Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Roimasti oppeja ja koppeja!

Kirjoitettu 26.10.14
Esseen kirjoittaja: Noora Suokas
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja
Kirjan kirjoittaja: Heikki Toivonen
Kategoriat: 1.1. Oppimisen suuntaviivoja, 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 1.4. Uusia tuulia oppimiseen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sain monta kolahdusta ja koppia Kaverijohtamisen visuaalisesta innostuskirjasta. Päätin kirjata esseeseen nyt kaikki opit ja kopit jotka voidaan viedä käytäntöön meidän tiimissä.

1. Tiimin sisäiset suhteet

”Sinun tulee olla kaveri kaikkien kanssa omassa tiimissäsi. Enemmän kuin tuttava, mutta vähempi kuin ystävä riittää hyvin.” Tällä hetkellä tiimissämme on lähinnä tuttavia, toki ottaa oman aikansa tutustua ihmisiin kunnolla, niin että voi sanoa heitä kavereiksi. Jotenkin tutustuminen on kuitenkin vähän pysähdyksissä. Olisi hyvä, jos meillä olisi joku yhteinen projekti tai tapahtuma. Valitettavasti kaikki meiltä eivät kuitenkaan lähde raksapäiville, mistä varmasti tulee helposti ulkopuolinen olo. Yhteiset salaisuudet ja inside jutut kuitenkin yhdistävät paljon. Onneksi kummitiimimme Dynaamia järjestää meille ohjelmaa marraskuussa, johon kaikki ovat ainakin ilmoittautuneet osallistuvansa. Kun päästään tutustumaan toisiimme kunnolla, syntyy varmasti myös luottamus toisiin. Näin alussa luottamuskin on vielä vähän hukassa. Mielestäni tällä hetkellä tiimiliiderin toiminta on avain asiassa. Olisi hyvä jos hän tutustuu kaikkiin ja kyselee kuulumiset pintaa syvemmältä jotta tiimissä on joku joka voi nostaa helposti ns. ”nimettömänä” tuodut ongelmat pöydälle.

2. Toimiva ja hyvä dialogi

Toimiva dialogi on avainasemassa parempien treenien pitämiselle. Sovimmekin jo omassa oppimiskäytänteet listauksessamme, että keskitymme parempaan dialogiin treeneissä ja osuuskuntana. Osuuskunnassamme ei vallitse kovinkaan positiivinen ilmapiiri. Pikemminkin se on jotenkin kireä. Osittain varmaan siksi, että olemme vielä hiukan vieraskoreita, emmekä sano vaikka toisen tekemisessä jokin ärsyttäisikin. Jokaisen pitäisikin keskittyä omaan asenteeseensa treeneihin tullessa. Paha ilmapiiri ruokkii helposti pahaa, huonoa ilmapiiriä on helpompi tartuttaa muihin kuin hyvää. Siksi jokaisen pitäisi keksittyä omaan asenteeseensa. ”Tiimi on yhtä vahva, kun sen heikoin lenkki.”Dialogin toimivuuden avainasiat: 

– KUUNTELE: Kuuntele keskeyttämättä muita. Anna puhua loppuun.

– PUHU SUORAAN: Sano asiat suoraan, mutta muotoile ne hyvin. Älä satuta tahallasi. Asiat voi aina sanoa kahdella tavalla; NÄTISTI ja rumasti.

– JOUSTA: Ole valmis joustamaan niin omista mielipiteistäsi, kuin mieltymyksistäsi. Joskus tiimin paras ei ole sinun paras. Mielipidettään voi vaihtaa keskustelun aikana, jos huomaa sen tarpeelliseksi.

– KUNNIOITA: Kunnioita muiden mielipiteitä vaikka ne poikkeavat välillä täysin omista näkemyksistäsi. Kaikesta ei voi olla eikä tarvitse olla samaa mieltä. Erilaiset näkemykset ovat tiimille rikkaus.

3. Yhteinen päämäärä

Tiiminä meidän olisi hyvä luoda jokin pidemmän tähtäimen yhteinen päämäärä. Tällöin kenestäkään ei enää pitäisi tuntua siltä, että oma tekeminen on merkityksetöntä. Yhteinen päämäärä varmasti myös tiimiyttäisi meitä. ”Hyvän tavoitteen tulee olla realistinen, mutta laittaa teidät ponnistelemaan.” Yhteinen päämäärä kannattaa myös visualisoida piirrokseksi. Sen saavuttamiseksi kannattaa tehdä vuosikello, jossa jaamme yhteisen päämäärämme pienempiin osiin, ja voimme valita jokaiselle vuodelle teeman jota kohti kulkea yhdessä.

4. Havainnollista

Kaikki yhteiset päämäärät kuten kirjapiste taulukko kannattaa havainnollistaa kuvin. On huomattavasti palkitsevampaa ja helpompaa seurata omaa ja tiimin etenemistä kun se on visualisoituna seinälle. Samalla tavalla kannattaa visualisoida vuosikalenteri, jotta kaikkien on sitä helppo seurata.

5. Palaverit ja kokoukset

Maanantain lyhyiden yhteistreenien jälkeen meillä kannattaisi olla Täpinän palaveri joka kestäisi noin tunnin. Käytäisiin yhdessä läpi mitä kukakin tekee sillä viikolla. Tällä tavalla kaikki pysyvät paremmin perillä mitä viikolla tapahtuu. Samalla voidaan helpommin kannustaa toista jos näyttää sille, ettei jonkun työt etene.

Tämän lisäksi ehdottaisin, että Täpinä pitää kerran kuukaudessa talouspalaverin. Talouspäällikkö pitäisi kerran kuukaudessa esityksen siitä millainen talousnäkymä meillä on. Näin kaikki osuuskunnan jäsenet pysyvät helposti perillä taloudellisesta tilanteestamme. Samalla se tuo esiintymiskokemusta talouspäällikölle.

6. Jälkimotorola

Joidenkin projektien yhteydessä jälkimotorolan kysymykset voisi tulostaa ja pyytää asiakasta vastaamaan niihin. Näin saadaan hyvää tietoa siitä mitä seuraavalla kerralla kannattaa tehdä toisin ja toisaalta mikä taas oli niin hyvää, että se kannattaa pitää. Asiakaskin saa tästä varmasti sellaisen kuvan, että haluamme panostaa yrityksessämme laatuun. Niinhän me haluammekin!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!