Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

SAF ja johtamisen taito

Kirjoitettu 01.03.15
Esseen kirjoittaja: Mikko Niemelä
Kirjapisteet: 3
Kirja: Omaelämänkerta
Kirjan kirjoittaja: Sir Alex Ferguson
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 5. Valmentaminen, 9.04. Johtaminen, 9.05. Valmentaminen, 9.12. Elämänkerrat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sir Alex Ferguson

Kuka on tämä mies joka muun muassa esiintyi viime syksynä Nordic Business Forumilla? Pieni esittely lienee paikallaan. Sir Alex on skotlantilainen jalkapallovalmentaja, jota useat pitävät ylivoimaisesti maailman parhaana.

SAF korvasi Ron Atkinsonin Manchester Unitedin valmentajana vuonna 1986. Ura päättyi 26 vuotta myöhemmin, keväällä 2013. 71-vuotias legenda oli eläkkeensä ansainnut. Matkan varrella ManUn palkintokaapin ovi kävi tiheään, sillä mies voitti yhteensä 38 pokaalia edellä mainitun 26 vuoden aikana. Erityisesti mainittakoon 13 Englannin valioliigan mestaruutta, 5 FA Cuppia sekä kaksi Mestareiden liigan isokorvaista pystiä vuosilta 99 ja 08.

 

Glasgowssa syntynyt Sir Alexin tie valmentajaksi oli aika tyypillinen. Mies pelasi urallaan useissa Skotlannin liigan joukkueissa, tyyliltään hän oli vahva target-hyökkääjä. Keskinkertainen jalkapalloilija kauniisti sanottuna. Ensimmäinen valmentajan pesti aukesi 32-vuotiaana. Hän valmensi St.Mirreniä, Aberdeenia ja Skotlannin maajoukkuetta, ennen kuin ura jatkui loppusijoituspaikaksi jääneessä Manchester Unitedissa.

 

Omaelämänkerta

Todettakoon aluksi, että kirja oli pienoinen pettymys. Olen lukenut pennusta asti monia jalkapalloilijoiden elämänkertoja. Sir Alexin elämänkerran rakenne oli kovin poikkeava, yksittäisiä kappaleita tietyistä aiheista ilman minkäänlaista aikajärjestystä. Muun muassa kuusi kappaletta jotka kertoivat hänen uransa tärkeimmistä pelaajista. Ronaldo, Beckham, Ferdinand, Keane, Van Nistelrooy ja Rooney. Lisäksi valmentajat Mourinho ja Wenger ansaitsivat omat kappaleensa.

Neljäsataasivuisen opuksen läpi paistaa nöyryys ja kunnioitus ihmisiä kohtaan. Kärjistetysti Sir Alex kirjoittaa kaikesta muusta paitsi itsestään. Tai oma elämä ja harrastukset tulevat lähinnä sivujuonena.

Johtaminen

Kun puhutaan bisnesmaailman kontekstista miellän Sir Alexin enemmän johtajaksi kuin valmentajaksi. Todellinen johtaja hän olikin.

Johtajana Sir Alex oli todella tiukka ja hänen hiustenkuivaajapalopuheet olivat eräs vakioaihe jalkapallolehtien sivuilla. Eri pelaajien tarinoissa käy ilmi konflikteja ja 2000-luvun alkupuolella Manchester United oli tunnettu siitä, että huippupelaajat lähtivät muille kentille. Syy oli usein ongelmat valmentajan ja pelaajan välillä. Tunnetuin tarina lienee se, kun vuonna 2003 hävityn FA-cup pelin jälkeen Sir Alex monotti lattialla olleen kengän David Beckhamin silmäkulmaan. Samana keväänä Becks siirtyikin jo Madridin valkoiseen balettiin. Sama toistui myös Roy Keanen ja Van Nistelrooyn kohdalla. Nyrkkisääntönä oli se, että jos pelaaja kuvitteli olevansa seuraa isompi hän sai automaattisesti lähteä. Esimerkiksi Beckhamin kohdalla henkilökohtaiset sponsorisopimukset ja ympärillä pyörinyt mediamylly oli Sir Alexin mukaan ratkaiseva tekijä siinä, miksi Beckhamista ei tullut maailman huippupelaajaa. Oma ydinosaaminen kärsi kaikesta muusta ja näin ollen David sai lähteä.

 

”Kun manageri kadottaa auktoriteettinsa, seura lakkaa olemasta. Silloin pelaajat pyörittävät sitä ja siitä ongelmat alkavat.”

