Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ravistettava – Omskakas

Kirjoitettu 27.05.16
Esseen kirjoittaja: Petri Vainio-Pekka
Kirjapisteet: 2
Kirja: Ravistettava, Omskakas - Toisinajattelijan käsikirja
Kirjan kirjoittaja: Saku Tuominen & Katja Lindroos
Kategoriat: 1. Oppiminen, 7. Innovointi, 7.1. Luovan ajattelun työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tästä kirjasta olen kuullut paljon hyvää ja muutenkin todella paljon puhuttavan. Heti kun Akatemialle tultiin, niin kuulin varmasti ensimmäisellä viikolla ensimmäisen kerran kirjasta. Olikin siis todella mielenkiintoista lukea kyseinen kirja. Itse en paljon ole lukenut samanlaisia kirjoja, joten ajattelin repäistä senkin takia. Kirjassa puhutaan paljon asenteesta, ajankäytöstä sekä muusta todella tärkeästä arkeen liittyvistä asioista. Minulle tämä sopi sillä tavoin, koska kirja pistää miettimään vähän toiselta kantilta asioita, niin josko tästä saisi uusia ideoita kesää varten.

 

Minulla on siis kesäprojekti Konnevedellä kahden tiimiläiseni, sekä yhden toisesta tiimistä olevan henkilön kanssa. Tämä on niin sanottu ”periytys” projekti. Joten aika paljon saimme valmiina, niin kirja auttaa siihen, että josko sinne sitten kuitenkin miettisi jotain uutta myös näiden lisäksi. Kuten esimerkiksi me teemme menun vähän uudella tavalla. Pohja pysyy samana, mutta muutamme tiettyjä asioita burgereissa. Paljon meidän kuitenkin vielä pitää miettiä, että miten saamme tehtyä kyseisestä ravintolastamme meidän näköisen!

 

Varman päälle

 

Kirjassa puhutaan siitä, että ihmiset ottavat liikaa varman päälle. Varsinkin yleensä, mitä enemmän ihminen on ansainnut tai saavuttanut, sitä enemmän hän pelaa varman päälle. Tämän huomaa myös meidän tiimissämme. Meillä on ollut todella vähän sellaisia projekteja, jotka oikeasti ovat jollakin tapaa riski tiimillemme. Suurin osa tähän mennessä on ollut suoraa tuloa tai ainakin niin, että alkuun ei investointeja ole juuri ollenkaan. Tästä puhuimmekin joskus aikaisemmin keväällä tiimimme kanssa ja tulimme siihen tulokseen, että ennen sitä, kun meillä on oikeasti riski, niin ei tunnu kunnolla yrittämiseltä.

 

Nyt on aivan erifiilis kesää kohtaan. Kaikki me neljä, jotka lähdemme pyörittämään ravintolaa, ei meistä kellään ole juurikaan kokemusta kyseiseltä alalta. Toki siinä oman twistin tuo myös se, että tähän vaaditaan 6000-10 000 euroa alkuinvestointiin. Näin ollen tämä on pakko ottaa paljon enemmän vakavammin, kuin yleensä tekemämme. Enkä tarkoita nyt sitä, että emme yleensä tee vakavasti, mutta siitä on aina puuttunut se joku. Ehkä se on se pelko siitä, että jos homma niin sanotusti kusee, niin joudut vastaamaan tiimillesi ja sinulla on tiimin paine koko ajan niskassa.

 

Muutenkin tuntuu siltä, että ihmiset ottavat liian helposti varman päälle. Todella moni yritys ja yrittäjä jämähtää helposti paikoilleen, koska se on joskus ollut hyvä tyyli ja se on toiminut joskus. Nyt kuitenkin maailma on muuttunut paljon ja tulee muuttumaan. Ihmisten ja yritysten on oltava paljon tarkempia siitä, mitä ne tekevät. Tottakai voi tuntua pahalta hypätä sellaiseen, josta ei itsellä ole mitään hajua. Mutta tätä varten voi aina ulkoistaa palveluita. Tämä pätee varsinkin yritysten markkinointiin. Uusia keinoja ja kanavia on tullut todella paljon. Vaikka tuntuukin, että voiko esimerkiksi Snapchat toimia yrityksen markkinoinnista, mutta mistä sitä koskaan tietää, ennen kuin kokeilee. Luin mielenkiintoisen artikkelin juuri Snapchat markkinoinnista, tässä artikkelissa puhuttiin paljon siitä, että tämä tulee yleistymään muutaman vuoden sisällä todella paljon. Näihin mahdollisuuksiin tulee vain tarttua, eikä pelata varman päälle ja pysyä lehtimainoksissa.

