Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Salaisuus

Kirjoitettu 23.05.20
Esseen kirjoittaja: Jussi Nieminen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Salaisuus
Kirjan kirjoittaja: Rhonda Byrne
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Rhonda Byrne – Salaisuus

Noniin nyt hypättii kirjavalinnassa ehkä jo huumorikirjojen osastolle! Salaisuus on kulttimaineeseen noussut kirja, josta on jo elokuvakin pyöräytetty. Kirjassa käydään läpi entisaikojen ”mestareiden” ja julkimoiden salaisuutta, eli tapaa ajatella. Esimerkki ihmisiä löytyy aina 1600-luvulta lähtien. Tämä tapa ajatella tai ”salaisuus” niinkuin se raflaavammin on kuvailtu, pitää sisällään Rhondan mukaan universumin tehokkaimman työkalun eli tavan saada kaiken haluamansa.

Mikä se suuri salaisuus sitten on? Salaisuus on vetovoiman laki, joka toimii niin, että ajattelemalla positiivisia ajatuksia ja tuntemalla niinkuin olisit asian jo saavuttanut, tulet sen saavuttamaan. Rhondan mukaan olemme kuin tv-mastoja jotka lähettävät signaalia universumille ja universumi tulee vastaamaan siihen. Esimerkiksi, jos ajattelet näin: ”tulen epäonnistumaan tässä” todennäköisesti juuri niin tulee käymään. Ajattelemalla asioita jo tapahtuneiksi esim. ”olen hyvässä kunnossa” ja luottamalla siihen, että kaikki asiat tulevat lutviutumaan niin Rhondan mielestä juuri näin tulee tapahtumaan, vetovoiman lain vuoksi. Ajattelemalla asioita taas negaation kautta esimerkiksi: ”en saa potkuja”, keskität kuitenkin ajatuksesi potkuihin, jonka viestit alitajuisesti kaikille, tulet potkut todennäköisesti saamaan. Eli ajattelemalla ikäviäkin ajatuksia positiivisuuden kautta luot ikäänkuin ilmapiiriä ympärillesi, jossa vallitsee vain hyviä asioita, jatkaa universumi niiden antamista sinulle.

Kaikessa tässä liirumlaarumissa oli kuitenkin mielestäni ihan hyvä pointti, joka avautui itselleni niin, että asioita kannattaa aina lähestyä positiivisuuden kautta eikä sitä pahinta mahdollista lopputulemaa kannata jäädä pohtimaan ja pelkäämään. Suurimmat esteet ihmisillä ovat kuitenkin yleensä omassa päässä ja itsensä epäilemisessä. Jokainen meistä varmasti pystyisi saavuttamaan itselleen ennenkuulumattomia asioita luottamalla, ettei elämä siihen lopu vaikka kaikki asiat eivät aina onnistuisi ja suhtautuvan asioihin samalla mielen avoimuudella kuin pieni lapsi, ilman mitään ennakkoluuloja. Tämä ajatusmaailma luo rohkeutta hypätä uusiin kokemuksiin ja sitä kautta ammentaa lisää sisältöä elämään. Kalleinta mitä elämässä voit tuhlata on aika.

Kaikenkaikkiaan kirja oli hauskaa luettavaa ja jätti mieleen kuitenkin päällimmäiseksi hyvän jäljen kohdatessa uusia haasteita positiivisuuden kautta. Kirjan ydinasian yhdistettäessä terveeseen järkeen tuo se varmasti noudattajalleen enemmän positiivisuutta elämään, kuin hallaa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!