Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Shoe Dog – Niken perustajan muistelmat

Kirjoitettu 05.12.19
Esseen kirjoittaja: Annika Palmari
Kirjapisteet: 3
Kirja: Shoe Dog – Niken perustajan muistelmat
Kirjan kirjoittaja: Phil Knight
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Shoe Dog päätyi lukusuunnitelmaani, koska kaipasin hieman kevyempää luettavaa teoriapainotteisten kirjojen vastapainoksi. Kirja on Niken perustajan ja entisen toimitusjohtajan Phil Knightin elämänkerta, jossa hän kertoo muistelmiaan yrityksensä kehityksen näkökulmasta. Aihe itsessään jo kiinnosti, sillä brändit ja niiden kehitys ovat olleet pitkään innostava aihe, joten totta kai halusin lukea, miten niinkin kuuluisa brändi kuin Nike on syntynyt ja kehittynyt nykyisenlaiseen asemaan. Kukapa meistä ei haluaisi olla Air Jordanien luomisen takana.

 

Päällimmäinen kirjasta jäänyt ajatus oli epäonnistumisien hyväksyminen. Knight kertoo erittäin rehellisesti kirjassa niin huippuhetkistään ja yrityksen menestyksestä, kuin taas huonommista hetkistä ja epäonnistumisista. Näiden huonojen kokemusten ja nolojen töppäilyjen lukeminen sai ajattelemaan, että miksi pelkäämme epäonnistumista niin paljon. Jos kerran Nike on tehnyt isoja virheitä ja kokenut takaiskuja, miksi minunkaan tulisi niitä pelätä. Selkeästi Niken menestyksen takana on virheistä oppiminen jatkuva tekeminen, ei viimeiseen asti hiotut suunnitelmat. Tässä taas huomataan kuinka tärkeää liikkeen luominen on yrityksen kehittymisessä. Ilman liikettä ei ole mitään, mistä oppia eikä synny pieniä projektien siemeniä, jotka voisivat ajan kanssa kasvaa suuremmiksi. Potentialla on usein ollut ongelmana neljän seinän sisällä nyhvääminen. Useat projektit kaatuvat epäonnistumisen pelkoon, tai sitten projekteja ei ole lainkaan koska asiakaskäynnit laahaavat. Emme uskalla laittaa jalkaa oven väliin, sillä pelkäämme liikaa epäonnistumista tai osaamattomuuttamme. Tarvitsisimme vain lisää rohkeutta heittäytyä uusiin kokeiluihin. Mielestäni esimerkiksi Tiimiakatemian jakamat Kultamunauspalkinnot tukevat rohkeutta lähteä uusiin projekteihin, sillä tämänkaltainen epäonnistumisten kunnioitus edistää juuri sitä ajattelua, että virheet ja takaiskut ovat vain mahdollisuus oppia uutta.

 

Toinen asia, joka kirjasta jäi mieleen, on seuraava: suuret asiat vievät aikaa. Varsinkin Tiimiakatemialla tämä on usein turhauttava fakta. Aikamme akatemialla on loppujen lopuksi niin lyhyt, että monet suurista projekteistamme ja innovaatioistamme ehtivät ottamaan vasta haparoivia vauvanaskelia ennen valmistumistamme. On usein turhauttavaa huomata, kuinka alussa vasta on matkalla suuruuteen. Moni lannistuukin näihin ajatuksiin ja luovuttaa ja uhraa isot haaveensa lyhyemmällä aikavälillä saavutettaviin asioihin. Mutta asioiden loppuun vieminen vaatii kärsivällisyyttä. On tärkeää muistaa katsoa välillä asioita hieman laajemmalta näkökannalta. Esimerkiksi Knightin yritys vaikuttaisi vain alkuvuosia tarkasteltaessa piskuiselta ja menestyksettömältä, mutta isompaa kuvaa katsoessa näkee, mihin nämä kaikki vaiheet johtivat. Myös omalla kohdallani koen usein vaikeaksi jatkaa unelmaprojektien hidasta kehittämistä. Välillä tuntuu jopa, että asiat eivät etene lainkaan. Mutta kun esimerkiksi käyn asiakastapaamisilla kokeneiden kuvaajien ja alan ihmisten kanssa ja kuuntelen heidän kokemuksiaan ymmärrän, että he ovat käyneet täsmälleen saman vaiheen läpi ja ovat selvinneet siitä. Tarvitaan vain kärsivällisyyttä ja uskoa ja luottamusta omaan tekemiseen, jotta jaksaa jatkaa näitä projekteja, veivätpä ne kuukauden, vuoden tai kymmenen vuotta.

 

Tämä kirja oli erikoisella tavalla motivoiva. En uskonut, että tästä saisin käytännön ohjeita omaan toimintaani tai omiin tavoitteisiini, mutta olikin hyvin valaisevaa nähdä innovaation kehittymistä menestystarinaksi alusta loppuun. Innostuinkin tekemään tämän innoittamana pitkän aikavälin ja lyhyen aikavälin tavoitteita. Esimerkiksi useat tiimimme jäsenet ovat jäsennelleet tavoitteitaan ensin kymmenen vuoden tavoitteiksi, sitten viiden vuoden välitavoitteiksi, sitten vuoden tavoitteiksi aina lopulta päätyen kyseisen päivän tavoitteisiin. Tällä tavoin pystyy ohjaamaan jokapäiväisten toimien tavoitteita menettämättä katsettaan unelman toteutuksen kokonaiskuvasta.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!