 

Nyt heti!

 

Olemme tiimissämme usein puhuneet siitä, että ”helkkarin nykynuoriso, kun haluaa kaiken heti ja nyt!” Tämä pitää pitkälti paikkaansa. Ihmisistä on tullut paljon kärsimättömämpiä, kuin ennen. Ihmiset ovat paljon kiireisempiä, kuin ennen. Tai ainakin siltä se välillä tuntuu. Tämän huomaa hyvin esimerkiksi siinä, kun soittelee uusiin yrityksiin ja yrittää sopia tapaamisia, niin todella moni ihminen lopettaa liian helposti pommittamisen. Moni soittaa sen pari kertaa ja jos vastausta ei kuulu, niin vaihtaa sitten yritystä. Itse olen miettinyt paljon sitä, että pitäisi opetella jättämään vastaajaviesti. Tämä voisi olla toimiva keino. Varsinkin suurten yrittäjien johtajille soittaessa. Joskus tuntuu turhauttavalta yrittää soittaa muutamaan otteeseen ja todeta, että eipä sieltä taaskaan vastausta kuulunut. Tällöin saattaa laittaa sähköpostia, joka sekin todennäköisesti hukkuu viestimereen. Olisikin hyvä oppia itsekin hieman kärsivällisyyttä juuri tähän asiaan.

 

Meidän tiimissä tuntuu välillä tämä kiireen tuntu silloin, kun teemme oikeasti tärkeitä päätöksiä. Liian monta kertaa on käynyt niin, että treeneissä esimerkiksi annetaan tunti aikaa päättää koko kevään tavoitteet. Tällöinhän kaikki tietää, että ei niistä tavoitteista kovin konkreettisia ja innostavia tule, kun ne tempaistaan suoraan hatusta ja läntätään paperille. Onkin tärkeää, että joku esimerkiksi tiimiliideri valmistelee alustavasti vähän ja tuo sitten ehdotelmat koko tiimille, jolloin aika riittää siihen, että vähän fiilaamme ja teemme tavoitteista konkreettisemmat. Toki, jos tunnin jälkeen tuntuu siltä, että nyt ei ole valmista, niin asiaa jatkettaisiin sitten vaikka treenien jälkeen. Kaikessa ei kannata kiirehtiä ja varsinkaan sellaisten asioiden kanssa jotka vaativat hieman ”mutustelua”.

 

Kiirehtiminen on ollut tiimissämme heikkous ja tähän nyt on alettukin kiinnittämään enemmän huomiota. Olemmekin ottaneet mielestäni askeleen eteenpäin ja nykyään pyrimme valmistelemaan asioita ja tuomaan ne sitten esille. Olemme pitkään puhuneet siitä, että treeneihin ei tuoda keskeneräistä. Tämä on lähtenytkin hyvin toimimaan!

 

Ravistamisfilosofia

 

Kirjassa käydään läpi kymmenen kohtaa, joilla ihminen voi ”ravistella” itseään ja ajatteluaan. Kohdat ovat mielestäni hyviä ja näitä kannattaisi joskus miettiä ihan kunnolla ja ajan kanssa. Tämä helpottaisi paljon varmasti arkea ja sitä, että miten erottaa työ vapaa-ajasta. Varsinkin akatemialla, kun tekee pitkää päivää ja välillä iltatöitä ja muutenkin vie paljon töitä kotiin, niin miten nämä saa erotettua. Olen itsekin paininut paljon sen kanssa, että työt seuraavat kotiin ja usein tuntuukin siltä, että viikonloppu loppuu usein kesken ja tekisi mieli maanantaina jäädä vielä kotiin pötköttämään peiton alle.

