Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Sääntöjä rikkova muutos voi saada alkunsa mistä tahansa

Kirjoitettu 16.01.14
Esseen kirjoittaja: Henry Vesin
Kirjapisteet: 3
Kirja: Vallankumouksen kärjessä
Kirjan kirjoittaja: Gary Hamel
Kategoriat: 7.5 Innovoinnin klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gary Hamelin kirja Vallankumouksen kärjessä on 2000-luvun taitteessa yritysten kasvavaan uudistumistarpeeseen syntynyt kirja. Teksti on alku- ja loppuosaltaan sitten sen mukaista, eli 15 vuotta vanhaa tekstiä siitä kuinka ”jää nähtäväksi onko PlayStation II:sta muuttamaan kodin viihdemaailmaa”. Keskellä kirjaa on kuitenkin muutama erittäin timanttinen luku vallankumouksesta, radikaaleista ajatuksista ja maan alla toimimisesta. Siis loistavaa luettavaa minunlaiselleni, jonka sisällä roihuaa edelleen jotain isompaa. Kirja innovoinnista, vallankumouksesta ja kapinasta.

 

Tiimiakatemia on yhtä vallankumousta

Elämme muutoksessa. Tämä on jokaiselle meistä tiimiyrittäjistä jo lähes päivänselvä fakta. Tuohon aikaan 90-luvun alussa se oli vielä isojen yritysten johtajille melkoinen pommi. Tiimiakatemian synty on ajoittunut juuri tuohon isojen muutospommien aikakauteen, jolloin Partanen on lähtenyt luomaan alhaalta käsin vallankumousta. En nyt tässä esseessä sen tarkemmin käsittele niitä vaiheita, mutta nämä Hamelin kirjoittamat vallankumouksen vaiheet pätevät monelta osin Tiimiakatemian nousuun ja tähän pisteeseen tulemiseen. Nyt ollaan kuitenkin tässä, ja uhka on että jumiudumme tähän missä nyt olemme. Miten saada Tiimiakatemian konsepti uudistumaan jatkuvalla sykkeellä kun aiempi muutoksen johtohahmo Johannes Partanen on jäänyt taka-alalle?

Löytämällä radikaalit aktivistit, jotka janoavat enemmän kuin mitä Tiimiakatemia tällä hetkellä antaa.

 

Ensinnäkin alustuksena

Vanhat strategiat näivettyvät ja kuolevat jos niitä ei uudista. Joskus uudistukset ovat pieniä, mutta enemmässä määrin niiden on oltava suuria tässä muuttuvassa nyky-yhteiskunnassa. Meidän on tiimiyrittäjinä keksittävä enemmän vastauksia kysymykseen mitä, kuin kysymykseen miten. Keskitymme esimerkiksi projekteissa liikaa siihen että miten teemme joitain markkinointiin tai myyntiin liittyviä asioita. Enemmän tulisi kohdistaa katsetta siihen, mitä me teemme. Saako se meidät kuohumaan, syttymään, kiihkon partaalle?

Myöskin tulevaisuuden arvaaminen ja ennustaminen on, no, arveluttavaa. On turhaa haarukoida liian pitkälle tulevaisuuteen, koska tulevaisuus on parhaimmillaankin vain valistunut arvaus tapahtumaketjuista. Kokeile sen sijaan tänään ja ole ketterä, muuta suuntaa nopeasti ja kokeile. Tuttua kauraa ja korulauseita meille Tiimiakatemialaisille, vielä tutumpia LÄN13 käyneille. Totuus on se, että nykyään digitaalisen vallankumouksen aikana asiat muuttuvat niin nopeasti että yrityksien ei ole mahdollista luoda kymmenien vuosien strategioita teollisen vallankumouksen aikakauden tapaan. Sen sijaan tiimiyrittäjänä ja tulevaisuuden muuttavana työntekijänä

”joudut nostamaan takamuksesi penkistä ja lähtemään etsimään uusia kokemuksia, menemään uusiin paikkoihin, oppimaan uusia asioita, kääntymään uusien ihmisten puoleen. Vaarallisimmat sanat vallankumouksen aikakaudella ovat ’tarvitsee tietää’. Mistä hitosta tiedät, mitä sinun tarvitsee tietää? Sinun TÄYTYY löytää keino yllättää jatkuvasti itsesi. Se, mitä et tiedä mutta voisit tietää, on paljon tärkeämpää kuin se, mitä et tiedä etkä voi tietää.” – Gary Hamel

Kysehän on meille niin tutusta aiheesta kuin innovointi, uuden luominen. Tästä löytyy lisää esimerkiksi toisesta esseestäni kirjasta ”Kuinka ideat syntyvät?”. Yksinkertaisimmillaan kyse on kuitenkin uteliaisuudesta, avoimesta lapsenmielisyydestä ja pilke silmäkulmassa elämisestä.

