Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Pölli tästä

Kirjoitettu 23.09.18
Esseen kirjoittaja: Riku Kylä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Pölli tästä
Kirjan kirjoittaja: Jari Parantainen
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 6. Markkinointi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

En ole koskaan ollut lukijapersoona, mutta aina haaveillut sellaisena olemisesta. Senpä takia olinkin enemmän, kuin innoissani kuullessani, että Tiimiakatemialla velvoitetaan lukemaan kirjoja. Ajattelin, että ehkäpä tässä olisi hyvä sauma ryhtyä lukijapersoonaksi. Itseäni hieman pelotti noin kahden kirjan kuukausitahti, niinpä kirjasuosituksia kysyessäni Timi Maunula suositteli minulle Jari Parantaisen kirjaa Pölli tästä.

Ensimmäiset sata sivua luin kolmessa osassa: 30, 30, 40. Tämän jälkeen olin jo päässyt hyvin vauhtiin ja loppu kirja menikin kahdessa illassa 100 ja 100. Olen päässyt vauhtiin kirjojen lukemisessa ja heti seuraavana iltana, kun ei ollutkaan kirjaa tarjolla jota lukea niin olo tuntui kovin tyhjältä. Toivottavasti tästä todellakin kehkeytyy tapa!

Mitä muuta kirja antoi minulle, kuin sytytti sisäisen lukijakärpäsen? Kirjassa tarjoiltiin 101 poimintaa Parantaisen aiemmista kirjoista, hänen lukemistaan kirjoista sekä kokemuksia työelämänsä varrelta. Lukiessani lukuisia kahden – kolmen sivun mittaisia kertomuksia ja vinkkejä katsomukseni liike-elämään avartui ja aloin tarkastella omaa aikaisempaa toimintaa omassa yrityksessäni kriittisemmin ja sainpa itseni kiinni heti seuraavana päivänä toimistolla miettimästä aivan toisin kuin kirja oli opettanut. Tässä vaiheessa osasin tehdä korjausliikkeen.

Yksi suurimmista ahaa-elämyksistä oli kappaleessa 59 käsitellyt hinnanalennukset. Ennen Tiimiakatemiaa olen työskennellyt luovalla alalla yrittäjänä nyt kolmatta vuotta. Minulle hankalaa on ollut oman työni hinnoittelu ja siksi olenkin usein taipunut, kun asiakas on alkanut neuvottelemaan alemmista hinnoista. Näin ei olisi pitänyt tehdä. Kuinka voin pitää omaa työtäni arvossa ja laskuttaa siitä mielestäni oikeutettua rahamäärää, jos kerran olen heti valmis tiputtamaan hintaa, kun asiakas vain sitä pyytää? Niinpä, en voikaan. Hintaneuvotteluissa tulisi vain pysyä tiukkana ja kyetä perustelemaan, miksi sinun tuotteesi on sen hinnan arvoinen vaikka kilpailijasi laskuttaa siitä 30% vähemmän. Tietenkään liikaa ei tule pyytää vaan päättää heti, tuotteen arvon ja pysyy siinä. Tällainen toiminta tekee sinusta vakavasti otettavan myyjän.

Suurin apu, mitä sain tämän kirjan lukemisesta oli varmastikkin lukemaan innostaminen ja monialaisen liiketaloudellisen ajattelun käynnistäminen.

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!