Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Projekti ”TA Goes Napapiirin Sankarit”

Kirjoitettu 03.05.21
Esseen kirjoittaja: Mia Hyötyläinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kehitä Kokeillen -organisaation käsikirja
Kirjan kirjoittaja: Lotta Hassi & Sami Paju & Reetta Maila
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut, 2. Yhteisöllisyys, 2.3. Yhteisöllisyyden kehittämisen työkalut, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin Lotta Hassin, Sami Pajun ja Reetta Mailan kirjan ”Kehitä kokeillen”, joka on yksi Tiimiakatemian täpityskirjoista. Vaikka kirjan olisikin varmasti voinut lukea jo aiemmin TA-aikana, antoi se näin jälkikäteen hyvin oppia tekemästämme TA Goes Napapiirin Sankarit -projektista. Ajattelinkin esseesäni käyttää ”Kokeilemalla kehittämisen ideatyypit” -janaa reflektointiin ja projektin summaamiseen.

Mielestäni janat ja kirjan opit sopivat mainiosti konseptin kehittämiseen, ja tajusin myös lukiessani käyttämeenne selektionismia riskienhallinnassa. Tulen palaamaan tähän käsitteeseen esseessäni.

Mikä TA Goes Napapiirin Sankarit -projekti oikein oli?

Lyhykäisyydessään rakensimme hauskan treeneissä marraskuussa nousseen idean 140hlö Lapin matkasta, johon suunnataan amisautoilla PIMP my ride-hengessä – viikon kestäväksi tiimien väliseksi kilpailuksi. Viikon aikana tiimit kisasivat keskenään Telegram -alustalla ”Napapiirin Sankarit” -teemaisin kilpailuin, ajoivat aika-ajot yllätysaktiviteetissa eli kartingissa sekä juhlistivat viikko maanantain afterworkein sekä perjantain hybridibileiden merkeissä. Jokaiselle tiimille oli annettu teema (automerkit) jota he toteuttivat viikon ajan. Muuta ohjelmaa viikolla olivat päivittäiset uutislähetykset, jossa summattiin kisatilannetta sekä perjantai aamupäivän mittainen radioshow.

Kaiken kaikkiaan viikoille osallistui 122 tiimiyrittäjää ja viikko oli todella onnistunut. Saamamme palaute on todella hyvää ja hienoja kehitysideoita täynnä. Onnistuimme myös tapahtumaviikon koronaystävällisyydessä ihan hyvin, ja tavoitteena olikin rakentaa koronaystävällinen tapahtumaviikko, joka loisi yhteisöllisyyttä Tiimiakatemialla vuoden etäilyn ja haasteiden jäljiltä.

Tavoite

Kuten valmentajamme Anu Manner sanoikin, oli tekemämme TA goes Napapiirin Sankarit tietyllä tapaa pilotointi mahdollista uutta tuottamaamme tuotetta varten. Itse en ennen sitä edes oikeastaan ajatellut sitä. Lähtökohtainen ajatus tapahtumaviikolle olikin kantaa kortemme kekoon koronaviruksen aiheuttamaan matalapaineeseen. Tiimiakatemialle ominainen hauskuus ja TA-spirit olivat kokeneet kolauksen koska yhteisten kohtaamisten ja hauskojen hetkien määrä koko yhteisön kesken on ollut vähäistä. Tiimiakatemialle ominaista ovat myös hyvät bileet sekä positiivinen kilpailu, ja nyt vuoden haasteiden jälkeen kilpailu olikin kääntynyt jopa hieman negatiiviseksi – koska ei oikeastaan tiedetty mitä naapuritiimissä tapahtuu.

Halusimme myös kantaa kortemme kekoon vanhempina tiimiyrittäjinä ja kannustaa yhteisöstä huolehtimiseen. Toki aina hyvien kemujen ja heittäymiseen kannustaminen innostaa ainakin itseäni. Tapahtumakonseptin luotsaaminen maaliin oli myös itselleni tärkeä haaste johtajuusopinnoissa.

Tarve

Valmentajani Anu Manner kysyi minulta yksilökeskusteluni jälkeen, että kuinka monta uutta ystävää olen saanut viimeisen vuoden aikana. Kysymys sai minut hämilleni ja tajusin, että en oikeastaan ole tutustunut juuri kenenkään uuteen ihmiseen Tiimiakatemialla pitkään aikaan. Juttelimme asiasta muiden tiimiläisten kanssa ja muut olivat saaneet vastata joko samaan kysymykseen tai pohtineet asiaa itseäisesti.

