Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Pekka Herlin – Koneen ruhtinas

Kirjoitettu 01.02.17
Esseen kirjoittaja: Jarkko Kilpeläinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Pekka Herlin - Koneen Ruhtinas
Kirjan kirjoittaja: John Simon
Kategoriat: 4.4. Johtamisen haasteet, 4.7. Johtamisen klassikot, 7.3. Innovatiivisen yrityksen kehittäminen, 8.1. Filosofiaa, ajattelua ja mielikuvitusta yrittäjälle

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tässä reflektiossa pohdin Pekka Herlinin johtamistyyliä omaan johtamistyyliini ja ideaalijohtajaani verraten. Meidän piti miettiä tulevaisuuden johtajiin liittyen oma ihannejohtajamme ja esitellä heidät ryhmällemme. Itselleni valikoitui kyseiseksi johtajaksi tämän kirjan pohjalta Herlinin Pekka Koneen entinen toimitusjohtaja ja pääomistaja, joka lopulta omisti suuren osan elämästään kyseisen yrityksen pyörittämiseksi.

Kirjassa käydään läpi Pekka Herlinin elämänkaari jostain parikymppisestä nuoresta aina päivien päättymiseen saakka. Kirjassa pureudutaan hyvin syvällisesti henkilöhahmoon ja siihen, minkälaiset tunteet ohjasivat Pekan käyttäytymistä niin perheenisänä kuin toimitusjohtajanakin. Kirja myös kertoo Kone Oyj:n tarinan Pekan isän ajoilta aina Pekan poistumiseen saakka, sen miten Pekka kamppaili itsensä ja identiteettistä kanssa ja yhdisti myös maatalousyrittäjyyden siihen sivuun.

Kirja on näkökulmani mukaisesti osa suomen teollisuuden historiaa sekä kaunistelematon henkilökuva Pekka Herlinistä niin johtajana kuin ihmisenäkin. Kirjaa voi suositella kaikille Koneen tarinasta kiinnostuneille, vahvan johtajahahmon filosofiasta kiinnostuneille, sekä myös oppikirjana miten päämäärätietoisuus kantaa yritysmaailmassa pitkälle.

 

 

 

Lähdin siis lukemaan kirjaa sen vuoksi, että Pekka Herlin kiinnosti johtajapersoonana ja halusin kaivaa kirjasta oppeja myös yritysjohtamisen otteisiin joita soveltaa käytäntöön elämässäni. Henkilöhahmonahan pekka oli vahva persoona joista jokaisella oli jokin mielipide, osa jopa varmaan hieman pelkäsi häntä, mutta kuitenkin kunnioitti hänen päätöksiään kyseenalaistamatta. Itselläni on ollut samankaltainen visio johtamisesta. Haluan kehittyä vahvaksi päämäärätietoiseksi johtajaksi jonka takana on helppo seistä. Kuitenkaan en halua unohtaa myös ihmisläheisyyttä sillä johtaminen kuitenkin on vain ihmisten kanssa olemista.

Hänen määrätietoisuutensa ja jämäkkä päätöksentekokyky isojenkin päätösten edessä oli ihailtavalla tasolla. Oli oikeastaan aivan sama lopulta, mitä muut olivat asiasta ennalta mieltä, sillä lopullinen päätös yhtiön linjauksista tehtiin hänen toimestaan. Hänestä kuitenkin löytyi myös se inhimillisempi puoli ja hänellä oli tiivis lähipiiri ihmisiä keihin hän luotti ja keiden mielipidettä hänkin aina kuunteli. Omassa johtamisessani näen myös samoja piirteitä. Ollakseen vahva johtaja, täytyy osata kuunnella myös muita. Tämä myös tukee omaa päätöksentekoa tiukan paikan tullessa ja omien päätösten takana on helpompi seistä.

Heidän liiketoimintastrategiansa oli myös mielenkiintoinen. Osta aina uusia yrityksiä kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Tässä heillä oli myös tuuriakin, sillä he tekivät ainoastaan yhden virhearvion laajentuessaan uuteen maahan ottamatta tarpeeksi selvää maan kulttuurista ja käytännöistä. Tämä virhekin kuitattiin mielestäni fiksulla tavalla, käymällä asia nopeasti läpi jonka jälkeen asiasta ei puhuttu koskaan. Tämä on myös oma tapani johtamisessa, ikävät asiat käsitellään analyyttisesti ja fiksusti ja kun keskustelu päättyy, jatkamme eteenpäin puhtaalta pöydältä. Eteenpäin meneminen on kuitenkin ainoa suunta jolla on väliä. Virheistä voi oppia, mutta niitä ei tarvitse muistella ja jos koko ajan tuijottaa taustapeiliin niin ei näe mitä edessään on.

Mielestäni myös virheiden salliminen on äärimmäisen tärkeä osa onnistumista. Jos meillä ei ole varaa virheisiin joista oppia, niin kuka enää uskaltaa tehdä päätöksiä tai kokeiluja? Eräässä tilanteessa hänen alaisensa oli tehnyt liiketoiminnassa virheen, joka maksoi heille ilmeisen paljon rahaa. Johtoryhmä vaati Pekkaa erottamaan kyseinen henkilö tehtävistään ja etsimään uuden kaverin hänen tilalleen. Hän kuitenkin katsoi asiaa toiselta kantilta sillä hän tunsi johdettavansa ihmisenä sekä ammatti-ihmisenä. Hänen lauseensa kuului kutakuinkin näin ” Mikäli hän on tehnyt tämän virheen ja tietää itse tasan tarkkaan mistä se virhe johtui, niin mielestäni hän on myös paras ja oikea henkilö korjaamaan virheensä” Näin toimittiin ja virhe saatiin paikattua, eikä asiaa tarvinnut enää sen enempää muistella.

