Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Parhaaksi tiimiksi?

Kirjoitettu 24.05.14
Esseen kirjoittaja: John Blåfield
Kirjapisteet: 3
Kirja: Hyvästä Paras
Kirjan kirjoittaja: Jim Colins
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Inton kanssa me tehdään ihan hyvää duunia. Mutta ollaanko me parasta mitä voitas olla. Mua tosissaan kiinnostas ruveta kehittelemään isommalla porukalla jotain projektia/palvelukonseptia. Koko porukka ois hienoa saada mukaan mutta en tiedä osattasko me vielä työskennellä koko porukalla.  Varsinkaan minun vahvuuksia ei ole tiimityöskentely. Tulen ihan hyvin toimeen ihmisten kanssa enkä yleensä aiheuta ihan hirveesti närkästystä. Kyseenalaistan kyllä paljon asioita, joka välillä aiheuttaa pahaa verta. Vaikken tee sitä millään pahalla, niin se saattaa vaikuttaa jostakin siltä että mikään ei ole pyhää minun kirjassani.

Tiiminä toimimalla voisimme varmasti saada aikaan todella isoja juttuja. Yhdessä toimiminen kuitenkin vaatisi sitä että kaiki olisivat sitoutuneita toimintaan. Sitoutumattomuus on mielestäni ryhmätyöskentelyn suurin ja yleisin ongelma. Sanonta kuuluu että tiimin työteho voi olla enemmän kuin sen jäsenten summa. Mikäli tiimissä esiintyy sitoutumattomuuta tiimin työteho laskee paljon sen alle mitä saman kokoinen porukka saisi yksilöinä aikaan. Jim Colins painottaa kirjassaan Hyvästä Paras, useaan otteeseen että loistavissa yrityksissä painoarvo on ihmisissä, ei niinkään siinä mitä tehdään. Oikeat ihmiset oikeilla paikoilla tulevat saamaan loistavia tuloksia. Intolla ei ole varaa valita tiimimme tyyppejä, vaan kyse on enemmän siitä että miten saisimme kaikki motivoitua pumppaamaan yksiä isoja palkeita.

Siili konsepti on yksi selkeä konsepti mihin yrityksen kaikki toiminta keskittyy. Colins kertoo että tutkimuksessa selvisi että kaikilla loistavilla yrityksillä oli tällainen konsepti ja he olivat lojaaleja konseptille. Siili konsepti on jotain missä yritys voi olla realistisesti paras. Mielestäni Inton olisi syytä lähteä rehellisesti tavoittelemaan jotain suurempaa, jotain joka on ylitse meidän. Tähän loistava työkalu olisi siilikonseptin luominen. Tällainen konsepti ei kuitenkaan synny yhdellä synnytyskerralla, vaan se vaatii pitkäaikaista kehittelyä. Voisimme kuitenkin ottaa ensimmäisen askeleen kohti siilikonseptia, kehittämällä yhteisen tahdon menesytkelle. Konkretiassa tämä varmaan tarkoittaisi sitä että pystyisimme kaikki sitoutumaan johonkin projektiin ja viedä sen yhdessä läpi parhaalla mahdollisella tavalla.

Loistava yritys ei suinkaan synny pelkän loistavan johtajan ansiosta. Loistavat johtaja on kuitenkin oleellinen osa yrityksen kehitystä loistavaksi yritykseksi. Mutta parhaat johtajat eivät ole sellaisia mitä voisi kuvitella. Normaalisti mediassa on esillä yli-inhimillisä egoaan pönkittäviä johtajia. Colinsin tutkimuksessa oli käynyt ilmi että loistavien yritysten johtajat olivat tällaisten itsekeskeisten egoisteihin nähden täysin päinvastaisia. He olivat melko nöyriä ja hiljaisia, mutta he olivat todella sitoutuneita organisaatioonsa ja myös todella kurinalaisia. He myös uskoivat organisaation tulevaan menestykseen, mutta eivät ottaneet kunniaa itselleen sitten kun organisaatio menestyi yli odotusten. Tämän kaltaista sitoutumista tarvittaisiin jokaiselta meidän tiimiläiseltä.

Tällä hetkellä minusta tuntuu että meistä ei voisi millään tulla loistavaa yritystä. Yleinen käsitys kuitenkin on se että tämä tiimi kestää vain sen kolme ja puoli vuotta mitä me olemme akatemialla. Miksi meidän pitäisi sitten panostaa kaikkemme yhteiseen menestykseen.  Pohjimmiltaan olemme kuitenkin yksilöinä tässä sopassa mukana. Meidän pitäisi ensimmäiseksi jotenkin muuttaa tätä käsitystä. Meillä on kuitenkin huippuyksilöitä porukka täynnä, jos vain pystyttäisiin tehokkaasti toimimaan tiiminä. Kysymys kuuluukin mitä me kaikki haluamme tältä tiimiltä, ja miten me tulemme saavuttamaan sen? Mielestäni tätä kysymystä meidän pitää jatkuvasti kysyä itseltämme, mitä ikinä lähdemmekään tekemään, silloin lopputuloksesta tulee varmammin sitä mitä me haluamme.

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!