Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ryhmädynamiikka

Kirjoitettu 16.01.18
Esseen kirjoittaja: Kaj Vaskelainen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Luento
Kirjan kirjoittaja: Karri Kivi
Kategoriat: 9.02. Yhteisöllisyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Karri Kiven puheessa Projektipäivillä hän otti kantaa omaan johtamiseensa ja miten erilaisia ihmistyyppejä tulee johtaa. Hän luetteli neljä erilaista tyyppiä joista jääkiekkojoukkue koostuu:

  • NYT
  • Kimble
  • Konservatiivit
  • Yhteisölliset

Näitä tyyppejä tulee olla jokaista tietyn verran, jotta ryhmädynamiikka säilyy. Jokaista näistä tyypeistä tulee johtaa eri tavalla. NYT-tyypit haluavat tehdä kaiken välittömästi ja katsella lopputulosta myöhemmin. He myös kyllästyvät nopeasti. Kimblet ovat kuin noppia suoraan kimble-pelistä, joiden suorituksesta ei aina tiedä mitä saa, mutta he ovat yleensä myös erittäin luovia. Konservatiivit ovat tottuneet omaan jäykkään rutiiniinsa, ja he yleensä vastustavat muutosta. Yhteisölliset tyypit yrittävät pysyä yhteisen hyvän kannalla.

Tämä peilaa hyvin myös tiimeihin jotka ovat akatemialla. Jokainen tiimi koostuu erilaisista henkilöistä, ja jokaisen tiimin dynamiikka on erilainen. Tiimiliiderinä sinun pitää tunnistaa erilaiset tyypit tiimistäsi ja yrittää johtaa heitä heidän tarvitsemalla tavalla. Tiimeissä näkee usein varsinkin NYT-tyyppejä, jotka haluavat vain tehdä koko ajan asioita. Tiimeissä on myös usein konservatiiveja, ja he ovat varsin usein kaikkia uudistuksia vastaan joita tiimissä yritetään tehdä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!