 

Sitaatti kuvaa hyvin, sitä miten jalkapallovalmentaja menestyy. Jalkapallo on hyvin taktinen ja kurinalainen laji. Hyvä tulos vaatii sen, että jokainen yhdestätoista pelaajasta tietää oman roolinsa eri pelitilanteissa ja on parhaalla mahdollisella tasolla. Alemmilla sarjatasoilla taktisesti köyhä, mutta äärimmäisen hyvin motivoiva valmentaja voi pärjätä paremmin kuin pelkkä taktiikkavelho. Motivointi ja itseluottamuksen luominen on yksi valmentajan/johtajan tärkeimmistä tehtävistä. Sir Alex sanoo kirjassaan, että huipputulos on mahdollista saavuttaa vaikka yksi pelaaja ei olisi omalla perustasollaan. Mietin, että mikä on tämä suhdeluku esimerkiksi Intossa? Voidaanko kehittyä tietyn pisteen ohi, jos kaikki eivät ole motivoituneita. Mihin asti päästään jos vaikka puolet ovat täysin motivoituneita? Siinä on hyvää pohdinnan aihetta.

Toisaalta Sir Alexin johtamistyylistä löytyi myös toinen puoli, nuorten pelaajien kehittäminen. Monet pelaajat siirtyivät ManUn organisaatioon jo teini-ikäisinä ja heille valmentajan rooli on myös olla kasvattaja. Ronaldo ja Beckham ovat molemmat kertoneet, että Sir Alex oli heille toinen isä ja suuri tekijä heidän kehitykselleen.

Tappion voima

“Joskus tappio on paras lopputulos.”

SAF kertoo kirjassaan moneen otteeseen siitä, miten hävityt finaaliottelut olivat osaltaan suuri syy Manchester Unitedin menestykseen. Uskon mistä puhutaan, Sir Alex hävisi tärkeitä pelejä melkein yhtä paljon kun voitti. CV:stä löytyy kolme FA Cupin finaalitappiota ja kaksi Mestareiden liigan finaalitappiota Barcelonalle. Vastoinkäymisiin reagoiminen on tärkeä ja olennainen taito. Oli sitten lajina bisnes tai futis. ManU muistetaan usein viime hetken lisäaikamaaleista. Ilmiö mistä Sir Alex puhuu on se, että lepsusti pelattu sarjaottelu siivitti joukkueen usein 6-7 ottelun voittoputkeen.

On tärkeää, että aina löytyy suunnitelma B. Oli sitten kyseessä uuden pelaajan tai yhteistyökumppanin hankinta. Omassa projektissani olen soveltanut tätä periaattetta ja ollaan löydetty viisi eri vaihtoehtoa ansaintamallille. Ja jos suunnitelma B ei onnistu, löytyy aakkosia vielä parikymmentä lisää.

Motivointiin Sir Alexilla oli selvä ote joka pysyi koko hänen uransa ajan. Se oli suora puhe. Epäonnistumista piti mainita, kuitenkin hyvässä hengessä. “Olipa paska suoritus.” oli hyvä palaute, kunhan sitä jatkoi sanoilla “sinun kaltaiselta pelaajalta”. Oman tiimin kulttuurista puuttuu vielä tämän kaltainen suora puhe ja mielestäni asioita kaunistellaan aivan liikaa. Omalta osaltani olen yrittänyt ruokkia suoran puheen kulttuuria, mutta tuntuu ettei kaikki ole siihen valmiita. Tuleva kevät näyttää paljon suuntaa tässäkin asiassa.

Mielenkiintoinen juttu tuli myös mieleen motivoinnista ja palautteen antamisesta. Sir Alex kertoo, että David Beckham oli ainoa hänen valmentama pelaaja johon omat virheensä eivät vaikuttaneet. Epäonnistuneen suorituksen jälkeen Becks saattoi tehdä saman jutun onnistuneesti hetkeäkään epäröimättä. Tässä on taito joka on osaltaan erinomainen. Bisnesmaailmassa huippumyyjältä pitää varmasti löytyä tämä ominaisuus. Toisaalta tämä taito vaikuttaa myös siihen osaako ottaa palautetta vastaan. Omalta kohdalta olen todennut, että pelkkä vittuilukin toimii motivoijana paremmin kuin “ensi kerralla paremmin”-lässytys. Suoraa puhetta, sitä tarvitaan.

 

Lopuksi

Suosittelen kirjaa ehdottomasti jalkapallosta kiinnostuneille. Kuitenkin liiketoiminnan näkökulmasta kirja jää aika köyhäksi, lukuunottamatta tietysti johtamisen näkökulmaa. Tosin tämän arvata saattoi.

Mikko Niemelä
mikko.niemela@ideainto.fi
www.ideainto.fi

Tagit: , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!