Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Pieni suuri päätösten kirja

Kirjoitettu 23.02.15
Esseen kirjoittaja: Tiia Lappalainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Pieni suuri päätösten kirja
Kirjan kirjoittaja: Mikael Krogerus & Roman Tschäppeler
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 4.5. Projektien johtaminen, 7.1. Luovan ajattelun työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sain vuosi sitten joululahjaksi Pieni suuri päätösten kirja- 50 toimivinta ratkaisumallia. Luin kirjaa pikku hiljaa ja lopulta unohdin sen kaappiin. Nyt oli aika ottaa se pölyttymästä ja etsiä työkaluja Tour de Filmin uusiin kuvioihin.
Kirjassa on paljon hyödyllisiä työkaluja, joista osa on jo ennestään tuttuja, kuten SWOT, Joharin ikkuna ja BCG- markiisi. Silti tässä ytimekkäässä kirjassa oli uusia teorioita, joita en ole vielä hyödyntänyt. Kirjan teoriat ovat helppoja omaksua, sillä ne ovat kiteytetty ja visualisoitu tähän pieneen, mustaan raamattuun. Kirjan loppu osaan on jätetty tilaa, johon voi kehitellä täysin uusia malleja tai jatkojaostaa esiteltyjä malleja mieleisiksi.
Meillä on tavoitteena lähteä huhtikuussa kahdeksi ja puoleksi viikoksi Tour de Filmin porukalla Eurooppaan Learning circukselle. Haluamme näyttää vanhoja Suomi- filmejä matkalla Euroopassa edistäen suomalaista elokuvakulttuuria muun muassa Euroopassa sijaitseville suomi- seuroille, Merimieskirkkoihin ja konsulaatteihin. Reissun suurempana missiona on edistää Suomen tunnettavuutta ja matkailua. Saimme viime viikolla äärettömän hyvän idean tästä.
Jalostan muutaman mallin kirjasta, joita aion hyödyntää projektin edetessä:

1. Drexlerin ja Sibbetin tiiminmuodostusmalli
Tiimikäyttäytymisestä on laadittu tuhansia malleja ja strategioita. Tämä on yksi parhaista ja yksinkertaisimmista tiimimalleista. Mallissa on seitsemän eri vaihetta, jotka ovat tyypillisiä projektien osanottajille.
Vaiheiden niminä ovat kysymykset, joita esitämme itsellemme kussakin tilanteessa. Mallissa on myös kuvattu tiimiläisten tunnelmia ja asenteita kunkin vaiheen aluksi ja lopuksi. Kaavion kohdat näyttävät monissa kohdin itsestään selviltä, mutta kokemuksen mukaan jokainen kohta on hyvä käydä läpi. Tämä toimii myös hyvänä muistikarttana projektin eteenpäin viemisessä.
Olemme tyttöjen kanssa tehneet paljon ennenkin mikä edesauttaa ensimmäisiä steppejä. Olemme myös tehneet tätä projektia aiemmin, joten koen että lähdemme kohdasta 3. -4.

Tiimin muodostuksen seitsemän vaihetta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tiiminmuodostusmallissa on seitsemän vaihetta, jotka jokainen ryhmä käy läpi yhteisen projektin aikana. Kohdat 1-4 kuvaavat kehitystä ja kohdat 4-7 suorittamista.
Esittelen mallin projektiryhmälle, jotta näemme kuinka pitkällä ollaan ja mitä pitää tehdä päästäksemme seuraavaan vaiheeseen. Tämä malli on pelkkä apuväline ja suunnannäyttäjä, joten ei tule sovittaa iimiä tähän malliin väkisin.

2. Onko tiimi tehtäviensä tasalla?
Tämä työkalu auttaa arvioimaan tiimiä. Onko oikeat ihmiset oikeilla paikoilla. Haluan hyödyntää tätä työkalua projektiryhmän roolien jakoa ja vahvistamista va varten. Tässä koko projektiryhmä pääsee vaikuttamaan ja arvioimaan. Arviointikriteerit vievät aikaa, mutta tämä on onnistuessaan hyvä menetelmä projektiryhmän jäsenten valintaan esimerkiksi kesäprojektit.

Aluksi määritellään taidot, kompetenssit ja resurssit, jotka koetaan tärkeiksi projektin toteuttamisessa. Merkitse muistiin taidot, jotka ovat ehdottomasti tarpeen, ja jaottele ne pehmeisiin (kuten lojaalius, motivaatio ja luotettavuus) ja koviin taitoihin (kuten tietokone- ja bisnesosaaminen sekä vieraat kielet.) Määrittele kriittinen raja kunkin taidon, esimerkiksi kielitaidon osalta siten, että asiakaskontaktien hoitoon riittävä taito on viiden yläpuolella ja riittämätön taito alle viiden. Pisteytä tiimisi jäsenet taitojen taidolta näiden kriteerien mukaan asteikolla 0-10. Yhdistä asteikot ja näet tiimisi heikkoudet ja vahvuudet. Hyvä tiimi osaa arvioida kykynsä oikein.

Mahdollisimman suure erot luovat hyvän tiimin, sillä jäsenet omaavat erilaisia taitoja. Mallinsin esimerkkitaulukon projektiryhmästämme. Taidot ja arvosanat ovat esimerkkejä, eivät lopullinen versio.

Tiimin taidot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Verkostoituminen ja kontaktien ylläpito
Tämä malli perustuu ihmisen perustavanlaatuiseen sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tarpeeseen. Malli muodostaa sukupuun, jonka avulla voimme nähdä kohdemaissa olevat verkostot, jotka projektiryhmältä löytyy ja joita voimme hyödyntää. Emme välttämättä tajua äkkiseltään kontakteja, joita meillä ennestään jo on.
Apukysymyksinä voi toimia:
Kenen kautta olet tutustunut asiakkaisiin?
Kenen kautta tunnet ihmisiä ulkomailta?
Kenen kautta olet tutustunut useimpiin ystäviisi?

Työkaluja olisi vaikka kuinka paljon enemmän, mutta haluan keskittyä kerralla vain muutamaan. Tour de Filmille roolitus, työtehtävät ja valmiit verkostot ovat avainasemassa tällä hetkellä.

 

Tiia Lappalainen
Osuuskunta Mittava Innovations
+35840 549 264

Tagit: , , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!