Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ravistettava – omskakas

Kirjoitettu 08.04.13
Esseen kirjoittaja: Suvi Marjanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Ravistettava - omskakas
Kirjan kirjoittaja: Tuominen, Saku
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiedon määrä
Aivomme käyvät jatkuvasti ylikierroksilla. Rentoutuminen pitäisi muistaa. Usein hullut ideat syntyvätkin juuri suihkussa, sillä siellä mikään muu kuin omat aivomme ja liplattava vesi eivät vie aivojemme kapasiteettia. Aion varata päivässä hetken, jonka aikana en käytä elekroniikkaa, vaan vain olen. Aloitan viidellä minuutilla päivässä ja nostan aikaa siitä tarvittaessa ylöspäin.

Ajan käyttö

Kirja käskee varaamaan kaikelle tekemiselle ajan. Itse en merkitse kaikkea tekemistä kalenteriin. Tästä seuraa se, että unohdan jonkun asian, joka minun pitäisi tehdä, tai sitten yksinkertaisesti sille ei ole aikaa, koska en ole sitä varannut.

Jatkossa en aio täyttää kalenteriani aivan täyteen. Jos kalenteri on tupattu aivan täyteen, yllättäville asioille ei jää aikaa.

Minun pitäisi rytmittää myös vapaa-aikani. Kavereille ei tunnu jäävän tarpeeksi aikaa. Kyllähän sitä aikaa oikeasti olisi, mutta jostain syystä en vain osaa rytmittää elämääni tarpeeksi hyvin.

”Mitä jos emme olisi kaiken aikaa tavoitettavissa?”
Jatkossa kun minun pitää tehdä juttuja, joihin pitää oikeasti paneutua, laitan puhelimen äänettömälle, en avaa sähköpostia enkä vilkuile Facebookia. Uskon tehokkuuteni kasvavan merkitsevästi.
Toimistolla pelkästään työhön keskittyminen on suuri haaste. Toimistolla on niin meluisaa, että välillä omien ajatusten kuuleminen on vaikeaa. Viiden minuutin välein joku kysyy jotain, ja aivot hyppäävät pois siitä aiheesta, johon oli ehtinyt taas muutaman minuutin paneutua. Ja sitten toisaalta, jos teen esimerkiksi taloushommia kotona, saan palautetta, että olisi mukavampaa, jos minua näkyisi toimistolla enemmän. Puhetta oli punaisista kuutioista, jotka nostetaan pöydälle silloin kun halutaan keskittyä. Pitääkin ottaa tämä työrauha-asia ensi joryssa esille. Täydennän sitten esseetäni, kunhan olemme keskutelleet, mikä olisi paras keino tehostaa työrauhaamme.

Ratkaisu tähän voisi olla viikkosuunnitelma, josta Ilari kertoi myyntikoulutuksessamme. Vapaa-aikakin aikataulutetaan. Milloin on siivouspäivä, milloin harrastetaan.

Uskon, että viikkokalenteri muuttaa elämääni hallitumpaan suuntaan.

Yksinkertaista

Olen alkanut kiinnittää huomiota siihen, tehdäänkö asiat yksinkertaisesti vai vaikeasti. Jos asiat tehdään liian monimutkaisesti, on tiedossa vain ja ainoastaan turhautumista. Tästä hyvänä esimerkkinä eilinen puolen tunnin keskutelumme siitä, kuinka monta reissua Pielavedelle pitää tehdä, jotta saadaan vietyä kaikki tarvittavat tavarat Jyväskylästä ja Siilinjärveltä. Sanoinkin jossain vaiheessa, että mietimme asiat aivan liian vaikeasti, ja asia saatiin sovittua samantien järkevästi.

Muistiksi itselleni:
Ideointi

Brainstorming, What would X do?

Älä jätä ideoita vain ideoiden tasolle. Laita ne myös käytäntöön.

Käytäntöön:
1. Toistele kysymystä: ”Teemmekö tästä liian vaikeaa?”
2. Viikkosuunnitelma!!

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!