Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Pienen yrityksen ostaminen

Kirjoitettu 31.08.17
Esseen kirjoittaja: Petri Vainio-Pekka
Kirjapisteet: 3
Kirja: HBR Guide to Buying A Small Business
Kirjan kirjoittaja: Richard S. Ruback & Royce Yudko
Kategoriat: 7.4. Tulevaisuuden mahdollisuudet, 9. YPK:n ulkopuoliset, 9.03. Yrittäjyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Oltiin Jaken kanssa mietitty yrityksen ostamista jo hetken aikaa. Tämä kirja tuli minulle vinkkinä ulkopuolelta. Oikeastaan ensin tätä ajateltiin oparia silmällä pitäen, mutta kirjassa on todella hyviä juttuja ihan muutenkin tätä tilannetta silmällä pitäen. Kirja on Harvard Business Schoolin tutkijoiden tekemä ja melko uusi opus, joten pidin tätä oikeastikin ihan luotettavana. Kirjasta sai kyllä hyviä vinkkejä niin opariin, kuin muutenkin tähän tilanteeseen, mikä nyt on päällä.

 

Miksi ostaa yritys?

 

Kirjan alussa puhutaan paljon mahdollisuuksista. Vertaillaan sitä, että perustetaan yritys, mennään töihin ns. johtoportaaseen tai sitten ostetaan voimassa oleva. Kirja kertoo juuri pienten yritysten ostamisesta. Toki kirja on tehty Amerikassa, joten siellä pieni yritys tarkoittaa hieman paremmin tienaavia, kuin täällä pienet. Kirjassa puhutaan kuitenkin jo miljoonien liikevaihdosta, kun taas suomessa pienen yrityksen liikevaihto yleensä tarkoittaa muutamia kymmeniä tai satoja tuhansia. Mutta pointti oli sama.

 

Pienen yrityksen ostamisessa on kuitenkin puolensa. Tämä on hyvä lasku alusta niille, jotka haluavat  olla yrittäjiä, mutta ei ole aivan varma siitä, että riittääkö kokemus esimerkiksi johtaa heti kymmeniä ihmisiä. Tästä syystä pieni yritys on hyvä vaihtoehto alkuun, jolloin voi olla vastuussa vain itsestään ja kasvattaa sitä mukaan, kun on itse sitä mieltä, että nyt olisi hyvä hetki vähän laajentaa toimintaa. Usein tässä meidänkin tilanteessa on kuullut, että sitten vain palkkaa ihmisiä ja ei siinä itse tarvitse tehdä mitään muuta kuin johtaa. Faktahan on kuitenkin se, että kyllä sillä yrittäjälläkin hommia yleensä ihan sopivissa määrin riittää. Itsellä omassa lähipiirissä on muutamia yrittäjiä, keillä on isojakin yrityksen johdettavanaan, niin ei heidän hommansa ainakaan vähentynyt ole. Se on totta, että työnkuva on muuttunut, mutta hommat ei vähene.

 

Kirjassa mainittiinkin hyvin siitä, että jos on tottunut olemaan esimerkiksi isossa yrityksessä esimerkiksi myyntipäällikkö, niin he ovat niitä, ketkä yleensä haluavat sitten perustaa oman tai ostaa olemassa olevan. Kuitenkin hyvä pointti oli myös se, että jos on tottunut nostamaan esimerkiksi 5000 € kuussa palkkaa, ei kannata olettaa, että heti oston jälkeen tulotaso pysyisi samana. Tämän takia suomessa on hyvä, että on startti raha. Tällöin voit käytännössä säästää siinä, että ei tarvitse nostaa palkkaa niin paljon, mutta kuitenkin niin että tulet toimeen. Näin ollen yrityksen perustamiseen ja mahdolliseen kasvattamiseen jää enemmän sitten rahaa.

 

Omaa toimintaa jos miettii tässä tilanteessa, niin se on fakta, että jos yritys ostettaisiin vaatisi se heti investointeja. Kiinteistönvälityksessä on kuitenkin tärkeää, että esimerkiksi kuvat ovat myyviä. Tällöin tämä tarkoittaisi sitä, että joutuisin heti ostamaan uuden kameran. Samoin tietokoneen ja näytön toimistolle yms. Nämä ovat suhteessa pieniä investointeja, mutta vaikka vanhat laitteet tulisivatkin kaupan mukana, pitäisi niitä silti uudistaa. Kuluja on aina ostit sitten yrityksen tai perustat ihan kokonaan uuden.

