Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Rikastu!

Kirjoitettu 05.03.13
Esseen kirjoittaja: Eemeli Oksanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Rikastu!
Kirjan kirjoittaja: Donald J.Trump & Robert T.Kiyosaki
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.4. Uusia tuulia oppimiseen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Rikastu!
Kaksi miestä, yksi sanoma Rikastu! Donald J. Trump ja Robert T. Kiyosaki. Nämä kaverit ovat rikkaita ja ovat päättäneet tehdä yhdessä kirjan, joka laittaa sinut ajattelemaan tulevaisuuttasi. Uskotko että sinulle maksetaan eläkettä kun tulet siihen ikään vai otatko niskasta kiinni ja heräät tähän päivään ja teet itse asialle jotain. Tämä kuvaa kirjan sisällön hyvin. Ja miten itse hyödyin kirjasta niin oma talous tieto ja oman taluoden hallintani muuttuivat hieman. Seuraavakasi käyn läpi omaa ajatteluani rahasta.
Raha ja miten suhtaudun tuhon elementtiin. Taustat vaikuttavat hyvin suuresti siihen että miten ajattelet rahasta. Esimerkiksi isäni on ollut aina hyvin tiukka ja tarkka rahan käytön suhteen. Hän laskelmoi ja suosii säästämistä pahan päivän varalle. Äitini taas käyttää huolettommimmin eikä välttämättä mieti tarkkaan paljonko on mahdollista käyttää. Joten siinä on taustaat missä minä olen kasvanut. Ja olen yrittänyt imeä molemmilta vain itse toteamiani parhaita puolia. Laskelmoin rahan käyttöäni mutta toisaalta en ole huolissani siitä. Minulla on tapana säästää ja tämän kaksikon sanoma soti omaa kasvatustani kohtaan. Kirja antoi ymmärtää että säästäminen on hyvä homma jos ei halua rikastua. Saat pientä voittoa mutta et tienaa miljoonia. Itse pohdin tuota ja se oli hyvin perusteltu viitaten inflaatioon ja mailman talouden mullistuksiin. Joten olen pyrkinyt hitaasti avaartamaan mieltäni sijoittamiselle. Mutta itselläni on pieni pelko sitä kohtaan koska se on tuntematonta. Seuraavaksi sijoittamisesta.
Sijoittaminen minulle uusi asia ja siksi pelkään sitä. Sillä aina kun on puhuttu sijoittamisesta puhutaan yhdessä riskistä. Sana riski pelottaa. Koska liitän siihen sanaan epäonnistumisen tunteen. Ja se laittaa harkitsemaan asiaa. Mutta hyvin Donald ja Kiyosaki puhuvat riskin hallitsemisesta ja siitä että riskiä on vain silloin kun ei tiedä asiasta mitään. Ja olen samaa mieltä asiasta. Kärjistetty esimerkki on että olet allerginen kalalle ja menet kiinalaiseen syömään menu on kiinaksi et ymmrrä mitään ja tilaat jotain mikä muistuttaisi kanalta mutta et voi olla varma saatko kanaa. Silloin sinulla on riski saada jotain muuta. Mutta kun kysyt eli opiskelet ”alaa” niin tiedät mitä olet tilaamassa niin silloin ei liity riskiä. Trump ja Kiyosaki kehottavat hankkimaan talous tietoa ennen kuin sijoittaa rahaa menemään ja itse ainakni otan neuvosta vaarin. Oma sijoittaminen on tapahtunut vain toistaiseksi omaisuuteen mistä ei saada hirveästi voittoa. Joten opettelen pikku hiljaa ja kerrytän varallisuutta ennen kuin rupean sijoittamaan. Seuraavaksi yhteen veto.
Kokonaisuus avasi silmiäni ja tavallaan olen herännyt tähän päivään siinä mielessä että minun on itse vaikutettava omaan tulevaisuuteen rahallisesti ja koulutuksellisesti. Olen aina jättänyt asiat ja kaiken muun viime tinkaan ja se on minulle tapa ja sen muuttaminen vie aikaa. Kirja laittoi minut miettimään että kuinka voinsaada rahan työskentelemään minulle enkä toisinpäin. SIllä olen kolmevuotta työskennellyt rahasta ja olisi aika kokeilla sitä toisinpäin. Kirjan pohjalta olen saanut hyviä keskusteluita veljeni ja isäni kanssa raha asioista ja kuinka niihin suhtaudutaan. Ja kuinka heidän ennakkoluulot vaikuttavat heidän rahan käyttöön. Loppujen lopuksi minulle tuli huono omatunto kirjan luettua että olisin tarvinnut tämän kirjan jo kolmevuotta sitten niin ehkä jotkin asiat olisivat toisin. Itselleni tuli riittämättömyyden tunne että olen tuhlannut aikaani vaikka tosin aikaa meillä on vain rajoitetusti.  Mutta leuka kohti rintaa ja kohti uusia pettymyksiä vai miten se sanonta meni. Virheitä saa tehdä mutta niistä pitää ottaa opiksi.
Käytäntöön top3

1. RIKASTU!

2. Hanki lisää talous tietoa

3. Rikastu vielä kun olet rikas

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!