Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Ryhmästä tiimiksi

Kirjoitettu 31.08.14
Esseen kirjoittaja: Anna Rönkkä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Porukka, jengi, tiimi
Kirjan kirjoittaja: Aku Kopakkala
Kategoriat: 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 4.4. Johtamisen haasteet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Päätin lukea Aku Kopakkalan kirjan Porukka, jengi, tiimi. Nyt syksyllä rankan kesän jälkeen tuntuu, että Intolla on suunta hieman hukassa, ja ajattelin josko tämä kirja antaisi ideoita ja ajatuksia jatkolle. Olemme johtoryhmän kanssa pohtineet, mistä meidän tulisi aloittaa etsiäksemme Intolle suunnan eteenpäin. Jos tiimit kehittyvät lainalaisesti, eikös Intollakin olisi mahdollisuus kehittyä huipputiimiksi? Luotan siihen, että rankan kesän ja väsymyksen jälkeen Into löytää yhteisen tien ja nousukiidon entistä paremmaksi tiimiksi.

Olen viimeaikoina kiinnostunut paljon puhutusta verkostoitumisesta. Viime syksynä en osannut arvostaa omia verkostojani, koska ajattelin ettei minulla ole sellaisia. Meitä kehotettiin ottamaan yhteyttä vanhempiin ja vanhempien tuttuihin ensimmäisten projektien toivossa. Vähättelin koko asiaa, mutta keväällä löysin itseni tilanteesta, jossa saan isältäni töitä. Nekin työt päästivät minut askeleen kohti Laivuria, unelmaprojektiani ja kesätyötäni.

Meillä kaikilla on ns. sosiaalisia verkostoja. Ne ovat verkostoja, joiden jäseniä ei välttämättä edes tunneta, mutta tiedät kuuluvasi johonkin verkostoon. Minä esimerkiksi kuulun Tiimiakatemian verkostoon. Tiedän, että muita tiimiyrittäjiä ja alumneja on helpompi lähestyä, koska meillä on jotain yhteistä, vaikkemme henkilökohtaisesti tuntisikaan toisiamme. Heiltä saa myös varmasti apua, jos on jokin ongelma. Tämän koin tänä kesänä Satamaravintola Laivurissa. Meillä oli seuraavana päivänä kesän suurin tapahtuma, ja firma josta tilasimme maksupäätteet, oli unohtanut tilata ne meille. Meillä oli siis kolme anniskelupistettä ilman maksupäätteitä aikana, jolloin vain enää harvat pitävät käteistä mukanaan. Lopulta löysin itseni soittamasta Tiimiakatemian nykyiset tiimit läpi tiimiyrittäjien kautta, ja kyselemässä meille maksupäätettä lainaan. Soitin myös parille alumnille, ja loppujen lopuksi saimme kaksi maksupäätettä lainaan. Verkostoissa on voimaa!

”Tiimi on pieni ryhmä ihmisiä, joilla on toisiaan täydentäviä taitoja, jotka ovat sitoutuneet yhtenäiseen päämäärään, yhteisiin suoritustavoitteisiin ja yhteiseen toimintamalliin ja jotka pitävät itseään yhteisvastuussa suorituksistaan.” – Katzenbach & Smith 1993.

Tämähän olisi erittäin optimaalinen tilanne tiimille kuin tiimille. Meidän tiimissämme näistä asioista uupuu etenkin tavoitteellisuus. Emme ehkä osaa asettaa tiimillemme tavoitteita – mikä tosin auttaisi meitä tiiminä kasvamisessa. Olemme saavuttaneet hienoja asioita yhdessä, mutta emme ole monesti asettaneet yhteisiä tavoitteita, mistä saavutukset olisivat johtuneet. Emme myöskään hirvittävästi käytä toistemme vahvuuksia hyväksemme, mikä on aika typerää omatessamme 19 erilaista ihmistä tiimissämme. Mitä hienoa siitä voisi vielä syntyä? Verrataan vaikka meidän Laivurin 5-henkiseen projektiryhmäämme. Jaoimme yhteiset tavoitteet: liikevaihto, hyvän asiakaskokemuksen tuottaminen, oman ja toisten jaksamisesta huolehtiminen ja hyvän kesän viettäminen. Kolme kuukautta puhalsimme yhteen hiileen ja pelasimme omilla pelipaikoillamme, kuka oli paras missäkin, ja mitkä olivat tulokset? Väsymys, onnellinen mieli ja 35 000€ suurempi liikevaihto kuin edellisenä kesänä. Toivon, että pääsemme INTOn kanssa vielä samaan pisteeseen.