 

”Ajattele isosti, osta pieni”

 

Kuten aiemmin jo mainitsinkin kirjassa mainittiin, että on yleistä, että johtoportaassa työskentelevät alkavat harkitsemaan yrityksen perustamista. Tähän on monia syitä, yksi yleisimpiä on se, että tehtävä ei anna enää tarpeeksi haastetta. On myös mahdollista, että tällainen henkilö kokee, että hänellä olisi paljon enemmän annettavaa alalle, kuin se, mitä nyt pystyy antamaan. On myös mahdollista, että on kyllästynyt vain olemaan työntekijä, vaikka ylhäällä olisikin.

 

Itse koen kiinnostukseni ostaa toimiva yritys johtuvan siitä, että haluan itse pyörittää oikeaa yritystä. Tällöin on helpompaa varsinkin tällä alalla ostaa olemassa oleva. Tai ei ehkä helpompaa, mutta ainakin halvempaa. Täm ala on niin kilpailtu, että alkumarkkinointiin menisi reilusti rahaa. Mutta toki menee sitä rahaa myös ostamiseen, mutta tällöin kaupanpäällisenä tulee tuttu nimi, joka on pyörinyt ihmisten mielessä jo pitkään.

 

 

Ura yrittäjänä

 

Oman yrityksen pyörittäminen tarjoaa aivan erilaisen uran ja työskentely tavan. Yrittäjänä ei tarvitse olla vastuussa tekemisistään kellekään. Tällöin voit itse suunnitella päiväsi. Tämä tarjoaa myös sen, että saat tehdä päätöksiä asioista ja ne oikeasti myös tapahtuvat, jos niin päätät. Johtoportaassa työskentelevälle toki tarjotaan vastuuta, mutta silti isot päätökset menevät usean henkilön läpi, ennen kuin ne tapahtuu, jos tapahtuu. Ja joo, tottakai isoissa yrityksessä, vaikka oletkin yrittäjänä saattaa siihen vaatia hallituksen mielipiteen, mutta nyt puhutaan pienistä yrityksistä!

 

Kirjassa kehotetaan paljon miettimään omalta kohdalta sitä, että onko omasta mielestään valmis yrittäjäksi. Kirjassa käsketään pohtia sitä, että onko esimerkiksi oma henkinen kantti valmis muiden johtamiseen ja pitkiin päiviin. Toki yrittäjänä saa tehdä töitä vaikka 10-19, kun taas töissä yleensä (ainakin vielä) toimistoajat ovat 8-16. Toki nyt alkaa yhä useampi yritys seuraamaan ennemmin tuloksia, kuin työaikaa, mikä on mielestäni erittäin hyvä juttu. Mutta silti todella monessa tuo 8-16 on se perus työaika, jota painetaan vuodesta toiseen.

 

Uhka vai sijoitus?

 

Yritystä ostaessa kannattaa tehdä kotiläksyt huolella. Kirjassakin varoitettiin maksamasta yli hintaa. On todella yleistä, että yrittäjä pitää hintalappuun monia tuhansia tunne arvoa, mikä ei taas ostajaa oikeastaan kiinnosta. Ulkopuolisen avun käyttäminen on todella viisasta, ennen kuin lähtee edes tarjoamaan yrityksestä mitään. Yrityksen arvonmääritys on kuitenkin melko yksinkertainen tehdä, mutta vaikka sen tekeekin itse, kannattaa sitä vilauttaa jollekin, joka on tehnyt niitä paljon enemmän.

 

Itselle tämä tuli uutuutena, kuinka ”helppo” yrityksen arvonmääritys on yksinkertaisimmillaan tehdä. Toki meidänkin saama oli noin eikä tarkka. Mutta siitä olin yllättynyt, kuinka lähelle arvioin itse summan todellista arvoa.  Yrityksen arvon määrittää moni asia, mutta suurin mikä kannattaa miettiä on se, että ostaako liiketoiminnan vai koko yrityksen. Näillä on vissi ero ja molemmissa täytyy tehdä oma suunnitelmansa.

 

Kirjassa mainittiin hyvin, että ostamalla pieni yritys, jossa on hyvät tulevaisuuden näkymät ja hyvä hinta, voi olla todella hyvä sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin jo parissa vuodessa. On kuitenkin myös todella mahdollista, että tulee maksettua vähän liikaa ja tehtyä Due Diligence vähän sieltä tännepäin ja kärsii siitä sitten heti oston jälkeen.

