Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Richard Carlson – Älä hikeenny pikkuasioista

Kirjoitettu 19.05.14
Esseen kirjoittaja: Olli Väätäinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Älä hikeenny pikkuasioista
Kirjan kirjoittaja: Richard Carlson
Kategoriat: 1. Oppiminen, 8. Henkinen kasvu

Richard Carlson - Älä hikeenny pikkuasioista, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Richard Carlsonin kirjoittama kirja Älä hikeenny pikkuasioista on mainio elämäntapa opas. Kirja sisältää 100 hyvää neuvoa siitä, kuinka saavuttaa rauha sekä tasapaino elämään. Kirjasta saa paljon käytännön läheisiä konsteja arkeen, joiden avulla saavutamme rauhaa ja elämän laatumme paranee. Richard Carlsonin mielestä murehdimme paljon pienistä asioista, joilla ei oikeastaan ole mitään väliä. Kirjassa annetaan ohjeita, kuinka kääntää katse mitättömistä murheista ja nähdä elämän arvokkuus. Suurin osa neuvoista oli päivänselviä, mutta kirjan avulla niitä on helpompi viedä käytäntöön.

 

 

 

Kirjan yksi kirjan aiheista on, että meidän elämämme on jo täydellistä, kyse on vain asenteestamme, kuinka katsomme omaa elämäämme. Olen täysin samaa mieltä edellä mainitun kanssa. Huomaan haaveilevani uudesta työpaikasta jatkuvasti. Ajattelen, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella, jos vaihtaisin Prismaan. Tiedän, että sitten kun aika on oikea, ovi avautu uusiin haasteisiin. Mutta miksi en voisi nauttia tästä hetkestä. Mahtavasta työporukasta, jonka kanssa saan työskennellä tai upeasta esimiehestä, joka jaksaa arjessa tsempata eteenpäin. Toisinaan taas mietin, että onkohan tämä sittenkään minun opinahjoni, siitä huolimatta voin nauttia mahtavasta tiimistämme ja valmentajastamme, ja oppia uusia asioita mitä Tiimiakatemialla on tarjottavana! Meidän ei tarvitse siirtää onnellisuuttamme tulevaisuuteen, voimme yhtä hyvin olla täysin onnellisia tässä ja nyt.

 

 

Elämä Harvoin elämä menee meidän omien suunnitelmien mukaan. Ainakaan oma elämäni ei ole sitä tehnyt. En koskaan olisi uskonut, että tulen työskentelemään kassalla lähes kaksi vuotta. Rehellisesti sanottuna se oli yksi ammateista, joita pelkäsin jotenkin. Jostakin kumman syystä päädyin töihin kaupan kassalle, ja kuluneet kaksi vuotta on ollut todella opettavainen matka elämässäni. Joku tarkoitus silläkin on varmasti elämääni varten ollut. Kirjan jälkeen osaan kunnioittaa nyky hetkeä enemmän, ja olen huomannut, että olen saanut elämältä paljon enemmän, kuin olen itse osannut edes toivoa. Tietysti elämässä tulee paljon vastoinkäymisiä, mutta aina vaikeina hetkinä on tilaisuus oppia jotakin uutta itsestään.

 

 

Kun olemme etukäteen luoneet kuvan siitä, minkälaista elämän tulisi olla, emme osaa iloita, emmekä ottaa oppia nykyhetkestä”

 

 

Keskitämme voimamme monesti turhiin pikku asioihin, emmekä näe oikeasti meille tärkeitä asioita. Useimmat meistä pitävät tärkeinä ulkonaisia asioita, jolla voi mitata menestystä ja parantaa ulkonaisia olosuhteita. On varmasti mukava saada oma kuva paikallislehteen ja tienata miljoona omaisuus, mutta se ei ole niin tärkeää kuin osata keskittyä vastoinkäymisen kohdatessa tai tuntea olo rauhalliseksi myllerryksen keskellä, tai osata arvostaa ja rakastaa toisia ihmisiä juuri sellaisina kuin he ovat, tai antaa anteeksi toiselle, vaikka joutuu itse kärsiväksi osapuoleksi. Kaikki riippuu siitä, mitä pidät tärkeänä elämässäsi. Olen asettanut sisäiset asiat elämäni merkittävimmiksi saavutuksiksi. Siksi aion käyttää aikaani ja resurssejani henkisen kasvun alueella.

 

 

 

 

Hyväsky itsesi sellaisena kuin olet. Kukaan meistä ei ole täydellinen. Kun hyväksyt itsesi kokonaan kaikkine puutteinesi, voit suhtautua itseesi rauhallisemmin ja ymmärtäväisemmin. Jokainen meistä tuntee joskus ahdistusta, häpeää, pelkoa, vihaa tai mustasukkaisuutta. Kun opin hyväksymään kielteiset tunteet sisälläni, pääsin niistä helposti yli. Mieluummin hyväskyn itseni sellaisena kuin olen, juuri nyt. Kun hyväskyn oman vajavaisuuteni, huomaan niiden ohella myös omat hyvät puoleni. Olen ehkä toiminut ajoittain itsekkäästi, mutta useimmiten olen uskomattoman epäitsekäs.

 

 

 

Olen huomannut, että minua kiinnostaa paljon ihmisten ja kulttuurien erilaisuus. Miksi toiset ihmiset käyttäytyvät niin eri tavalla kuin toiset? Ja mistä johtuu eri maiden suuret kulttuurierot? Jokainen yksilö toimii myös eritavalla. Emme voi olettaa yksilöiden suhtautuvan samalla tavalla elämään kuin meidän. Kyse ei ole pelkästään erilaisuuden suvaitsemisesta, vaan myös vilpittömästä ymmärtämisestä ja kunnioittavasta suhtautumisesta siihen tosiasiaan, että näin pitääkin olla. Tätä kutsutaan erilaisuusperiaatteeksi. Kun tämän ymmärtää, antaa itselleen oikeuden nähdä asiat omalla tavallaan, sekä toisille mahdollisuuden nähdä asiat omalla tavallaan, suhtaudumme itseemme sekä muihin paljon ymmärtäväisemmin. Heti kun odotukset toisia kohtaan muuttuvat, syntyy ristiriitoja.

 

 

 

Richard Carlsonin mukaan toisen palautteesta ja mielipiteestä pitää etsiä totuuden jyvä. Olen huono ottamaan vastaan palautetta, koska monesti otan sen liian henkilökohtaisella tasolla. Kun joku sanoo seuraavan kerran minulle mielipiteensä, niin en tuomitse, enkä arvostele häntä, vaan yritän löytää totuuden jyvää hänen mielipiteestään. Kaikista mielipiteistä löytyy jotakin arvokasta, etenkin kun emme etsi niistä virheitä. Erilaisia mielipiteitä on juuri niin monta kuin meitä ihmisiä on. Jokainen näkee asiat omista lähtökohdistaan. Sen takia olisi tärkeää, että tiimiämme Dynaamiaa koskevia päätöksiä tehdessä paikalla olisi kaikki, koska jokaisella on jotakin annettavaa ratkaisua varten.

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!