Itse koin jo toki aiemmin tarpeen, koska ikävöin rakettipäiviä ja TA-krysnningiä ja niin ikävöi moni muukin. Toki nuorimmat tiimiyrittäjät ”eivät tiedä mitä ikävöidä” ja ajatus kulttuurin periyttämisestä uudella tavalla kiehtoi. Kuitenkin Tiimiakatemialla yhteisön merkitys on niin suuri, ja nyt tuntui että olimme hajaantuneet.

Kuten aiemmin kirjoitin, ruokkii positiivinen kilpailu yleensä yhteiöllisyyttä. Olemme tiiminäkin havahtuneet siihen, ettemme oikeastaan tiedä mitä muissa tiimeissä tapahtuu. Emme ole nähneet toisiamme niin paljoa, ja toimistolla jaetut opit ja kopit – sekä myös vapaa höpöttely oli kärsinyt koronan myötä. Toki tieto on myös omastakin aloitteesta kiinni, ja muilta tiimeiltä olisi voinut kysellä enemmän.

Haippirinki on tehnyt kovasti töitä yhteisön kehittämisen eteen järjestämällä urheiluvuoroja ja afterworkeja. Saimmekin onneksi rakennettua yhteistyötä TA Goes Napapiirin Sankarit -viikolle, ja he järjestivät hauskat hybrid-afterworkit joka huipentui avantoretkeen.

Yhteisö onkin suurimmalle osalle Tiimiakatemialaisista tärkeä ja moni koki harmikseen yhteisöllisyyden tunteen vähenemisen. Toki monesti on myös haastavaa löytää tekijää isolle tapahtumakonseptille, ja se on varmasti yksi syy, miksei hetkeen vastaavaa haastavaa projektia moni ole lähtenyt tekemään.

Suuri syy sille onkin varmasti jo kyllästymiseen asti Zoomissa istuminen. Olemme vuoden ajan enemmän tai vähemmän toimineet hybridimallissa, ja ajatus tapahtumaviikosta joka tapahtuu etänä – kuulostaa ensimmäisenä hieman puisevalta. Olikin löydettävä jotain innostavaa ja uutta, jotain millä jengin saisi innostumaan. Näin pääsemmekin siirtymään oppimisympäristössämme ongelmaympäristöstä ratkaisuympäristöön.

 

Kehitettävät ideat

Saimme idean viime marraskuussa treeneissä ”Mikä innostaa”, jos en aivan väärin muista Tiimiakatemian yhteisestä Lapin matkasta. Matkan teemana olisi ”Napapiirin Sankarit” ja matkan aikana olisi erilaisia kisoja, kuten esimerkiksi ”kuka löytää ensimmäisenä digiboksin”. Ajatuksena oli mennä esimerkiksi juhlimaan Levin Hulluun Poroon, kuten elokuvasarjassa.

Innostuimme ajatuksesta todella paljon, koska se oli tarpeeksi hullu ja hauska.

Ideaa lähdettiin viemään eteenpäin ja pian tarjouspyyntöjen jälkeen olimme varanneet Hotelli Ivalon yksityiskäyttöön. Koronatilanne toki paheni kuukausi kuukaudelta, ja pian olimmekin tilanteessa helmikuun alussa – että kokoontumisrajoitukset kiristyivät taas. Emme kuitenkaan halunneet luopua saamastamme ideasta ja meidän tulikin kehittää erilaisia vaihtoehtoja idean toteuttamiseksi.

 

Selektionismi

Hanne-Mari Miskala toimii Aava&Bangin henkilöstöpäällikkönä ja hän oli vieraanamme johtajuuden koulutusohjelmasta. Hän kertoi Aava&Bangin käyttäneen juuri selektionismin kaltaisasta vaihtoehtojen kartuttamista korona-ajan hallitsemisessa. Tiedon määrä ajan kuluessa kuitenkin kasvaa ja epätietoisuus sitä myöten vähenee – koska tiedämme jatkuvasti enemmän. Siksi vaihtoehtojen punnitseminen jatkuvasti onkin tärkeää ja näin riskien ennakoiminen helpottuu.

Ajatuksena on siis punnita vaihtoehtoja tarpeen täyttämiseksi ja viedä niitä mukana ajan kuluessa kohti maalia. Selektionismi kuvataankin kirjassa seuraavasti:

”Selektionistinen lähestymistapa suhtautuu epävarmuuteen luomalla useita projekteja, joista jokainen pyrkii itsenäisesti kohti ratkaisua – joko samanaikaisesti tai peräkkäin,” –  ote Kehitä Kokeillen -kirjasta

Koronatilanteen pahentuessa loimmekin kolme eri vaihtoehtoa tapahtumakonseptille, ja näitä lähdimme systemaattisesti viemään eteenpäin.