Kirjassa tehdyn tutkimuksen mukaan maailma on pullollaan yrityksiä, joilla on tasainen 5-15 miljoonan euron liikevaihto, jotka tuottavat ihan kivasti. Pelkästään Jenkeissä näitä yrityksiä on 200 000 kappaletta. Näistä myydään tai ostetaan vuosittain tuhansia. Suomessakin tämä luku kasvaa entisestään. Nyt kun suuret ikäluokat ovat jäämässä pikkuhiljaa eläkkeelle, tarkoittaa se sitä, että todella moni yritys laitetaan nurin. On mahdollista, että pitkänajan yrittäjät eivät joko tiedä/ halua myydä yritystään. On myös yleistä, että ostajaa ei löydy. Suomessa tämä luku on kuitenkin noussut reilusti, ketkä haluavat/haluaisivat ostaa vanhan ja toimivan yrityksen. Siinä voisikin olla jollekin hyvä bisnesidea, että saattaisi nämä ihmiset yhteen. Nyt moni yritys jotka hoitavat yrityskauppoja, keskittyvät useimmin sellaisiin yrityksiin, mille on helppo löytää jatkaja. Tottakai. Mutta olisiko mahdollista myös auttaa sellaisia yrityksiä, kelle jatkajan löytäminen on vaikeampaa. Näitä voisi markkinoida esimerkiksi juuri Tiimiakatemialla ja muissakin korkeakouluissa. Mielenkiinnolla odottelen tulevaa, koska yrityksiä pistetään vuosittain satoja alas.

 

Kirjassa käskettiin miettiä nämä läpi ennen kuin tekee päätöksiä ostamisen suhteen:

 

  • Onko yrittäjänä oleminen sinulle oikea ratkaisu?
  • Tutki ja etsi tarkaan
  • Valitse oikea yritys, juuri sinulle sopiva, älä lähde hevostelemaan
  • Ole varma, että yrittäjä on oikeasti myymässä ja että hinta on järkevä
  • Keskity olennaiseen, ole huolellinen ja tee hyvä sopimus, mikä ei kaduta jälkeenpäin
  • Käytä aikaa!

 

Riskejä?

 

Hyvin mahdollista. Jossittelu ei kuitenkaan auta. Kun haluat ostaa toimivan yrityksen, siinä on tottakai riskinsä, mutta niin myös mahdollisuutensa. Käytä jossittelun sijaan aikasi sen miettimiseen, mitä tekisit, että nämä kauhuskenaariot eivät toteutuisi. On todellakin mahdollista, että jokin menee pieleen. Yrityksen ostamisessa on niin monta tekijää, jotka tuntuvat hyvältä, mutta totuus ilmeneekin heti tai vähän ajan päästä ostamisesta. Tästä syystä onkin erityisen tärkeää tutkia mahdollisimman hyvin ostettava yritys.

 

Tästä pitää ottaa itsekin koppi, jos tätä asiaa meinaa lähteä viemään eteenpäin. Nyt en ole tutkinut oikeastaan mitään riskejä, paitsi niitä, mitkä tiedostan jo valmiiksi. Mutta en ole miettinyt yhtään sitä skenariota, että jos ostan yrityksen, ja menetänkin n. Puolet sillä hetkellä olevista kohteista. Kuinka tällainen nuori saa uusia asiakkaita? Tämä ala on sen puoleen vielä vähän ”vanhanaikainen”, että nuoriin välittäjiin suhtaudutaan usein melko varauksella. Minua on testattu monesti, esimerkiksi lakitietojen suhteen. On myös todella yleistä, että ihmiset kysyvät tarkoituksella sellaisia kysymyksiä, mihin ei voi yksinkertaisesti tietää vastausta. Todella kärjistetty esimerkki : ”onko 1980 tuossa naapurissa asunut se Viitanen?”. Tällaiset kysymykset ovat siis tämän alan suola. Nämä eivät liity mihinkään, mutta on vain pakko ilmoittaa piilovittuillen se, että minä olen kokeneempi kuin sinä ja olen nähnyt tämän tien silloin, kun se oli vielä peltoa.

 

Loppujuoksuun olen sitä mieltä, että itse koen tällähetkellä fiksuimmaksi ostaa toimivan yrityksen. Verrattuna siihen, että perustaisin kokonaan uuden ja alkaisin sitä myllyttämään eteenpäin koen, että tämä voisi olla turvallisempi.  Yrittäjäksi minä kuitenkin joskus haluan, niin suottapa sitä odottelemaan, jos mahdollisuus siihen tarjotaan jo nyt! Hevostelemaan en kuitenkaan lähde, sen lupaan.

 

Petri Vainio-Pekka

Osuuskunta Bisnera

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!