Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Pedagoginen rakkaus

Kirjoitettu 22.11.13
Esseen kirjoittaja: Annu Karkama
Kirjapisteet: 2
Kirja: Pedagoginen rakkaus
Kirjan kirjoittaja: Simo Skinnari
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirja pohtii ajatuksia rakkaudesta työkaluna opettajan työssä. Pedagoginen rakkaus käsittelee rakkauden monia muotoja, mutta tuo esiim myös seikan, jossa rakkauden avulla omasta työstänsä saa mielekkäämpää. En varsinaisesti viistoa kirjoituksessani opettajan työn lainalaisuuksia, mutta pohdin rakkautta yleisemmin käsitteenä, sekä sitä miten se ilmenee omassa työyhteisössäni.

 

Työ on näkyvää rakkautta ja ellet voi tehdä työtä rakkaudella vaan ainoastaan inhoten, parempi sinun on jättää työsi ja istua temppelin portailla ja ottaa vastaan almuja niiltä, jotka tekevät työnsä iloiten”.

 

Rakkaus on syvä kiintymyksen tunne johonkin, useimmiten toiseen henkilöön” – Wikipedia

 

Voiko rakkauden määritellä vain tunteeksi? Onko tunne se, joka tekee rakkaudesta kestävää vai perustuuko todellinen rakkaus aivan muuhun. Toki elimistö tuottaa hormoneja, joita mm. rakastuminen aiheuttaa ja sinänsä luo tunteen, mutta eikös oikea rakkaus ole lopulta muuta kuin tunne. Rakkaus on kirjan mukaan tahtoa ja toimintaa ja tämän allekirjoitan täysin. Onko tunteella loppujen lopuksi mitään tekemistä sen kanssa, mihin rakkauden kaikessa vahvuudessan pitäisi pystyä.

 

Rakkauden aitoon muotoon kuuluvat huolenpito, vastuuntunto, kunnioitus ja tieto

Ihminen rakastaa tai sitten ei.

Kaikessa epätäydellisydessään, me kaikki olemme täydellisiä. Olemme myös erittäin kehityskelpoisia.

Työelämässä vallitseva minä-keskeisyys on yksi hankalimmista haasteista nykypäivänä. Minä tahdon olla parempi kuin tuo toinen, minä haluan tienata ja menestyä, monesti jopa jonkun kustannuksella. Kuinka pitkäjänteistä on minä-keskeinen toiminta. Vertaan toimintaa akatemian malliin, jossa jokainen kyllä huolehtii omastaan, mutta siinä samalla autetaan muita. Ei se itseltä ole pois, jos omista virheistään voi opiksi ottaa joku muu. Toiminnalla on kauaskantoisemmat mahdollisuudet niin kestävyydessä, jatkuvuudessa kuin tuloksellisuudessakin, kun ei joudu jatkuvasti työyhteisössä kilpailuasetelmaan. Onko kilpailuasetelmiin jäämisessä joskus kyse myös siitä pelosta, että on itse heikompi ja huonompi. Ammatillinen epäonnistuminen voi helposti tuntua ydin-minän epäonnistumiselta ”minä en osaa, minä en pystynyt” vaikka kyse onkin vain erinnäisestä toimintamallista suhteessa tilanteeseen. Voittaakseen itsekkyytensä (egoismi) on rakastettava itseään valoineen ja varjoineen, näin oppii rakastamaan myös muita.

 

Jokainen haluaa osaltaan tulla rakastetuksi sekä rakastaa. Tämän päivän painotus on paljolti siinä, että rakastetaan saavutuksia, ei ihmisiä. Kun joku osaa jotain, on erittäin taitava jossain, tämä taidokkuus huomataan, mutta ihmisen ydintä ei. Ei olla enää niin kiinnostuneita mitä toisen sisimmässä tapahtuu. Emme aina voi tietää, mitä tulemme kohtamaan, mutta voimme aina miettiä, kuinka ne kohtaamme.

 

Tiimiakatemialla ollaan oppimassa uutta, niin bisneksestä kuin sosiaalisista suhteistakin, mutta koen että akatemialla ihminen kohdataan ihmisenä. Ei jokaisen henkilön mielen maailmaan voi päästä tutustumaan, mutta yleisellä ilmapiirillä kannustetaan tutustumaan ihmisiin, löytämään voimavaroja tehdä rohkeampia päätöksiä ja tukea muita kasvussa. Uskon että verkostot, tiimiyrittäjien tuki ja yleinen ilmapiiri henkisen kasvun mahdollistumiselle luo vahvan pohjan menestykseen myös bisnes puolella.

 

Ihminen oivaltaa vähitellen sekä itseensä ja muihin sisältyvän arvon. Ihmisarvon todellistuminen on ihmisen vapautumista. Edellytys tällaiselle kasvatukselle on, että jokaisessa ihmisolemuksessa nähdän sinänsä jotakin arvokasta (arvokas ei tule ihmiseen ulkopäin

 

Suosittelen vielä aiheesta kiinnostuneille lukemaan Erich Fromm- The Art of Loving /Rakkauden vaikea taito (1956, Art of Loving, suomennos Matti Luoma ja Marja Matikainen, 1977,6.painos, Tampere: Kirjayhtymä)

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!