Tiimin tehokkuus lisääntyy, jos tiimiläiset:

– tietävät, että yksittäisen jäsenen työskentelyn tuloksellisuutta arvioidaan
– tietävät, että tämä arvion voivat muut jäsenet saada tietää
– pitävät ryhmää itselleen tärkeänä
– pitävät annettua tehtävää itselleen tärkeänä
– pitävät omaa panostaan tehtävän suorituksessa ratkaisevana
– pitävät tehtävää haastavan vaikeana, mutta mahdollisena

Meidänkin tiimissämme seurataan monia tiimiläisten yksilösuorituksia: asiakaskäyntejä, kirjapisteitä, läsnäoloa treeneissä… Olisiko siis johtoryhmän seuraava haaste saada intolaiset tuntemaan nämä asiat tärkeinä tehtävinä? Saada kaikki tavoittelemaan ennemmin laatua, kuin määrää? Asiakaskäynneillä voi kuka tahansa ravata niin paljon kuin sielu sietää, mutta se ei kerro mitään, jos asiakkuuksia ja töitä ei ole. Nyt monia meidän tiimiläisiä asiakaskäynneille painostaa ainoastaan tiimi. Niillä on käytävä, koska kaikki muutkin käy. Miten tästäkin asiasta saadaan mielekästä ja käännettyä se hyödyksi? Pelottaa, että INTOn liikkuminen loppuu kokonaan, sillä paineita tehdä rahaa ei enää ole, kiitos kesäprojektien. Miten saamme nyt kehitettyä INTOa muilla osa-alueilla, eikä vain lähdettäisi etsimään hanttihommia ja pieniä, lyhytaikaisia projekteja? Nyt meillä on siihen mahdollisuus, ja johtoryhmän kanssa meidän tulee pohtia näitä asioita.

Miten alun epävarmasta ihmisjoukosta muokkaantuu aikaansaava tiimi?

Jos mietin esimerkiksi yläasteaikaista luokkaamme, se ei ollut tiimi. Se oli ryhmä, jossa kaikilla oli yksilöllinen tavoite oppia. Meillä ei ollut yhteisiä tavoitteita. Nyt INTOn jäsenenä yksilölliset tavoitteet (esim. kirjapisteet) ovat itsestään selvyyksiä, kun taas tärkeimpänä pidän tiimin yhteisiä tavoitteita. Tällaisia on ollut esimerkiksi Unkarin reissu, jonne lähteminen tuntui aluksi todella epätodennäköiseltä. Asetimme tiimillemme asiakaskontaktointi-tavoitteen, ja pääsimme tavoitteisiin, saimme rahat kasaan ja pääsimme reissuun. INTOn kesä oli uskomaton, työllistimme ensimmäisenä akatemian kesänä kaikki 19 intolaista. Tämänkaltaiset saavutukset ovat tiimiyttäneet meitä kaikista eniten, ja saavat meidät tekemään enemmän töitä tiimimme vuoksi. Vasta vuosi sitten meidänkin tiimi koottiin ja tutustuimme toisiimme, eikä varmaan kukaan olisi uskonut miten kovan tuloksen saisimme ensimmäisenä kesänä aikaan. Toimimme pienissä tiimeissä ympäri Suomen. Vaikkemme kaikki tehneet yhdessä, teimme silti yhdessä. INTOna. Aikaansaava tiimi muokkaantuu siis mielestäni yksinkertaisesti tekemällä yhdessä töitä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!