Johtamisfilosofiaa pohdiskellessani olen perehtynyt Pekan ajatuksiin, luonteenpiirteisiin ja käytänteisiin. Johtajakaraktäärini on vahva ja määrätietoinen, mutta kuitenkin ihmisläheinen ja virheitä salliva. Samaahan johtajan on sovellettava myös omaan kasvuunsa. Ilman virheitä ei voi oppia mikä toimii, niistä on vain kasvettava eteenpäin.

Oli myös uskomatonta miten noin määrätietoiselta ja itsensä johtamisen superammattilaiselta vaikuttava henkilö voikin olla hetkittäin hukassa ja hauras sisältään. Pekan elämää siivittivät monenlaiset paineet siitä, onko hän tehnyt elämässään oikean päätöksen valitessaan tien Koneen johtajana, sekä se että mitä hän on joutunut luopumaan perhe-elämässään valitessaan Koneen tien. Toki hänen sisäinen kamppailunsa johti myös lopulta alkoholismiin ja olihan alkoholi hänelle elämänsä varrella lääke ja rohkaisija monissa eri tilanteissa. Monesti suuriakin päätöksiä tehtiin yhden tai kahden Gin Tonicin jälkeen, mutta kolmannen juotuaan ei Pekka enää tehnyt päätöksiä.

Tästä voi oppia sen, että vaikka välillä hahmot ympärillämme vaikuttavat händläävän elämänsä paremmin tai jotenkin täydellisen optimaalisesti, ei se sitä välttämättä aina todellisuudessa ole. Itse olen aina muistanut vaikeina hetkinä kun tunnustaa, että ainakin toinen kappale elämän ohjenuorista on hetkellisesti lipsunut kädestä, että se on aivan normaalia ihmisen kannalta. On kannustavaa ja inspiroivaa muistaa, että mitä kaikkea tässä maailmassa voi saavuttaa, mikäli vain ei anna periksi eikä luovuta. Pekallakin oli Kone, maatila, perhe ja nuoruuden unelmat sisäisen kamppailun aiheena, mutta hänellä oli aina myös vaimo, hevoset sekä ura pitämässä miehen tiellä. Näin ollen meidän kaikkien tuleekin etsiä niitä tukiverkkoja ja elämämme peruspilareita joiden päällä taiteilla kun jokin elämän osa-alue hieman haparoi.

 

 

 

Mikäli minun tulee kritisoida kirjasta luettua tietoa, niin oma mielipiteeni on se, että Pekan johtamistyyli ei enää välttämättä toimi samalla tavalla nykymaailmassa. Nykyisessä maailman yritysdynamiikassa on tärkeää olla monialaista osaamista, nopeasti muuttuvassa maailmassa joka vaatii monenlaisten tiimien osaamista. On äärimmäisen hankalaa olla tuon kokoluokan yhtiön kiistämätön itsevaltias ja onnistua yhtä johdonmukaisesti kasvattamaan liiketoimintaa ja onnistumaan yrityksen päätöksissä, ilman että päätökset tehtäisiin monien osastojen mielipiteiden kesken. Toki Pekka tätä varmasti myös sovelsi, onhan Kone aina ollut teknologiassa aikaansa edellä ja vaatinut huikeaa tuotekehitystä sekä uudenlaista ajattelua ja onhan hän väistämättä ollut älykäs ihminen. Kuitenkin osa siitä on sen ajan maailman ansiota ja myös hippusen verran onnea.

Heillä kuitenkin oli osaamisessa valmiina todella hyvä pohja siinä vaiheessa kun Pekka yrityksen otti haltuunsa. Kuitenkin jos ajattelen tätä Startupin näkökulmasta, niin rakentaisin yhtiön päätökset yhteiseen visioon nojaten, mutta pitäisin kuitenkin viimeisen päätäntävallan itselläni omaa yhtiötä eteenpäin ajaessani. Ei ole tehokasta yrittää opiskella kaikesta kaikkea, vaan tässäkin kansantaloudesta tuttu erikoistuminen tuottaa kaikkien kannalta paremman lopputuloksen.

Kaiken kaikkiaan kirjasta ammennettuja oppeja voi soveltaa käytäntöön myös vertaisjohtamiseen perustuvassa StartUp kulttuurissamme. Myös täällä onnistuminen vaatii määrätietoisuutta, asioiden aikaansaamista, luottamusta sekä ihmisläheistä johtajuutta. Seuraavaksi opeteltavien asioiden listalla kirjaan liittyen on Pekan omistautuminen, draivi sekä määrätietoisuus joka kantaa yritysmaailmassa pitkälle. Oma visio, päämäärä ja tahto on lyötävä läpi, sillä mikäli täällä asiat hoituisivat ilman niitä, niin kaikkihan me olisimme menestyneitä yrittäjiä, johtajia sekä aikamme edelläkävijöitä.

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!