Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Sisäinen sankari

Kirjoitettu 13.03.15
Esseen kirjoittaja: Anders Bertlin
Kirjapisteet: 2
Kirja: Sisäinen sankari
Kirjan kirjoittaja: Jari Sarasvuo
Kategoriat: 1.5. Oppimisen klassikot, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sisäinen sankari

Jari Sarasvuo

LC reissu vain lähestyy päivä päivältä. Sen kyllä huomaa, kun katsoo ikkunasta ulos, että aurinko on saapunut, mikä on varma kevään merkki. Tämän viikon prioriteettilista (löytyy edellisestä esseestä) on esseetä ja reflektiota vailla valmis. Voi olla erittäin tyytyväinen tähän ja ensi viikon ohjelma onkin loppuunmyyty. Kaksi päivää myyntiä, kaksi päivää JTC ja tiistaina seuraava LC tapaaminen. Tässä lista kysymyksiä mitkä ovat auki ainakin minun päässäni:

  • Mikä tiimi/osuuskunta huolehtii Amsterdamin raksapäivistä, koska siihen tarvitaan useamman tuhannen euron investointi, että saa majoituksen, ruuat ja paikan maksettua, ja näitä pystyy vasta laskuttamaan jälkikäteen?
  • Mitä tehdään, jos ei saada isoa asiakasta Frankfurtiin?
  • Miten tuo lähtöpäivä 15.4., onko kukaan lähdössä silloin?
  • Milloin ohjelma varmistuu raksapäiviä varten?

Koska seuraava koulutusohjelmakerta on vasta 7.-8.4, sinne asti ei uskalla paljon jättää. Myös oma paikka pitää varmistaa tiistaina, mutta todennäköisesti menen Ollille apuun myyntiin. Noin parikymmentä tuntia minulla on tyhjää kalenterissa ennen LC matkaa, se on varmasti laitettava tähän kiinni. Jos olisin tiennyt, että LC koulutusohjelma on käytännössä pelkkää työntekoa, olisin kyllä jättänyt homman tältä keväältä väliin, mutta tässä nyt ollaan ja sillä selvä. Hain koulutusohjelmaan suurimmaksi osaksi siitä syystä, että halusin oppia käyttämään Scrum-työkalua ja oppia teoriaa, mutta kovaksi työksi tämä osoittautui johtuen siitä, että otettiin vielä raksapäivät meidän järjestettäväksi.

Miksi otin tämän kirjan sitten lukuun? Kirja vastaa heti kärkeen siihen kysymykseen ja antaa vielä kovan lupauksen:

”Tässä luvussa kerron, miten saat kirjaan uhraamasi rahat ja lukemiseen käyttämäsi ajan yli 1000-kertaisena takaisin.”

Tässä on varmaan se syy miksi akatemialla luetaan kirjoja ylipäänsä. Halutaan, että kirjat tuo ajan ja rahan 1000-kertaisena takaisin. Miksi muuten kannattaisi käyttää kirjan lukemiseen kallista työaikaa? Mikä oppi tästä kirjasta voisi tuoda rahat takaisin 1000-kertaisena? Voisiko tämä olla yksi sellainen oppi?

”SANKARIKSI KASVUN KUUSI JAKSOA:

