Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Paremmasta parempaa

Kirjoitettu 30.04.19
Esseen kirjoittaja: Otso Qvintus
Kirjapisteet: 3
Kirja: Hyvästä paras
Kirjan kirjoittaja: Jim Collins
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pinkkusyksynä 2017 tämä oli yksi kirja, joka ei ikinä päätynyt luettavakseni ennen tätä kevättä. Jotenkin se vain jäi kaiken muun keskellä tuolloin lukematta. En tiedä vieläkään, oliko kirja millään lailla opettavainen, mutta hyviä asioitahan se käsitteli.

Jos tätä kyseistä teosta pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, se sana olisi luultavasti kurinalaisuus. Collins tarkastelee kirjassaan syitä siihen, miksi jotkut samoista lähtökohdista ponnistavista yrityksistä pystyvät kehittymään vuosien aikana samoissa liiketoimintaolosuhteissa parhaiksi – jopa uskomattoman paljon verrokkejaan paremmiksi. Itse asiassa Collinsin parhaiksi valitsemien yritysten markkina-arvo kehittyi viidentoista vuoden tarkastelujaksojen aikana keskimäärin hämmästyttävät seitsemän kertaa markkinoiden keskiarvoa nopeammin.

Kurinalaiset ihmiset, kurinalainen ajattelu, kurinalainen toiminta. Tämä ketju luo parhaisiin yrityksiin kurinalaisuuden kulttuurin (Culture of Dicipline), jossa ihmiset eivät ole vain töissä, vaan kokevat vahvaa omakohtaista vastuuta ja sisäistä yrittäjyyttä. Tällainen ajattelu luo Collinsin mukaan taianomaisen ympäristön huippuunsa hiotun suorituskyvyn sekä huipputulosten saavuttamiselle.

Parhaiden organisaatioiden johtajat ymmärtävät oikeiden ihmisten merkityksen. He ajattelevat automaattisesti ensin sitä, ketkä menestystä ovat rakentamassa ja vasta sen jälkeen sitä, mihin ollaan menossa. Kirjansa bussivertauksessa Collins kehottaa varmistamaan, että niin itse bussissa kuin sen tärkeimmillä paikoilla istuvat ihmiset, jotka pystyvät tekemään muuttuvassa toimintaympäristössä toistuvia huippusuorituksia. ‘Kaaoksen’ keskellä paras strategiasi on se, että sinulla on joukko taitavia ihmisiä, jotka yltävät huippusuorituksiin huolimatta siitä, millaisia haasteita seuraavaksi on luvassa.

Ja hyvän johtajan merkitys korostuu entisestään, johtuen siitä, miten kaikista osaavimmat ihmiset on osattu laittaa oikeille paikoille. Mistä heidät muuten alun perin on löydetty? Collins ei puhu niinkään onnistuneen rekrytoinnin merkityksestä, vaikka sillä on hyvin suuri merkitys, varsinkin epäonnistuessaan. Pahimmassa tapauksessa väärän henkilön rekrytointi korkeaan asemaan voi viedä firman lähelle kaatumista.

Collins jakaa kirjassaan johtajuuden viiteen tasoon. Menestyneimmissä yrityksissä viidennen tason nöyrän peräänantamattomat johtajat onnistuvat vuosien aikana luomaan johtamiinsa yrityksiin inspiroivan toimintaympäristön, merkityksellisen mission sekä kurinalaisen voittamisen kulttuurin. Näille viidennen tason johtajille on tyypillistä, etteivät he loista välttämättä persoonallisuudellaan tai korosta omaa merkitystään yrityksen menestystarinassa. Erinomaisuuden taustatekijöistä kysyttäessä he ovat jopa sitä mieltä, että heidän kohdallaan tuurilla on ollut valtava merkitys onnistumisia selittävänä tekijänä, mikä Collinsin mukaan näyttelee näissä kasvutarinoissa kuitenkin varsin pientä roolia. Kaikista parhaiksi yltävistä yrityksistä löytyy juuri tällaisia viidennen tason johtajia.

Todellisuudessa juuri ne ykkösluokan johtajat ovat niitä, joiden pelkällä ulosannin merkityksellä firma saattaa menestyä. Osakkeenomistajat voivat tällöin luottaa tulevaisuuden näkymiin, koska hyvin asiat esittävä henkilö saa yleensä luottamuksen taakseen. Aina lupaus tulee toki lunastaakin, mutta hyvillä eväillä se on aina saavutettavissa.

Esimerkiksi Mahtialla ei ole mahdollisuutta saada aivan tällaista vitostyypin johtajaa. Enemmänkin akatemialla opitut asiat voivat johtaa siihen, miten joistakin voi tulla tulevaisuudessa huippuluokan ihmistuntijoita ja johtajia. Kaikki lähtee siinäkin omasta aloitteesta ja halusta. Täytyy uskaltaa ottaa isompikin haaste vastaan, jotta näkee, onko itsellä todella rahkeita kasvaa vaikkapa vitostyypin johtajan saappaisiin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!