Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Sinisen meren strategia

Kirjoitettu 12.09.16
Esseen kirjoittaja: Mila Lehto
Kirjapisteet: 2
Kirja: Sinisen meren strategia
Kirjan kirjoittaja: Chang, Mauborgne
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Eikös kaikki meret ole sinisiä? Tuo oli ensimmäinen kysymys, joka minulle heräsi kirjan nimestä. Kirjassa kuvataan kuitenkin punaista merta vaarallisena, verisenä alueena, jossa hait nappaavat leukojensa väliin ennen kuin kerkeät sanoa “Avattu!”

 

Tärkeimmät termit

Punainen meri – toimialat, jotka on jo vallattuja, olemassa olevia, tunnettuja

Sininen meri – kaikki alat, joita ei vielä ole olemassa, tuntemattomia markkinoita

Arvoinnovaatio – uusi tapa ajatella ja toteuttaa strategiaa, jolla luovitaan siniselle merelle ja saadaan pesäero kilpailijoihin

 

Seilaamaan

Sinisen meren strategia kuuluu tiimiyrittäjän yleissivistykseen. Kirjasta puhutaan jatkuvasti ja sinistä merta jahdataan koko ajan. Jotta siniselle merelle edes kannattaa lähteä suuntaamaan, kannattaa luoda strategia. Punaisen meren kilpailijat ovat nälkäisiä, eivätkä helpolla irrota. He ovat myös aina valppaana nappaamaan parhaat liikeideat ja kopioimaan niitä, jonka takia on myös tärkeää ylläpitää sinistä merta säännöllisin väliajoin.

 

Koska sininen meri on ulkona totutusta, jotain uutta, täytyy yrityksen olla valmis muovautumaan tilanteen mukana. Jatkuva kehittyminen on tärkeimpiä valmiuksia, joita siniselle merelle hamuavalla yrityksellä voi olla. Tämän takia vanhanaikaisten yritysten yritykset kokeilla jotain villiä usein kaatuvat. He eivät ole valmiita muuttamaan toimintamallejaan, vaikka uusi aluevaltaus niin vaatisi.

 

Mikä on olennaista?

Vähennä – Mitä toimintaa voidaan vähentää?

Luovu – Mistä voidaan luopua kokonaan?

Vahvista – Mitä olemassa olevaa pitää vahvistaa?

Luo – Mitä uutta pitää luoda?

 

Kun mietitään, mikä uutta toimintaa kohti mennessä on olennaista, kannattaa lähteä liikenteeseen näillä yksinkertaisilla kysymyksillä. Monesti omissa projekteissa huomaa ajattelevansa ihan epäolennaisia asioita ja kiinnittää huomion pieniin, turhiin asioihin. Karsimalla nuo pois säästää aikaa ja tekemisellekin tulee selkeä suunta. Näin myös tekemisen laatu paranee ja tulokset ovat parempia.

 

Muutosvastarinta

Porukassa on aina joku, jonka on vaikea sopeutua muutoksiin. Varmasti jokaisella on asioita, joiden haluaa vain pysyvän ennallaan. Kun lähdetään jahtaamaan sinistä merta, siirrytään muutoksen aalloille. Johtajan kannattaakin ennakkoon varautua muutosvastarintaan ja miettiä, mitä kysymyksiä ja vastalauseita muut porukasta saattavat esittää.

 

Inton sisällä olemme tehneet monia muutoksia ja oppineet tunnistamaan vastarannankiisket, sekä tilanteet joissa muutoksia vastustetaan. Tärkeintä on aina tuoda muutoksen mukana hyvin valmisteltu esitys, josta löytyy niin perustelut kuin keinot muutokselle.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!