Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Paras Mahdollinen Tiimipelaaja

Kirjoitettu 19.12.17
Esseen kirjoittaja: Juuso Nieminen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Paras Mahdollinen Joukkuepelaaja
Kirjan kirjoittaja: Patrick Lencioni
Kategoriat: 2. Yhteisöllisyys, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

Paras Mahdollinen Tiimipelaaja, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Se oli yksi sateinen iltapäivä kun päätin tarttua tähän kirjaan aivan sattumalta. Itselläni ei ollut mukana sateenvarjoa ja en halunnut lähteä ulos rankkakuuroon kastumaan, joten poimin tämän teoksen Tiimiakatemian pöydältä ja ryhdyin käyttämään aikaani tehokkaasti hyödyksi. Patrick Lencionin kirja Paras Mahdollinen Joukkuepelaaja kertoo hyvin omakohtaisesti, mistä elementeistä rakentuu parhaan mahdollisen tiimitoverin pelaajaprofiili.

Usein rekrytoinnissa katsotaan enemmän hakijan asennetta, kuin tämän jo hallitsemia tietoja tai taitoja. Tämä on omalta osaltaan sitä, mistä Lencioni kirjassaan puhuu. Työntekijältä odotetaan tiettyä halukkuutta toimia ja käyttäytyä tiimissä, jotta yhteinen toiminta säilyisi tehokkaana. Omaamalla tietyt valmiudet toimia tiimissä, saavutetaan myös yhteinen ymmärrys tavoitteista paremmin. Ja koska yhteinen tavoite yhdistää mieliä, luo sitoutuneisuutta, iloa ja innostuneisuutta, on sen merkitys erityisen tärkeää tiimitoiminnassa.

Itsehän olen aina kokenut, että olen hyvä tiimipelaaja, mutta kirja ja siitä oman tiimin kanssa käymämme keskustelut auttoivat ymmärtämään kuinka minulla on vielä parannettavaa. Mutta ennen kuin menemme siihen, niin mistä ominaisuuksista parhaan mahdollisen tiimipelaajan profiili muodostuu? Tähän on olemassa kolme ydintaitoaluetta, joiden keskustassa piilee huipputiimiläinen. Nämä kolme taitoaluetta ovat:

– Nöyryys

– Nälkäisyys

– Älykkyys

Huomionarvoista on, että älykkyydellä ei tässä kohtaa tarkoiteta perinteistä älykkyysosamäärää, vaan älykkyyttä ihmisten suhteen, tunneälyä. Jaan omissa ajatuksissani Lencionin määritelmän tästä täydellisestä tiimipelaajan profiilista. On mukava työskennellä sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät ensinnäkään lesoa omilla saavutuksillaan, ovat kunnianhimoisia ja osaavat ottaa muut huomioon tiimissä. Minkälainen tiimipelaaja minä sitten olen?

Belbinin tiimiroolitestin mukaan olen aina ollut Implementer – Tekijä. Se on joka kerta ollut selkein osa-alue, mikä on kerryttänyt pisteitä. Toinen osa-alue, joka viimeisimmässä vasta tekemässä testissäni nousi entistä vahvemmin esiin on Complete Finisher – Viimeistelijä. Profiilini tasapainottelee tällä hetkellä näiden kahden välillä, ja se on mielestäni myös hyvin paikkaansa pitävää. Välitän laadukkaista ja huolitelluista tuloksista, enkä pidä paikallaan jahkailusta. On sinänsä ristiriitaista, että omassa tekemisessäni jään silti liikaa paikoilleni polkemaan. Mutta tämä kaikki johtuu vain itsevarmuuden puutteesta, tahtotila on aina tekemiseen päin, vaikkei se sillä tavalla joka hetki todellakaan näyttäydy.