Paras vaihtoehto oli toki yhteinen Lapin matkamme, johon suuntaamme Pimp my ride -hengessä. Ajatuksena oli vuokrata hotelli Ivalo yksityskäyttöön ja näin suojautua koronalta.

Toiseksi paras vaihtoehto oli modattu hybridi. Täten olisimme suunnanneet esimerkiksi Himokselle, tai Laajavuoreen ja ohjelmassa olisi ollut rinnerieha -tyyppistä ohjelmaa ja esimerkiksi artistin keikka jota olisi katseltu koronaturvallisista ”karsinoista”.

Kolmas vaihtoehto olikin täysin etänä toteutettu tapahtuma, johon aloimme pian suuntaamaan. Veimme kaikkia tapahtumakonsepteja kuitenkin mukanamme ja yksi kerallaan raksimme niitä koronatilanteen pahentuessa sitten pois.

Kokeilu

Haastavinta koko tapahtumakonseptissa olikin luoda elämyksellisyyttä ja jotain millä asiakas (tässä tilanteessa tiimiyrittäjä) saa kokemuksen tunteita tapahtumaviikon aikana.

Kuten kirjassa ”Kokeilemalla kehittäminen” sanotaan;

”Usein on jopa vaikeampaa keksiä nerokkaita kokeilun ideoita, koska emme ole tottuneet tämän tyyppiseen tekemiseen”.

 

Viikon runko:

Maanantai aamu alkoi yhteisellä uutislähetyksellä joka oli suora stream -lähetys. Jokaiselle tiimille jaettu teema oli tuotu esiin uutislähetyksessä, Jussi Vatasen videotervehdys ja tulevan viikon ”sääkatsaus” eli ohjelman avaaminen.

Iltapäivästä luvassa oli haippiringin järjestämät hybridiafterworkit ja avantomahdollisuus.

Jokaisena viikon arkipäivänä oli kaksi päiväkilpailua, jotka järjesti yhteistyökumppanimme MORE (Mobile Reality App). Kilpailut haastoivat tiimejä niin älyllisesti, heittäytymään tai mittaamaan esimerkiksi kuria tai sijoitustaito. Kisat käytiin joko täysin etänä omasta kotoa tai yhdessä kokoontumisrajoituksia noudattaen. Keskiviikkona tai torstaina jokainen osallistuja kävi näyttämässä karting taitonsa ja perjantai huipentui aamulla radioshowhun, Barot’s -lounaaseen sekä hybridibileisiin jossa esiintymässä oli Lauri Haav. Toki viikon voittaja julistettiin päätösbileissä voittaen 500 euroa.

 

Elämyksellisyyden elementit

Olemme jo vuoden ajat istuneet etänä kotonamme ja kokemuksien tunteminen ja elämykselliisyyden luominen oli projektiryhmällemme haaste.

Yksi elämyksellisyyden ja lisäarvon tekijä olikin varmasti koko osallistuneiden kesken ajettavat karting- aika-ajot. Nämä toki järjestettiin korona-turvallisesti 6 hlö kokoontumisrajoituksia noudattaen.

Lisäarvoa koitimme saada viikolle myös Jussi Vatasen osallistumisella muutaman videotervehdyksen muodossa. Onhan hän virallinen Napapiirin Sankarit -kasvo vaikka elokuvien kuvaamisesta jo hetki onkin vierähtänyt.

Hintaan kuului myös mainitsemani Barot’s -lounas jonka jokainen tiimi haki ennalta sovittuna aikana viikon päätöspäivänä perjantaina. Halusimme pitää ruokaelementin mukana viikolla, vaikka näin jälkikäteen ajateltuna en tiedä kuinka isoa lisäarvoa se osallistujille toi. Toki ruoka oli superhyvää ja saikin kehuja.

Lopputulos

Keräsimme palautteen viikko sitten TA Goes Napapiirin Sankarit -projektista ja se yllätti. Jo viikon aikana kuulimme toki fiiliksiä ja hyvä fiilis välittyi perjantaina viikon huipennettua. Vastauksia palautekyselyyn on tullut 38 kappaletta.

Ajatuksena onkin lähteä kehittämään myytävää konseptia yrityksille tai organisaatioille. Olen jutellut muiden tapahtuma-alan tuottajien kanssa ja moni on ollut kiinnostunut projektistamme, koska monet kamppailevatkin juuri nyt töiden sekä yhteisöllisyyttä tukevien elementtien kanssa koska yhteiset toimistot, perinteiset virkityspäivät ja kohtaamiset on viety meiltä pois tai niitä on rajoitettu. Kuitenkin muillekkin kuin Tiimiakatemialle yhteisö on todella tärkeä ja hyvää spiritiä ja yrityskulttuuria halutaan ylläpitää.

