Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Rakastu <3

Kirjoitettu 25.10.13
Esseen kirjoittaja: Kimmo Pulkka
Kirjapisteet: 2
Kirja: Rikastu! Kaksi miestä - yksi sanoma
Kirjan kirjoittaja: Robert Kiyosaki, Donald Trump
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3.4. Uusia tuulia ja haasteita yrittämiseen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Rikastu! on Donald Trumpin ja Robert Kiyosakin yhdessä kirjoittama kirja siitä miten onnistut luomaan itsellesi varallisuutta. Mihinkään sijoitus- ja rahajuttuihin en tässä esseessäni keskity, vaan kirjoitan missiosta, rakkaudesta ja unelmista.

 

Tee mitä rakastat

 

Kiyosakin mukaan on helpompi olla terve ja varakas, kun on onnellinen. Onnellisuus puolestaan kumpuaa siitä, kun tekee sitä mitä rakastaa. Rakkaus voi kuitenkin monesti olla hyvin tuskallista. Se voi tehdä elämästä toisinaan vaikeampaa, mutta rakkaus antaa elämälle merkityksen – on jotain jonka puolesta.

Usein se mitä rakastat, on jollain tapaa unelmasi. Unelmat ovat kauniita omassa mielessä, mutta kun niitä alkaa toteuttaa, ne muuttuvat pelottaviksi. Entä jos kaikki se, mistä olen unelmoinut, onkin mahdoton toteuttaa? Tai jos en vain pysty siihen? Monesti pelon tunne estää ihmistä tekemästä sen, mitä oikeasti haluaisi tehdä. Sen sijaan että pelko ohjaisi meitä, tulisi rakkauden sanella se, mitä teet seuraavaksi. Sitä paitsi, jos todella haluaa jotain ja rakastaa sitä tarpeeksi, niin mikä minua voisi estää? Seuraava lainaus jäi kirjasta kaikkein parhaiten mieleen.

”Monet kuvittelevat, että amatöörit eivät pelaa rahan vuoksi vaan rakkaudesta peliin. Tosiasiassa amatöörit ovat amatöörejä, koska he eivät rakasta peliä tarpeeksi”

-Steven Pressfield

 

Mitä haluat?

 

Trump painotti erityisen paljon sitä, että pitää keskittyä siihen mitä haluaa. Esimerkkinä hän antoi olympiaurheilijan. Olympiaurheilijasta ei voi tulla voittajaa, ellei hän tiedä tismalleen minkä lajin hän haluaa voittaa. Sama sääntö pätee liike-elämään. Trumpista tai Kiyosakista ei olisi ikinä tullut voittajia, elleivät he olisi päättäneet tulla voittajiksi kiinteistöbisneksessä ja antaneet sille täyttä panostaan.

Vielä tärkeämpi kysymys kuin ”Mitä haluat?” on ”Miksi haluat?”. Mikä siis on missiosi? Itse paljastin omalle tiimilleni rakkauteni ja unelmani Adidasta kohtaan. Nyt myöhemmin olen paljastanut myös missioni tiimille; haluan olla luomassa Adidakselle entistä vahvempaa ja positiivisempaa brändiä. Haluan luoda jotain todella suurta ja erilaista. Tällä viikolla paljastin sen koko Tiimiakatemialle. Vuosi sitten halusin pitää kaiken salassa, sillä ajattelin muiden ”varastavan” unelmani. Tyhmäähän tuollainen ajattelu on, sillä ei sitä kukaan voi varastaa vaan pikemminkin päinvastoin. Kun se on tuotu julki, niin muut muistuttavat minulle siitä jatkuvasti esimerkiksi näyttämällä heidän Adidaksen vaatteitansa. Se on jatkuvaa alitajuntaani vaikuttamista siitä että Adidas on se minun juttuni.

 

Aseta mielesi oikein

 

Kirjassa toistui useasti tämä kaava: ajatukset –> teot –> tulokset, josta seuraa jälleen ajatukset, teot, tulokset jne. Puhutaan mielen asettamisesta oikein. Kiyosaki kertoi esimerkin omasta elämästään kun hän laihdutti 25 kiloa. Aluksi hänen ajatuksensa laihduttamisesta olivat hyvin negatiivisia; rehkimistä, työlästä, aikaa vievää, en edes ole niin lihava. Hän asetti mielensä ja ajatuksensa uudella tavalla – kun laihdutan, niin elän pidempää – niin tällöin hän onnistui laihduttamaan vuodessa tuon 25 kiloa pois.

 

Päästään taas mission merkitykseen. Kun tietää miksi tekee jotain, niin se motivoi jaksamaan ja tekemään töitä kohti päämäärää. Normaalina päivänä ajattelen harvemmin sitä miksi teen jotakin. Yleensä teen siksi, koska ajattelen että minun täytyy – vastuu tuoda rahaa, tiimipaine jne. Jatkossa minun tulisikin ajatella useammin ihan päivittäisistä töistä suurempi missioni, joka motivoisi minua uudella tavalla tekemään esimerkiksi Palvelu lahjaksi myyntiä.

 

Lopuksi haluan kehottaa kaikkia kertomaan muille omista unelmistaan. Sen ei tarvitse olla konkreettinen ”Miksi-Mitä-Miten”-unelma vaan ihan mitä vain. Minulle unelmieni paljastaminen on tuonut todella paljon uutta virtaa ja motivaatiota päivittäiseen työskentelyyn. Tunnen brändänneeni itseni omalle unelmalleni. Kun sanotaan Kimmo, tulee mieleen Adidas. Kun sanotaan Adidas, tulee mieleen Kimmo.

 

Kolme raitaa, yksi suuri unelma.

 

Kimmo Pulkka

kimmo(a)millio.fi

0400643478

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!