Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Rich Dad, Poor Dad

Kirjoitettu 10.12.17
Esseen kirjoittaja: Samuli Välimäki
Kirjapisteet: 2
Kirja: Rich Dad, Poor Dad
Kirjan kirjoittaja: Robert Kiyosaki
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys, 4. Johtaminen, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Rich Dad, Poor Dad

Robert Kiyosaki

Mitä rikkaat vanhemmat opettavat lapsilleen, jota keskiluokkaiset ja köyhät vanhemmat eivät. Robert Kiyosaki on yksi näistä varakkaaseen perheeseen syntyneistä. Jos pelkäät asioita, kuten sosiaalista paheksuntaa tai toimimista mukavuusalueesi ulkopuolella. Voit unohtaa haaveesi rikastua. Tulet luultavasti työskentelemään ns. ”oravanpyörässä” loppuelämäsi. Työskennellessäsi vain työntekijänä raadat niska limassa töitä vain tuottaaksesi itsellesi pienen määrän ”plus-miinus-nolla-rahaa”. Työnantajasi sen sijaan vie suurimman korren joka tapauksessa. Työskennellessäsi työntekijänä sinun tulisi saada enemmän rahaa, kuin rahaa sinulta menee. En tarkoita, että laittaisit säästetyt rahasi omaan säästöösi, vaan sen sijaan sijoittaisit rahaa etuihin (eng. assets), vastuun (eng. liability) sijasta.

 

Assets & Liabilities

Assetit tuovat sinun taskuusi rahaa, kun taas vastuu vie rahaa taskustasi. Kuvitellaan, että ostat omakotitalon ja kuvittelet sen olevan hyvä sijoitus, mutta tuoko se sinulle käytännössä rahaa? Ei, se on vastuu, josta maksat kuukausittain tietyn summan seuraavat 30 vuotta. Jos taas sijoitat kiinteistöön, sinä olet se, joka kerää rahat siitä. Varsinkin pitkällä aikavälillä. Löysin Youtubesta hyvän animoidun videon Rich Dad, Poor Dad  –kirjasta.

 

Rich Dad, Poor Dad – Assets and Liabilities

 

Kuvitellaan, että omaat hyvä palkkaisen työn. Samalla, kun tulosi kasvavat, kasvavat myös menosi. Juuri tästä Robert Kiyosaki kertoo kirjassaan. Köyhä isä kehoitti Robertia hankkimaan hyvän koulutuksen ja työn, jolla hän voisi turvallisesti elää, kun taas rikas isä kehoitti Robertia ottamaan riskejä ja olemaan se henkilö, joka sijoittaa ja luo bisneksiä. Työntekijänä teet töitä taloudellisen turvan vuoksi, kun taas luodessasi bisneksen ja sijoittaessasi teet töitä saadaksesi vapautta. Haluatko siis olla se ihminen, joka tekee töitä rikastuttaaksesi muita vai rikastuttaaksesi itsesi? Robert Kiyosaki, ESBI ­ – CASHFLOW QUADRANT havainnollistaa tämän hyvin.

 

Finanssi älykkyys

Koulussa sinulle ei opeteta ”finanssiälykkyyttä” (eng. financial intelligence). Sinun täytyy siis opiskella se itse. Tämä on yksi syistä, miksi suuri osa korkeakouluopiskelijoista päätyy keskiluokkaiseen työhön. Opiskele finanssialaa ja luo realistisia tavoitteita tämän osalta. Uskalla ottaa taloudellisia riskejä, joista selviät, jos p*ska osuu tuulettimeen. Kokemus tuo oppia ja kehittää älykkyyttäsi, joten uskalla mokata. Pidä motivaatiosi korkealla, sillä tie vaurauteen on pitkä. Työskentele yrityksessäsi työntekijänä kattaaksesi laskut, mutta kehitä samalla bisnestäsi esimerkiksi sijoittamalla kiinteistöihin tai luomalla passiivisia tulonlähteitä. Opiskelemalla finanssiasioita opit mm. minimoimaan maksettavan verosi laillisesti. Investoi yrityksesi kautta à Tämä minimoi verot sekä mahdolliset tappiot, jota yrityksesi joutuu maksamaan.

 

Kehitä itseäsi

Inspiroidu lukemalla kirjoja ja blogeja. Esimerkiksi, jos kiinnostuksen kohteesi ovat kiinteistösijoittaminen, lue artikkeleita ja kirjoja, jotka auttavat sinua pääsemään sijoittamisen maailmaan. Luo taulukko tuloista ja menoistasi. à Samalla opit henkilökohtaista finanssiälykkyyttä. Kehitä bisnes, jossa teet asioita, josta pidät ja samalla luot passiivisen tulonlähteen itsellesi. Täten sinulle jää aikaa mahdollisiin uusiin projekteihin, itsesi tai nykyisen bisneksesi kehittämiseen.

 

Robert Kiyosakin 10 pointtia:

  1. Experience makes you smarter
  2. The more you give, the more you receive
  3. Change the way you think
  4. FOCUS – Follow One Course Until Successfull
  5. Hard times bring new opportunities
  6. Design the business properly – It’s not about the product, it’s about the business
  7. Know what you are working hard for
  8. Don’t be afraid of losses
  9. Aim to acquire assets
  10. Stop saving money, hedge it
Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!