 

Siirtykäämme vaarallisille vesille

Tästä eteenpäin en lupaa kirjoittavani turvallista analyysiä kirjasta tahikka Tiimiakatemiasta. En lupaa huoliteltua tekstiä, vaan aion suoltaa tekstiä sitä mukaa mitä näppäimistö seuraavan puoli tuntia laulaa. Käytän seuraavien numeroiden takana soveltavasti Hamelin antamia kapinaannousun vaiheita, joihin jokainen voi tutustua tarkemmin itse kirjan sivuilla 196 – 212. Jos ensimmäisen lukukerran jälkeen et pääse fiilikseen mukaan niin lue esseeni Sisäisestä raivosta ja palaa sitten seuraaviin kohtiin.

1. Luo oma näkemys

Tiimiakatemia on jämähtänyt paikalleen. Liikevaihdot eivät ole nousussa vaan pikemminkin laskussa. Moni valmistuvista puhui ”vanhoista hyvistä ajoista” kun edes kulttuuri oli kohdallaan, mutta ilmeisesti sekin on jämähtänyt samaan harmaaseen suorittamiseen. Ensimmäisen vuoden opiskelijat tuntuvat haistattavan paskat tiimityöskentelylle ja janoavan omia voittojaan.

Jotta voimme toteuttaa sekä yhteisen visiomme (Glocally Blasting Transteampreneur 4.0) että henkilökohtaiset tavoitteemme tuloksista ja jatkuvasta oppimisesta, on meidän päästävä kiinni muutokseen. Muututtava yksilöinä, tiimeinä ja kokonaisena Tiimiakatemiana. Miten? Uskaltamalla kokeilla. Asioita, ideoita, hulluja päähänpistoja.

Tee nyt ja pyydä anteeksi myöhemmin, korvaa puuttuva valta intohimolla ja muuta maailma.

2. Kirjoita ohjelmajulistus

Tiimiakatemian täytyy olla yhteisö. Ei uskonlahko, ei projektiryhmä, mutta yhteisö. Vahva ja sitoutunut yhteisö, joka kunnioittaa yksilön valintoja ja yksilön valtaa yhdessä tiimitoiminnan kanssa. Tämä saa aikaan sitoutunutta toimintaa tarpeiden ja pyrkimyksien toteutumiseen. Sinne päästäksemme jokaisen on kannettava oma osansa. Minä aion itse joka päivä luoda kulttuuria omalla hulluudellani, omalla rentoudellani ja omalla rohkeudellani kokeilla. En pelkää sitä mitä muut ajattelee tai sanoo, vaan pelkään sitä mitä yhteisöstämme tulee jos olen hiljaa. En voi olla hiljaa.

Ensi viikolla TA-synttäreiden jälkeen tulee ensimmäinen osa TALKKARIsta. Podcastista. Yksi aihio ja kokeilu lisää.

3. Liittoudu

Minun täytyy kiittää LÄNin vuosikertaa 13 siitä, mitä ajatusmaailmassani on vuoden aikana tapahtunut. Näen Tiimiakatemian ja kulttuurin uusin silmin vuoden takaiseen verrattuna. Olen kiitollinen siitä että tiedän että rinnallani on ihmisiä jotka ajattelevat samoin. Ihmisiä jotka jakavat kanssani näyn siitä, että Tiimiakatemialla vielä joskus sytytetään toisia kokeilemaan, yrittämään, uskaltamaan.

7. Voita pienessä, voita varhain, voita usein

Toisin sanoen, kokeile. Kokeile tervehtiä jokaista joka aamu oven vieressä istuen. Kokeile jauhaa tunti joka aamu kolmen viikon ajan jokaiselle sisääntulevalle. Kokeile luoda pamfletteja, kokeile luoda tarroja. Kokeile podcasteja, kokeile mitä tahansa. Kunhan kokeilet. Olet hukassa jos et kokeile, koska vain kokeilun kautta voit voittaa ja vain monen kokeilun kautta voit voittaa usein.

 

Mitä tämä vaatii minulta? Rehellisyyttä, myötätuntoa, nöyryyttä, käytännönläheisyyttä, pelottomuutta. Ennenkaikkea ROHKEUTTA. En voi olla hiljaa.

 

 

 

Tiimiakatemia.

Olen kyllästynyt apaattiseen kulttuuriisi.

Aion tehdä kaiken voitavani muuttaakseni sitä yksi ihminen kerrallaan.

Olen raivoissani.

Haluan muutosta.

Olen valmis uhraamaan itseni sille.

Tiedän myös että en ole yksin.

Meitä on monta.

Me emme pysty siihen yksin, mutta yhdessä olemme vahvoja.

Yhdessä me tiedämme löytävämme sisäisen palon.

Yhdessä löydämme unelmamme, yhdessä sytytämme Tiimiakatemian ja löydämme sen raivoisan oppimisen kulttuurin jota meiltä janotaan!

 

Tiimiakatemia, Viva la Revolution!

 

 

 

 

Henry Vesin
Matalentoinen bisnesenkeli
Osuuskunta Mittava Innovations
p. 040 734 8559
henry@mittava.fi

 

Tagit: , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!