 

  1. Ajankäyttö: Miten saamme ajankäyttömme järkeväksi? Mikä meistä tekee luovempia? Milloin olemme luovimmillamme? Näihin kysymyksiin kun löytää vastauksen pärjää hyvin ajankäytön kanssa. Luovuutta ei saa eikä kannata pakottaa. Tämä on pitkä prosessi, jonka jokainen tekee omalla tavallaan.
  2. Tapa ajatella: Kyseenalaistaminen on tärkeää ja sitä tulee tehdä. Muuten jää äkkiä hampaankoloon jotain ja se ei ole kellekään hyväksi. Aina voi kysyä lisää ja miettiä, miten asiasta voisi saada kaikille oikean

 

  1. Vertailemisen pakko: Vertailu on yrittäjyydessä tärkeää. Jos haluat erottua alallasi, on sinun pakko katsoa, miten muut tekevät asiat ja pyrkiä sitä kautta tekemään asiat erilailla. Varsinkin jos haluaa erottua joukosta.

 

  1. Epävarmuuden pelko: Sinun on ravistettava itsesi eroon tästä pelosta. Kaikesta mitä tekee ei voi olla varma, eikä sen kuulukaan olla niin. Kokemalla oppii, näin olen ainakin itse aina ajatellut.

 

  1. Yksi totuus: Tämä on Bisnerassa ongelma. Monta kertaa olen kuullut sanat ”kun se sanoi niin”, ja tätä sitten uskotaan kuin Jumalan sanaa. Monta kertaa tulee itselle mieleen, että jos yksi ihminen sanoo näin, niin se ei todellakaan tarkoita sitä, että juuri se ihminen on välttämättä oikeassa. On todella tärkeää kaivaa tietoa muistakin lähteistä, kuin yhdestä ainoasta.

 

  1. Monimutkaisuus: Miksi kaikki täytyy aina tehdä monimutkaisesti. Kirjassa kehotetaan pääsemään irti tästä ja keskittymään yksinkertaiseen. Kaikkea ei tarvitse tehdä vaikean kautta, jos on helpompikin keino. Yksinkertainen on aina helppo ostaa, tämä täytyy kaikkien muistaa!

 

  1. Hyödyllisyys: Ei kannata etukäteen ajatella kaikesta, että onko se hyödyllistä vai ei. Näin suljet omaa näkemystäsi todella paljon ja se ei taas sitten johda mihinkää. Kokeile ja päätä sitten, onko hyödyllistä ja hyödytöntä!

 

  1. Epäonnistuminen: Pelko epäonnistumisesta on ihmisillä suuri. Tästä tulisi päästä kokonaan eroon. Minun mielestäni, jos epäonnistutaan, niin epäonnistutaan sitten kunnolla. Sen takia Tiimiakatemialla on Kultamunaus. Eipä sitä palkintoa ilman epäonnistumista saa!

 

  1. Turhantärkeys: Älä pelkää virheitä. Niitä sattuu jokaiselle, eikä kukaan ole täydellinen. Osaa ottaa rakentavaa palautetta ja opi virheistäsi. Tärkein on ottaa kaikki mahdollinen oppi virheistä ja miettiä, että mitä seuraavalla kerralla voi tehdä paremmin näiden oppien avulla.

 

  1. Itsetunto: Tunne itsesi ja opettele uusia asioita. Tee maailmasta sellainen, joka sopii sinulle ja itsetunnollesi. Älä yritä esittää turhaan, vaan kehitä itsetuntoasi matkan varrella aina vain lisää!

 

Ravistettava oli kyllä hyvä kirja. Tämä aukaisi paljon omaa näkemystä ja halua tehdä lisää eri tavalla. Moni asia varsinkin 10 ohjeesta jäi hyvin mieleen ja näihin tulen keskittymään. Epäonnistumisen pelko on minullekin kova juttu, joten eipä siitä muuten pääse eroon, kun alkamalla tekemään ja jos virhe sattuu, niin sieltä noustaan! Mukava kirja kaiken kaikkiaan!

 

Petri Vainio-Pekka

Bisnera

0400774653

 

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!