Tämä minun profiilini on sinänsä haaste tiimin kannalta, vaikka siinä on totta kai paljon erittäin hyviä ominaisuuksia. Mutta kun ottaa huomioon minun tämän hetkisen tilanteeni, luonteen ja itsevarmuuden puutteen, olen erityisen taitava sekoittamaan tiimin pakkaa sekaisin. Lähdetään liikkeelle siitä, että olen tekijä. Tällaisena persoonana tarvitsen jotain aktiivista itseäni tyydyttävää tekemistä, joka vie eteenpäin, jotta pysyn onnellisena. Mutta koska minulla on oma henkilökohtainen suunta hukassa, en tiedä mitä haluan tehdä ja olen epävarma, siitä seuraa turhautuminen, kun en saa useinkaan mitään asioita eteenpäin. Mitä tämä turhautuminen aiheuttaa? Se aiheuttaa sen, että olen tyytymätön itseeni, ja koska elän aika vahvasti tunteella ja se näkyy ulospäin, tämä vaikuttaa hyvin herkästi muun tiimin mielialoihin. Ja kun vaikutan muun tiimin mielialoihin omalla turhautumisellani, menee koko porukka ihan solmuun. Tästä voi melkein vetää yhtäläisyysmerkit koko Tiimiakatemian aikaan ja siihen mikä vaikutus minulla on ollut tiimiin alusta lähtien. Ei hyvä.

Positiivisessa mielessä tässä on myös älyttömän paljon mahdollisuuksia, minun tulee vain saada oma pakettini kuntoon. Sillä kun saan hyvää tekemistä, opin kertomaan siitä, opin myös delegoimaan, saan porukan mukaani positiivisella asenteella, ja kohta on koko tiimi aivan pähkinöinä tekemässä jotain siistiä! Pystyn näyttämään hyvin vahvasti esimerkkiä, miltä tekemisen pitää näyttää ja pystyn myös kertomaan siitä ja jakamaan onnistumisia sekä iloa. Tässä on myös se hyvä puoli, ettei muiden asenteet sinänsä hidasta minua, kun oma koneistoni on käynnissä. Toki siitä saattaa syntyä pientä turhautumista, mutta sen vuoksi minun tuleekin opetella delegoimaan paremmin ja jakamaan ajatuksiani selkeästi, jotta ensinnäkin innostukseni tarttuu ja muut saavat tämän innostuksen siivittämää tekemistä.

Kun saan nämä asiat fiksattua elämässäni, olen ainakin Lencionin tekemien määritelmien mukaan lähellä ihanteellista tiimipelaajaa. Nöyryys ja nälkäisyys ovat näistä selkeästi vahvimmat osa-alueeni, eikä älykkyys ihmisten suhteen myöskään varsinaisesti heikko ole. Se on kuitenkin alue, jossa minun tulee parantaa, ja hankkia parempaa ymmärrystä.

Teimme tiimin kanssa yksissä treeneissä kirjan tarjoaman testin niin, että jokainen kertoi näkemyksensä toisesta sen avulla ja kävimme sen jälkeen palautekeskustelun aiheesta. Se oli mielestäni ensinnäkin hyvä havahduttaminen aiheeseen jokaiselle, ja siitä syntyi myös mainioita oivalluksia monille. Omalla kohdallani asia näyttäytyi juurikin niin, kuten edellä totesin ja olin tiimin mielestä parhaimmillani osa-alueissa nöyryys ja nälkäisyys. Aionkin keskittyä ulosantini merkitykseen ensi vuonna, joten toivottavasti sen tuomat tulokset ovat näkyvissä myös tiimitasolla.

Miten?

– Kehitän itselleni aktiivista tekemistä ja tavoitteita, jotka vievät eteenpäin ja vähentävät turhautumistani

– Keskityn enemmän itseeni ja siihen mitä haluan

– Muutan aamurutiinini sellaisiksi, että hehkun hyvää mieltä koko päivän

– Panostan ihmissuhteisiin vuoden 2018 aikana, aion nähdä useammin ystäviä ja viettää aikaa yhdessä

– Keskityn vuorovaikutustilanteissa siihen, miten käyttäydyn. Jos olen turhautunut, kirjoitan ylös mikä minua vituttaa ja käsittelen asian ilman, että tulen näyttäneeksi turhautuneisuuttani liikaa muille

Mitkä ovat ensimmäiset askeleeni?

– Lisään aamurutiineihini kiitollisuuden ja lyhyen meditoinnin (otettu jo käyttöön)

– Teen selkeän ja konkreettisen oppimissopimuksen vuodelle 2018, jossa keskityn hyvien tavoitteiden asettamiseen

Kysy minulta kevään päätteeksi, miten olen siihen mennessä onnistunut tuomaan positiivisuutta ja tekemistä tiimiini!

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!