  1. Viattomuus
  2. Kutsu seikkailuun
  3. Ylivoimainen haaste
  4. Liittoutuminen
  5. Läpimurto
  6. Juhlat”

Aika pitkälle tämä sankarin polku noudattaa akatemian polkuja. Pinkkuna tullaan viattomana akatemialle ja kakkosvuoden alussa kuulee kutsun seikkailuun. Kutsu seikkailuun johtaa ylivoimaisiin haasteisiin, missä minä olen tällä hetkellä. Mielestäni olen kolmannessa vaiheessa tällä hetkellä menossa. Tässä vaiheessa on herännyt aika paljon kysymyksiä, että onko akatemia sittenkään minun paikkani tästä eteenpäin. Olen siis tyytyväinen kaikkeen tähän asti ja itseni johtamisen ja oman elämän laadun voidaan sanoa olevan vähintäänkin tyydyttävällä tasolla. Mutta kysymykset jotka herää, kun katsoo tästä eteenpäin on, olenko sittenkään niin kova tiimipelaaja, että haluaisin ratkaista kaikki ongelmat tiimissä? Opinko koskaan luottamaan tiimiin vai luotanko pelkästään itseeni? Saanko vai ottaako tiimi energiaa? Onko tiimi enemmän jarruna tällä hetkellä? Näihin minulla ei ole vastauksia tällä hetkellä, vain aika voi vastauksen kertoa. Mutta en kadu koskaan sitä, että hain Tiimiakatemialle.

Tässä muutama sanalasku kirjasta LC myyntityötä varten. Muutama kannustava ajastus mistä saa hyvin energiaa tehdä:

”Länsiafrikkalainen sananlasku sanoo, että se joka ei lähde majastaan, ei tuo mitään tullessaan. Franklin sanoi, että ahkeruus on onnekkaiden sattumien äiti. Ne jotka eivät mitään yritä, eivät mitään saa. Usein pettyneillä on eniten, koska he ovat yrittäneet eniten.”

Lisätään vielä Sampan sanalasku tähän: Mitä jos emme miettisi vaan tekisimme? LC myyntityö tulee olemaan kovaa homma. Jotenkin ahdistaa jo nyt. Mutta ehkä se siitä lähtee, varsinkin jos saa olla Ollin kaveriksi, ihan huikea äijä.

Pikkuisen psykologiaa vielä tähän loppuun. Uskallan olla Jarin kanssa tästä vähän eri mieltä:

”Tunteet eivät ”tapahdu” meille. Luomme tunteet käytöksellämme, ruokailulla, juomisella, elämäntilanteellamme ja valinnoilla.”

On myös paljon tunteita jotka vain tapahtuu meille. Puolison tai mummon kuolema, lapsen sairastuminen, läheisen huonovointisuus (henkinen tai fyysinen) jne. Minun mielestäni sillä ei ole niin väliä, tapahtuvatko tunteet meille ei. Pääasia on, että tunteita ei yritä peittää mutta ei myöskään anna tunteille kuskin paikkaa. Jotkut on tunteellisempia kuin toiset ja sille ei välttämättä voi mitään ja ei edes tarvitse voida mitään. Mutta siinä Jari on mielestäni oikeassa, että hyvillä elämäntavoilla on helpompi estää se, että tunteet ja mieli eivät ota kuskin paikkaa.

Hyvä kirja kuitenkin, vaikka ei tullut niin hyvä essee kuin olisin halunnut. Loppuun kuitenkin SWOT analyysi LC:stä:

SWOT:

Vahvuudet:

– yli 150 tiimiyrittäjän työpanos käytössä

– saa opintopisteitä

– näkee uusia tiimiyrittäjiä

– pääsee tutustumaan uuteen tiimiakatemiaan

Heikkoudet:

– aika samantyylinen reissu kuin viime vuonna, vaikka olisi ollut mahdollista lähteä vaikka Afrikkaan, Aasiaan, tai Amerikkaan

– LC valmennusohjelmasta tuli enemmän työleiri

– Scrumin tärkeistä arvoista luisuttiin, esim. Scrum-tapaaminen joka päivä viisitoista minuuttia

Mahdollisuudet:

– mahdollisuus tiimiytyä

– mahdollisuus tutustua uusiin akatemialaisiin

– mahdollisuus tehdä bisnestä ulkomailla

– mahdollisuus nähdä hienoja paikkoja

Uhat:

– tiimiyrittäjät ei innostu ihan tarpeeksi reissusta

– paikan päälle tullaan ja mennään miten sattuu

– ei saada isoa asiakasta Frankfurtiin

– Raksapäivistä tulee floppi

– ensi vuonna tehdään samanlainen reissu

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!