Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ryhdy mietelausekirjailijaksi

Kirjoitettu 12.04.14
Esseen kirjoittaja: John Blåfield
Kirjapisteet: 1
Kirja: Valon Soturin Käsikirja
Kirjan kirjoittaja: Paulo Coelho
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Löysin kirjan pyhästä paikasta

Istuskelin ystäväni saniteettitiloissa kaapelia laskemassa, kun silmiini osui Paulo Coelhon Valon Soturin Käsikirja. Avasin kirjan joltain satunnaiselta sivulta jonka kulma oli taitettu ja luin. Naurahdin melkein ääneen, kun lukemani oli sanomalehtien horoskooppitekstin kaltaista höpinää. Kirjan omituisen nimen ansiosta muistin että se löytyi myös YPK:sta, pahamaineiselta henkisen kasvun osastolta. Kirja oli melko ohut ja jokaisella sivulla oli vähän teksitä. Päätin lainata kirjan koska, en jaksaisi heti ensimmäisellä viikolla lähteä haahulemaan kirjastoon, vain löytääkseni jonkun käppyräisen kirjan jota kukaan Tiimiakatemialainen ei ole huolinut vuodeksi lainattujen krijojensa kokoelmaan ja halusin myös näyttää ystävilleni että minä luen nykyään kirjoja.

5 minuutin kirja

Opinko mitään Valon Soturin Käsikirjasta. No enpä juuri mitään. 90% lyhyistä sivunmittaisista, melkein Twitteri standardiin sopivista teksteistä oli täyttä hölynpölyä. Kirjan idea tuntuikin olevan juuri horoskooppien kaltainen. Heitetään läjä hienonkuuloisia ajatuksia paperille ja jokainen löytää jonkun tekstin jonka tuntea omakseen. Sivujen taittomentaliteeti tässä kirjassa toimii. Lukaisin kirjan läpi ja jätin paperin palasen jokaiseen kohtaan mikä minusta oli fiksu. Tämän jälkeen kirjan voi lukea uudestaan n. 5 minuutissa ilman että tarviitsee lukea omaan elämään täysin irrelevantteja asioita. Taltion paperinpaloilla pääasissa sellaisia elämänohjeita, jotka ovat ihanteitani, millainen haluan ollaa. Uudestaan lukemalla nämä kohdat muistan toimia arjessa enemmän ihanteitteni kaltaisesti. En osaa viedä käytäntöön, tästä kirjasta opittuja asioita, millään muulla tavalla.

Kannattaa ryhtyä mietelausekirjailijaksi

Valon Soturin Käsikirjaa on mielenkiintoisempaa pohtia hiukan eri tasolta kuin sisällön tietoarvon tasolta. Minua mietityttää enemmän miten tällaisesta kirjasta on tullut niin huippumenestys. Kirjan sisältö ei ollut tasokasta lukuunottamatta muutamia yksittäisiä sivuja. Mutta ehkä tässä onkin kirjan salaisuus. Kirja on ilmeisesti koottu lyhyistä lehteen kirjoitetuista kappaleista. Lehtikijoituksien lukijoista oli varmasti helppo hankkia valmis asiakasegmentti jolle myydä. Kirjan lyhyitä tekstejä on myös todella helppo lainata puheissa. Tästä kirjasta löytyy osuvia lainauksia, melkein minkälaiseen tilaisuuteen tahansa. Mietelause tyyppistä tekstiä on myös helppo tyrkyttää lahjaksi kaikille. Tästä voisi vetää johtopäätöksen että kannattaisi ryhtyä mietelausekirjailijaksi.

 

John Blåfield
Tiimiyrittäjä
Ideaosuuskunta Into
+358 445 555 455
john@ideainto.fi

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!