Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Raha ja intohimo

Kirjoitettu 21.03.13
Esseen kirjoittaja: Iiro Naamanka
Kirjapisteet: 2
Kirja: Hakkerietiikka
Kirjan kirjoittaja: Pekka Himanen
Kategoriat: 7. Innovointi, 7.4. Tulevaisuuden mahdollisuudet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Mitä Pekka Himasen kirjoittama Hakkerietiikka minulle antoi? Kyllä muutti käsitystäni työnteosta ja jatkuvasta kiireestä. Syvälle juurrutettu mielen mallini siitä, että tärkeintä on vain tehdä työtä ja olla kiireinen, sai todella kovan kolauksen. Kirja tarjoaa meille vaihtoehdon, joka kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta. Kaikkien tulisi tehdä työtä, josta ovat aidosti kiinnostuneita ja mitä kohtaan heillä on aitoa intohimoa. Tiimiakatemialla tämä on mahdollista, kunhan vain ensin on yrityksen talous kunnossa ja jaksaa nähdä vaivaa oman intohimonsa löytämiseen.

Ensimmäisen vuoden tiimiyrittäjänä liian usein joutuu valitsemaan suorittavaa ”paskaduunia” sen takia, koska yrityksen rahatilanne sitä vaatii. Miten pystyisimme tekemään luovasta laisuudesta tuottoisaa? Vielä ei ole erityisen hyvää vastausta, mutta antamalla itselleen aikaa miettiä ja tutkia ympäristöä voi parantaa onnistumismahdollisuuksia. Toivottavasti tulevina vuosina saamme tiimiyrityksemme kassavirran tasaisemmaksi, jolloin jokainen voi keskittyä enemmän etsimään omaa intohimoaan ja kokeilemaan mahdollisimman monia eri asioita.

Yritystoiminnassa usein mennään harhaan siinä kohtaa, kun alamme ajattelemaan asioita liikaa Raha mielessä. Liian usein mekin ajattelemme rahaa jo tässä vaiheessa, vaikka tehtävämme on vielä vain oppia tiimiyrittäjän perustaitoja. Raha on kuitenkin niin mystinen väline, että se nousee esiin aina ja kaikkialla, joten miksi emme yrittäisi unohtaa sitä aina kun voimme. Luultavasti lähtisimme mukaan kokeilemaan todella paljon erilaisia juttuja jos emme ensimmäisenä miettisi rahan ansaintaa. Tällä hetkellä poljemme tuttuja ja turvallisia Tiimiakatemian polkuja, joissa muutkin tiimiyrittäjät ovat ennen meitä menneet ja turvanneet rahan saannin. Miksi emme lähtisi tarpomaan umpihankeen ja unohtaisi rahan hetkeksi? Siksi, koska olemme Tiimiakatemialla ja raha on menestyksen mittari. Ehkä ensi vuonna…

 

Ps. Onko tervettä, jos rahan ansaitseminen on intohimo?

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!