Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Pelon hinta

Kirjoitettu 10.12.15
Esseen kirjoittaja: Anders Bertlin
Kirjapisteet: 2
Kirja: Pelon hinta
Kirjan kirjoittaja: Henkka Hyppönen
Kategoriat: 5.1. Valmentaminen, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pelon hinta

Henkka Hyppönen

Tämä essee tulee suurimmaksi osaksi sisältämään oppeja ja koppeja, joita olen saanut toimiessani Esihautomon apuvalmentajana. Sen lisäksi muutama ajatus siitä, mitä Esihautomon valmennus on saanut aikaan tulevaisuutta ajatellen. Halusin lukea tämän kirjan Esihautomoon liittyen, koska huomasin heti alussa, että pelko ohjaa meitä ihmisiä aika lailla. Avaan vähän kirjaa myöhemmin, mutta ensin kerron, mikä Esihautomo on (niille jotka eivät vielä sitä tiedä).

Esihautomo on siis kurssi, jonka aikana kehitetään ihmisten liikeideaa ja tavoitteena on tietenkin saada hyvistä liikeideoista oikeita yrityksiä. Kontaktikertojen määrä vähän vaihtelee kurssikohtaisesti, mutta noin kahdeksan kontaktikertaa on yhtä kurssia kohti. Yhden kontaktikerran kesto on noin neljä tuntia. Kilpailuanalyysi, markkina-analyysi sekä kassavirtalaskelma ovat muutamia työkaluja, joita kurssilla käytetään. Työkalujen avulla ihminen voi nähdä, onko hänen ideastaan yritykseksi numeroiden valossa. Mitä minun mielestäni sitten vaaditaan henkilöltä, joka miettii apuvalmentajan roolia Esihautomossa? Tässä muutama ajatus:

  • Sinulla olisi hyvä olla iso projekti, jota olet itse ollut mukana perustamassa ja viemässä eteenpäin. Mitä isompi projekti, sen parempi, MP:kin on siinä rajoilla, että oliko sekään tarpeeksi iso projekti. Esimerkillä johtaminen on tässä tärkeää, ja jotta voit valmentaa esimerkilläsi, sinulla pitää olla näyttöjä.
  • Ole avoin. Avoimuus on kaikki kaikessa. Kerro avoimesti, mikä teidän projektissa meni hyvin ja varsinkin mikä meni huonosti. Ole myös avoin uusille ideoille äläkä tuomitse, jos joku tekee asiat eri tavalla kuin mihin olet itse tottunut.
  • Ole kannustava. Into tarttuu.
  • Varaa aikaa. Varaa päivä (8h) viikossa tälle projektille. Vaikka sessiot itsessään ovat vain neljä tuntia, niihin valmistautuminen vie toiset neljä tuntia.
  • Opi kuuntelemaan. Älä kerro ”oikeita” vastauksia vaan kysy mieluummin oikeat kysymykset. Silloin kun ihminen itse päätyy johonkin ratkaisuun, hän seisoo ratkaisun takana ja on yleensä valmis tekemään töitä oman ratkaisunsa eteen.

Menin alkujaan apuvalmentajaksi Esihautomoon, koska JTC sertifointi vaati jonkun valmennusprojektin. En odottanut mitään. Olen todella positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hieno projekti tämä oikeastaan olikin ja olen saanut siitä todella paljon irti. MP:n liiketaloudelliset lukemat olivat ennen Esihautomoa aivan retupohjalla, mutta nyt nekin ovat kunnossa. Valmentaminen lähtee itsestä, joten oman liiketoiminnan seuraaminen oli tehtävä, johon piti heti ryhtyä. Mitä se sai aikaiseksi? Esimerkiksi kun joku kysyi, että mikä on viikon hiljaisin päivä, vastasin aina päästä heitettynä, että maanantai tai torstai. Asia ei kuitenkaan todellisuudessa ole näin, vaan tiistai on viikon hiljaisin päivä ja vielä ylivoimaisesti. Nyt meillä laitetaan seurantaan myös asiakasmäärä sekä keskiostosmäärä. Joten iso harppaus eteenpäin numeroiden valossa.

