Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Petteri Nykky – Menestyksen tie

Kirjoitettu 23.02.21
Esseen kirjoittaja: Matias Saarinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Petteri Nykky - Menestyksen tie
Kirjan kirjoittaja: Oskari Saari
Kategoriat: 1. Oppiminen, 8. Henkinen kasvu, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirja kertoo Jyväskylästä kotoisin olevasta salibandy- ja golfvalmentajasta Petteri Nykystä. Hän teki häviäjistä voittajia keskittymällä tuloksen sijasta menestyksen perustan rakentamiseen. Valmentaessaan Suomen salibandymaajoukkuetta hän saavutti kaksi maailmanmestaruutta, jonka jälkeen hän siirtyi valmentamaan Sveitsiin. Nykky on tunnettu hänen erilaisesta filosofiastaan valmentaa urheilijoita menestymään myös henkilökohtaisessa elämässään.

 

Käsittelen tässä reflektiossa pääasiassa Nykyn filosofioista flow-tilaa sekä ihmisen arvopohjaa. Näiden ansiosta pääsee oman suorittamisensa parhaalle tasolle ja tietää myös suorittavansa oikeiden asioiden vuoksi.

 

”Sacrifice means that you give up something of value in the present so that you can improve the future.” -Jordan Peterson

 

Tämä lausahdus ei ole kirjasta, mutta juolahti mieleeni ajatellessani työn tekemisen motiiveja. Jotkut tekevät töitä voittamisen tai rahan perässä, jotkut intohimon ja uteliaisuuden siivittämänä. Jälkimmäiseen pääsee ymmärtääkseni, kun työ on linjassa omien arvojen kanssa ja sen haastetaso on sopiva.

 

Olen miettinyt, miksi nautin erityisesti verkkosivujen tekemisestä. Siihen liittyy paljon asioita, kuten loputtomat kehitysmahdollisuudet, oman kädenjäljen näkeminen ja luovuuden jalostaminen. Uskon suurimman syyn kuitenkin johtuvan sen tämänhetkisestä haastetasosta, jonka ansiosta pääsen flow-tilaan.

 

”Nykky määrittää flown tilana, jolloin kaikki tuntuu urheilijasta helpolta. Aikakäsitys hämärtyy. On vain tässä ja nyt, on vain peli. Urheilijan analyyttinen, ajatteleva minä väistyy. Urheilija on pois itsensä tieltä ja elää vaistonsa varassa. Flowtilassa urheilija uskaltaa, eikä pelkää tekojensa huonoja seurauksia, kuten virheitä tai tappiota. Flow on tila, jossa urheilijalla on mahdollisuus yltää omaan parhaaseensa.”

 

Flow-tilaan pääseminen edellyttää henkilökohtaisen haastetason olevan ”liian vaikean” ja ”liian helpon” välissä. Sen pitää haastaa riittävästi, jotta oppimista tapahtuu, mutta ei liikaa, jotta se ei tuota stressiä. Flow-tila vaatii myös yleensä häiriöttömän ympäristön. Ei siis jatkuvaa viestitulvaa tai äänekästä puheensorinaa. Taidan olla nytkin hieman flowssa, taustalla soi klassinen musiikki ja istun tunnelmallisessa valaistuksessa kirjoittaessani mielenkiintoisista aiheista.

 

Flowssa on mahtavaa tehdä töitä eikä sen jälkeen ole väsynyt olo. Silloin on intohimoinen ja utelias. Mistä tietää onko intohimoinen ja utelias oikeita asioita kohtaan?

 

Nykky on niin sanottu ”arvojohtaja”. ”Nykyn filosofiassa pelaajat ovat kaiken keskipisteessä. Valmentajat johtavat toimintaa, mutta vain pelaajien auttajina. Niinpä salibandymaajoukkueen arvoja kartoitettiin kysymällä niitä pelaajilta.” Nykky ei siis mikromanageerannut. Hyvin samalla tavalla kuin Aki Hintsa, Nykkykin keskittyi ”puiden hedelmien sijasta juuriin – siitä mistä kaikki lähtee”.

 

Nämä puun juuret ovat ihmisen arvot. Nykyn mukaan silloin, kun ihminen tuntee ja tiedostaa oman arvopohjansa, hän on henkisesti tasapainoisempi. Päämäärä on silloin selkeämpi, kun tietää, miksi tavoittelee jotain ja miksi se on tärkeää.

 

Olen tästä samaa mieltä. Minulla on syntymästäni asti, vanhempieni ansiosta, ollut syvään sisimpääni juurtuneet moraalinormit ja arvot. Ne ovat auttaneet minua pysymään tiellä, jolla on selvä määränpää. Hiljattain opin tietämään, miltä tuntuu hetkellisesti luistua tältä tieltä pois ja pysähtyä. Se tuntui siltä, kuin olisin sulkenut silmäni ja yrittänyt navigoida itseni ulos tuntemattomasta suurkaupungista. Ilman arvopohjaa, ei tiedä mihin on menossa saati sitten miten sinne pääsee. Silloin on hukassa.

 

Huolimatta siitä, onko kasvanut perheessä, jossa arvot ja normit olivat osa jokaista päivää, meillä kaikilla on jonkinlaiset arvot (poislukien nihilistit). Näitä arvoja ei aina vaan osaa suorilta jaloilta nimetä. Nykky käytti valmentaessaan metodia, jolla hän sai pelaajat oivaltamaan heille tärkeitä asioita.

 

Nykky halusi kannustaa pelaajiaan itsenäiseen ajatteluun ja syvään pohdintaan. Hän käytti metodia, jota voitaisiin kutsua A4-malliksi. Valmennus antoi pelaajille aiheita tai kysymyksiä, joista heidän piti kirjoittaa. ”Kuka olen? Miten kehityn huippu-urheilijaksi? Mitä asioita arvostan elämässä? Haaveeni elämässäni. Ihmiset, joita kunnioitan.”

 

”Muutoksen tekijä on urheilija, valmentajat ovat muutoksen mahdollistajia.”

 

Huomaan tiimissämme tapahtuvien vastakkainasetteluiden johtuvan usein omien arvojemme erilaisuudesta. Jotkut haluavat järjestystä, jotkut kaaosta. Jollekin ympäristöasiat ovat tärkeitä, jollekin matkustaminen. Osa haluaa rikastua, osa oppia.

 

Pitkäaikaista menestyvää yritystä on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta luoda, kun sen perustajien arvot taistelevat jatkuvasti toisiaan vastaan. Tämän lievittämiseksi on äärimmäisen tärkeää oppia tuntemaan ihmiset, joiden kanssa työskentelee päivittäin. Olen pannut merkille erään asian: toiselle on mahdotonta olla vihainen, kun ymmärtää häntä täysin.

 

Olen oppinut Tiimiakatemian arvon elämässäni. Täältä valmistuessani en ole liikemaailman guru eivätkä taskuni tulvi rahaa. Täältä valmistuessani olen kypsynyt yhdessä kahdentoista ystävän kanssa, oppinut sietämään hyvin erilaisia ihmisiä, käsittelemään konflikteja, luomaan liiketoiminnan tyhjästä sekä oppinut lukemattoman monia taitoja, jotka auttavat minua menestymään seuraavien vuosien aikana paitsi urallani, myös elämässäni.

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!