Palaute

Palaute yllätti meidät täysin ja olemmekin todella kiitollisia kaikesta saamastamme palautteesta.

Muutama avaava luku:

94% vastaajista koki päivittäisten kilpailujen tiimiyttäneen omaa tiimiään joko hyvin tai erinomaisesti.

74% vastaajista koki päivittäisten kilpailujen luoneen yhteisöllisyyttä joko hyvin tai erinomaisesti koko Tiimiakatemian organisaatiossa.

97% vastaajista koki tapahtumaviikon teknisen toteutuksen onnistuneena hyvin tai erinomaisesti (perjantain stream, radioshow sekä Telegram-pelit).

82% vastaajista koki tapahtumaviikon koronaystävälliseksi joko hyvin tai erinomaisesti.

79% vastaajista koki että tapahtumaviikko vastasi odotuksia joko hyvin ta erinomaisesti.

 

Kehityskohtia tuli toki teeman painotuksessa viikon aikana. Kuitenkin kyseisistä elokuvista ”Napapiriin Sankarit” on kulunut jo tovi, eikä ulkopuoliselle todellakaan välttämättä aukea että miksi juuri tätä käytettiin koko viikon teemana. Emme halunneet luopua Lapin ajatuksesta ja jos olisimme lähteneet muuttamaan viikon nimeä kevään edetessä, olisi se voinut sekoittaa jengiä.

Silti toki tuotteistettaessa me voimme käyttää NPS-lyhennettä mutta uskon kyseisen tapahtumaviikon jäävän enemmänkin Tiimiakatemian tasolle.

Markkinointi oli myös tapahtumaviikolle jokseenkin haastavaa ja siitä saimme palautetta. Ennakkohypeä olisi voinut olla enemmän vaikka palautekyselyssä yli puolet kokivat ennakkomarkkinoinnin olleen hyvää. Olisimme voineet ohjeistaa osallistujia katsomaan teeman elokuvat ennen viikkoa, niin ajatukset siitä olisivat hieman enemmän auenneet ja kilpailut helpottuneet. Sekä esimerkiksi perjantain radioshowta emme juurikaan markkinoineet etukäteen, mikä olisi ollut superjuttu.

Artistin merkitystä hybridibileissä oli myös pohdittu useaan kertaan. Oli artisti mikä tahansa, on hänenkin vaikea saada etäyleisöstä irti mitään – ja yleisön etänä esiintyvästä artistista. Keikkojen suurin ihanuus onkin juuri levittäytyvä fiilis mikä kärsii näin etäaikaan. En tiedä olisiko standup- koomikko esimerkiksi hyvä vaihtoehto jatkoa ajatellen tai hyvä testata seuraavassa hybridibileissä. Toki oli se sitten artisti tai koomikko, on se mietittävä asiakkaan näkökulmasta että mikä kenellekin toimii.

Yhteenveto

Kokeilemalla kehittämisen ideatyypit” -jana on loputon suo, ja siinä voi pomppia edestakaisin. Saimme viikosta äärettömän paljon hyvää oppia ja saamamme palaute auttaa meitä kehittämään konseptia hurjan paljon eteenpäin. Kokosimme tiiminä jo motorolankin viikosta, joten palautetta ja kehitysjuttuja on tullut osallistujilta että myös järjestäjiltä.

Nyt seuraavana steppinä onkin siirtyä takaisin ”kokeilusykliin”, kun ensimmäinen pilotti/prototyyppi on tehty ja palaute siitä saatu.

Mikäli toki ideaa ja konseptia myydään muille yrityksille tai organisaatioille, tulee paketit aina räätälöidä asiakkaalle. Kuitenkin rakentamaamme runkoa pystyy modaamaan todella paljon, lyhentämään tai paketoimaan napakasti. Olemme karttaneet kokemusta hybriditapahtumaviikon järjestämisestä ja seuraava kerta voi olla helpompi mutta todella erilainen. Toki seuraavalla kerralla sitä tuskin tehdään ”itselle” ja kyseessä voi olla todella erilainen asiakas.

Kuten Anu Manner kysyi minulta yksärikeskustelussa, että olenko saanut uusia ystäviä viimeisen vuoden aikana: on ainakin omalla kohdallani asiaan tullut nyt muutosta. Olen tutustunut uusiin tiimiyrittäjiin viimeisen kuukauden aikana enemmän kuin edelliseen vuoteen. Hyvänä kysymyksenä palautekyselyyn olisikin voinut lisätä, että onko muilla käynyt samaa ihanaa vaikutusta.

Sen vain haluan vielä todeta näin loppuun, että voi juku millaisten tyyppien kanssa sitä saa Tiimiakatemia -aikaansa viettää <3

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!