Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Pyramidihuijaus – Tapaus Herbalife

Kirjoitettu 15.09.17
Esseen kirjoittaja: Tanja Jämsä
Kirjapisteet: 1
Kirja: Tapaus Herbalife - Dokumentti
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 4.6. Strategiakirjat, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut, 9.09. Elokuvat, 9.10 Tapahtumat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pyramidihuijaus

Tapaus Herbalife

 

Netflix:

Dokumentti tutkii monimutkaisiin toimiin sekaantunutta maailmanlaajuista, terveystuotteita ja ravintolisiä myyvää Herbalifea, jota syytetään pyramidihuijauksesta.

 

En alun perin ajatellut kirjoittavani tästä dokumentista, mutta koska sain siitä lähes suoraan oppia projektiin, ajattelin aiheen olevan kirjoittamisen arvoinen.

Minua pyydettiin vastikään yhteistyöhön luomaan visuaalisen johtajan valmennusohjelmaa tiimiyrittäjille ja toimin projektissa nyt projektipäällikkönä. Projektin alussa minun tuli rakentaa palkkiojärjestelmät itselleni, projektin myyntivastaavalle ja Kuvitellen Tiinalle. Järjestelmän tuli olla mahdollisimman houkutteleva ja kannustava. Lähdin rakentamaan järjestelmää kokeillen monia erilaisia malleja, mutta lopulta päädyin ottamaan mallia pyramiidihuijauksen toimintatavasta ja pelillistämisajatuksesta.

Loin osallistumismaksuun portaikon, jossa useamman osallistujan osallistuessa kaikkien osallistumismaksu laskee. Myyjä saa myös erikseen tietyn summan jokaisesta myydystä valmennuspaikasta ja lisäksi on stepit, missä palkkio nousee huomattavasti enemmän ja puolen välin jälkeen jokaisen osallistujan mukaan saaminen nostattaa palkkiota enemmän kuin alkupuolella portaikossa. Myös Kuvitellen saa portaittain paremman palkkion osallistujamäärän kasvaessa. Oma palkkioni menee hieman jännempiä portaita pitkin, sillä aina kun muut saavuttavat portaan ja ylittävät sen, minun palkkioni laskee. Tämä aiheutti aika paljon päänvaivaa, mutta päätin ottaa riskin asian kanssa, koska sehän on pelin henki.

Tällä portautetulla palkkiojärjesteämällä kaikki saavat motivaation tehdä enemmän myyntiä ja samalla minun palkkioni määrä kasvaa.

 

kaavio palkkakäyrä

 

Jotenkin jännä asia, että oppia voi saada jostain tällaisesta negatiivisesta yritysmallista. Tärkeintä mielestäni tällaisen mallin käytössä on se, että jokainen osapuoli on tarkalleen tietoinen saamastaan palkkiosta ja palkkiojärjestelmästä, sekä toisten osapuolten palkkioista. Nähtyään mallin ja sitoutuessaan siihen kaikki osapuolet ovat mukana, koska he näkevät siinä mahdollisuuden ja ymmärtävät palkkioiden jaon periaatteen.

Tämän asian miettiminen ja suunnittelu oli erittäin mielenkiintoinen projektin osanen ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Haaste oli mukava ja mielelläni pohtisin vastaavia asioita jatkossakin.

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!