Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Pölli tästä

Kirjoitettu 12.12.13
Esseen kirjoittaja: Teemu Lamminaho
Kirjapisteet: 2
Kirja: Pölli tästä
Kirjan kirjoittaja: Jari Parantainen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 6. Markkinointi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pölli tästä

 

Itse otin tämän kirjan luettavaksi, koska tässä sisältö koostuu pelkästään lyhyistä jutuista, jotka suurimmaksi osaksi ovat asiaaa

 

Vihaatko sinäkin tyrkyttämistä?

”Jos asiakas on saanut valita asiantuntijansa aivan rauhassa ja itsenäisesti, asiakassuhteesta tulee kestävämpi kuin tyrkyttämällä käynnistetystä juuri koskaan.”

Itse vihaan tyrkyttämistä yli kaiken. Olen itse tehnyt puhelinmyyntiä ja se oli todella ärsyttävää. Siinä huomasi että suurin osa ihmisistä jotka ostivat lehden, ostivat sen sen takia ettei kehdannut sanoa ei. He ottivat kaikista lyhyimmän pätkän mitä tilattua vain sai. He eivät todennäköisesti osta enää toista kertaa yhtään mitään, mutta jos he olisivat itse ottaneet yhteyttä myyjään, niin he tilaisivat paljon pidempiä pätkiä ja varmasti myös jatkossa jotain muutakin.

 

Pölli tästä – lounaspaketti

”Jos asiakkaat vuodesta toiseen haluavat varastaa hotellin aamiaiselta, eikö se ole selkeä vihje? Yrittäjän olisi helppo erottua, kun hän vastaisi tuohon ilmeisen polttavaan  tarpeeseen.”

Tämä on kirjan mukaan yleinen ilmiö monissa hoteilleissa. Jos joku hotelli laittaisikin tarjolle aamiaisen, josta saisi syödä niin paljon kuin haluaa ja tehdä myös mukaan aamiaisen, niin tämä voisi toimia ja tuoda asiakkaita lisää hotellille.

 

Vain tosi isoille miehille

”Suomestakin löytyy onneksi yrittäjiä, jotka uskaltavat rajata asiakaskuntansa rohkeasti. Tulokset puhuvat puolestaan.”

Tässä oli kyse isoille miehille suunnatusta vaateliikkeestä. He uskalsivat rohkeasti rajata asiakkaansa, kun taas yleensä suurin osa yrityksistä ei lähde rajaamaan asiakkaitaan. Tämä kannatti sillä nyt yhden ihmisen liike on laajentunut kuuden liikkeen ketjuksi.

 

Vältteletkö vaikeita kysymyksiä?

”Keksitkö itse päivät pitkät kaikenlaista mielenkiintoista värkkäilyä, joka ei todellisuudessa ole kovin tärkeää? Yritätkö lykätä päivää, jolloin joudut tekemään todellisia, vaikeita päätöksiä?”

Tuosta kohdasta tuli itselläni mieleen ärsyttävien asioiden välttely. Itse ainakin teen sitä monesti, että keksii muka jotain ”tärkeää” mikä on tärkeämpää kuin se mitä pitäisi tehdä, ettei tarvitsisi tehdä sitä mikä oikeasti on tärkeää. Sitten kun on ihan välttämättömän pakollista, niin sitten vasta tulee tehtyä se oikeasti tärkeä asia.

Tästä kirjasta pystyi kyllä pöllimään monia asioita, joista oikeasti on jotain hyötyä. Tuossa nyt tuli muutamia esiin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!