Niin kuin jo totesin, Esihautomo on numerollisesti hyvä työkalu siinä, kannattaako sinun ideasi muuttaa liiketoiminnaksi. Numerot eivät kuitenkaan ole aina kaikki kaikessa. MP esimerkiksi aloitettiin ilman minkäänlaisia numeroita. En missään tapauksessa haluaisi, että numerot tappavat innon tehdä rohkea kokeilu ja aloittaa liiketoiminta. Loppujen lopuksi kaikki numerot, jotka käydään läpi Esihautomossa, ovat kuitenkin vain olettamuksia. Olettamukset olisivat voineet tappaa MP idean, jos olisimme laskeneet myynnit alakanttiin ennen kuin toimintaa oltiin edes käynnistetty. Emme kuitenkaan olisi koskaan voineet tietää, myydäänkö päivän aikana 200, 500 vai 1000 euroa. Jos olisimme laskeneet myyntiarvioksi 200 euroa, olisimmekohan koskaan aloittaneet MP:n? En tiedä.

Numeroiden lisäksi on yksi asia, joka vaikuttaa todella paljon ihmisiin ja liiketoiminnan aloittamiseen, nimittäin pelko. Miten sitten voittaa oman pelkonsa niin, että uskaltaa tehdä asioita, joista unelmoi? Tässä muutama vinkki suoraan kirjasta:

”Siedättäminen on epämiellyttävää, mutta se toimii. Idea on hyvin yksinkertainen: pelon aiheuttaja pitää kohdata niin monta kertaa, että hengissä säilymisestä vastaavat järjestelmät eivät enää hälytä. Järjestelmää voi karaista ja kouluttaa monilla eri tavoilla niin, että se tukee tekemistä eikä sekoita sitä käynnistämällä puolustautumiskäyttäytymistä väärällä hetkellä.”

”Tulevien jännittävien ja pelottavien tapahtumien ennakointi puolestaan vie ajatukset pois tästä hetkestä ja tekee meistä onnettomia.”

”Vanhaa John Maynard Keynesin ajatusta soveltaen, on parempi epäonnistua tavanomaisella tavalla kuin tulla leimatuksi yhteisön edessä idioottina, joka yritti onnistua eri tavalla.”

Tämä viimeinen esimerkki kuvastaa mielestäni hyvin sitä, mitä me ihmiset ajattelemme. Ei haluta pelon vuoksi epäonnistua missään, ainakaan olemalla erilaisia kuin ”tavalliset” ihmiset. Kirja käsitteli myös hyvin sitä, kuinka yritykset tekevät niin ympäripyöreitä visioita ja strategioita, että ei vaan kukaan pääsisi sanomaan, että ollaan epäonnistuttu. Kirjasta on myös lainattava tähän esseeseen hauskaa tutkimusta, joka pisti ainakin minut miettimään:

”Tanskassa 89% ja Suomessa 87% ilmoittaa suhtautuvansa positiivisesti yrittämiseen. Mutta kun pitäisi perustaa yritys, tanskalaiset ja suomalaiset tekevät mieluummin jotain muuta. Tanska on alimmassa (4%) ja Suomi toisiksi alimmassa (5%) ryhmässä yrittäjiksi ryhtyvien määrässä.”

Koska numeroiden lisäksi myös pelko ohjaa aika paljon sitä, mistä ideoista kasvaa yrityksiä, olen yrittänyt kannustaa yrittäjyyteen omalla esimerkilläni. Ainakin haluan alentaa vähän rimaa sen suhteen, kuinka pelottavaa yritystoiminnan käynnistäminen on monien mielestä.

Vielä yksi ajatus kirjasta. Meidän puolustusjärjestelmämme on pääasiassa rakennettu fyysisten pelkojen torjumiseen. Nyt kun maailman vauhti on koko ajan kovempi ja kovempi ja pitäisi jatkuvasti ottaa vähän isompia riskejä ja suorittaa enemmän, meidän puolustusjärjestelmämme on vähän kankea tähän rytmiin. Jos se välillä lyö päälle turhaan, se voi johtua lähinnä siitä, että järjestelmä on luotu fyysisten vaarojen torjumiseen. Vaikka moni ei ole kuollut tai loukkaantunut konkurssin tehtyään, puolustusjärjestelmämme voi aika lailla lyödä jarrut lukkoon, jos pitäisi yritys perustaa.

Sitten vielä lyhyesti siitä, mitä apuvalmentaminen Esihautomossa on saanut aikaiseksi. Olen innostunut valmentamisesta. Tiimimestareissa tuli esille, että koulut tarvitsisivat valmennusta osuuskunnan perustamiseen ja pyörittämiseen sekä siihen, mitä tarkoittaa tiimityöskentely käytännössä. Uskon, että minusta olisi apua tähän ongelmaan. Joten seuraavaksi on luotava konsepti kouluille tarjottavaksi. Katri voisi varmasti auttaa minua tässä ja myös Tiimimestareissa olevat koulutuspäälliköt lupasivat sparrata minua, joten nyt vain tulta päin. PELOTTAA. (Hyvästä kirjasta huolimatta.)

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!