Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Rikas isä, köyhä isä

Kirjoitettu 08.12.13
Esseen kirjoittaja: Iiro Naamanka
Kirjapisteet: 2
Kirja: Rikas isä, köyhä isä
Kirjan kirjoittaja: Robert T. Kiyosaki
Kategoriat: 7.4. Tulevaisuuden mahdollisuudet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Robert Kiyosakin kirja ”Rikas isä, köyhä isä” kertoo hänen oman tarinansa, kuinka hänen kaksi eriliaista isäänsä opastivat häntä talousasioissa. Kirjassa hän vertailee heidän ajatusmaailmojaan, jotka vastaavat hyvin pitkälti keskiluokkaisen ja rikkaan ihmisen ajatusmalleja rahan ansainnasta.

Lukiessani kirjaa huomasin, kuinka keskiluokkaisesta perheestä olinkaan. Kaikki Robertin köyhän isän opetukset osuivat juuri yhteen meidän perheemme rahojenkäytön suhteen. Oli suorastaan huvittavaa huomata, miten vanhempani tekivät juuri samoja virheitä, joista Kiyosaki kirjassaan kertoo. Kirjassa Robert kertoo rikkaasta isästä, joka opettaa häntä käyttämään rahaa viisaasti ja hankkimaan oikeita varoja ennen, kuin ostaa velkaa. Juuri päinvastoin, kuin keskiluokkaiset ihmiset tällä hetkellä tekevät. Itsekin hyvin usein ostan ennemmin velkaa, kuin täyttäisin varojeni saraketta ja saisin rahan tekemään työtä puolestani.

Mitä teen toisin?

Suurimmat kehittymistarpeeni liittyvät itsensä johtamiseen ja olenkin laiminlyönyt kaikkia rutiinejani tänä syksynä erittäin pahasti. Olen kuintekin jo tiedostanut ongelman ja haluan asiaan muutosta, eli asiassa on hyvät edellytykset onnistua. Kun siihen vielä lyödään päälle uusi kassajärjestelmä, on minun käytännössä pakko muuttaa toimintaani tulevaksi kevääksi. Yrityksemme varallisuus sarakkeen kasvattaminen on alkanut hyvin ja kehitämme sitä jatkuvasti, ensimmäisiä sijoituksiamme oli palju, mutta josta nyt kuitenkin yritämme päästä eroon. Tällä hetkellä olemme ostamassa Lilliputtia, jonka pitäisi olla varmatuottoinen kesäkioski Jyväskylän satamassa.

Henkilökohtaista varainhankintaa olen jo aloittanut osakesijoittamalla, joka tosin vaatii vielä lisää perehtymistä, että pystyn tekemään oikeasti kannattavia järjellä perusteltuja sijoituksia. Pyrin myös aktiivisesti hankkimaan itselleni varoja ja omistamaan asioita, jotka mahdollisesti tuovat minulle voittoa. Tiimiakatemia myös tukee tätä varojen kasvattamisen opettelua, koska täällä pienillä investoinneilla liikkeelle lähdettäessä oppii hyvin erilaisia keinoja massin kääntämiseen.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!