merkittävästi ja voi käydä mahdottomaksi. Tämä malli ei tarkoita kuitenkaan sitä, että keskiosaan sijoittuva henkilö olisi jatkuvasti täydellinen kaikissa näissä hyveissä tai joissakin niistä. Kukaan ei ole täydellinen, sillä kaikilla meillä on huonoja päiviä tai ajanjaksoja elämässämme. Jos kaikilla tiimiläisillä on nämä edellä mainitut ominaisuudet, niin se auttaa tiimin viidestä toimintahäiriöstä selviytymisessä. Ne joilla ei ole näitä kolmea hyvettä, vaativat esimiehiltään ja/tai tiimiltään huomattavasti enemmän aikaa, huomiota ja kärsivällisyyttä.

Kaikista tyytymättömimmät työntekijät ovat niitä, jotka eivät sovi työpaikan kulttuuriin ja siksi tärkeää on arvojen tunnistaminen ja niiden mukaan toimiminen. Arvot ohjailevat toimintaamme ja sitä kautta kulttuuriamme. Tiimiakatemiallakin pelisäännöt ja arvot ovat ensisijaisen tärkeitä, sillä ne ohjailevat tiimiä ja muodostavat pohjan tiimin oman kulttuurin muodostumiselle. Meidän tiimistä on lähtenyt paljon ihmisiä, joille tiimityöskentely ei ole sopinut ja yhteiseen tekemiseen ei ole pystytty syystä tai toisesta sitoutumaan. Nyt meidän tiimissä on enää jäljellä ihmisiä, jotka kaikki omaavat kolme parhaan mahdollisen joukkuepelaajan hyvettä. Tämä näkyy tiimin toiminnassa todella merkittävänä muutoksena, sillä käsiteltävät aiheet keskittyvät nykyisellään eteenpäin menemiseen ja uuden keksimiseen ja tästä muodostuu positiivinen kierre. Aiemmin fokus pyörähti harmittavan usein ongelmien vatvomiseen, sitoutumattomuuteen ja luottamukseen, näistä aiheista ja niiden puutteesta muodostui negatiivinen kierre.

Globis on nyt jo hyvin lähellä huipputiimiyttä, mutta ihan vielä en meitä sinne kategorisoi. Tärkeintä on kuitenkin se, että meillä on siihen kaikki tarvittavat ravintoaineet! Tämä kirja on musta ihan must kaikille rekrytoijille!

Mari Leskinen
045 676 7796

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!