Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Slow – Elä hitaammin!

Kirjoitettu 22.02.15
Esseen kirjoittaja: Anu Kuivaniemi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Slow – Elä hitaammin!
Kirjan kirjoittaja: Carl Honoré
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirja kertoo Slow-liikkeestä ja siitä, miten elämästä voi myös nautiskella eikä vain pouhottaa menemään täyttä höyryä tehostaen kaikkea mahdollista ja kovalla kiireellä. Kirja inspiroi miettimään asiaa omalta kohdalta, mutta huomaan että opit eivät ole vieläkään menneet ihan käytäntöön asti.

Toisaalta haluaisin rauhoittua ja elää hetkessä tehden sitä mitä tekisin jos tietäisin päivän olevan viimeiseni. Toisaalta kuitenkin haluan katsoa eteenpäin, olla tavoitteellinen, kurkottaa pidemmälle ja haaveilla tulevasta. Tässäkin asiassa kultainen keskitie olisi oivallinen, mutta millä sen pystyisi saavuttamaan?

Miten malttaisin kunnianhimoni kanssa ja tekisin vähän vähemmän töitä kerrallaan? Lähipiirini ei suoraan rankaise paljosta työn teosta, enkä rankaise itse itseäni siitä. Ongelmani on, että en vieläkään arvota omaa hyvinvointiani ja sosiaalista elämääni yhtä korkealle tai korkeammalle kuin työ. Tottakai ne loppupeleissä ovat minulle tärkeämpiä asioita, mutta tällä hetkellä päästän itseni ja muut päästävät minut pälkähästä, ja jatkan aina vain vanhojen mallien mukaisesti. Mitä ihmettä pitää tapahtua että muutan toimintaani?

 

pieni ruohon keskellä

Toivoisin pystyväni keskittymään arjen pieniin asioihin paremmin siinä hetkessä kun ne tapahtuu, etenkin työhön liittymättömiin tapahtumiin.

 

Laurosela

Töissäkin pystyy ottamaan rauhallisesti, kun vain löytää sen henkisen tilan, missä se on mahdollista. Laurosela on opettanut sen minulle. Tasapainottelu rennon olemisen ja tehokkaan työnteon välillä on palkitsevaa ja antaa enemmän kuin ottaa.

 

Kuva: Jussi Niukkala

Koti on tärkein. Koti tarkoittaa perhettä, rauhallisuutta, rentoutumista, pakopaikkaa, omaa tilaa. Kotona olen niin kuin kulloinkin päätän olla. Välillä teen töitä kotonakin, mutta välillä yllätän itsenikin sillä laiskuuden määrällä joka mahtuu yhteen ihmiseen, pieneen hetkeen ja sohvaan joka vetää puoleensa kuin magneetti. Kotona lataan akkujani.

 

Keskustie

Tämä kuva on erityisen tärkeä, sillä sen edustamasta asiasta olen todella kiitollinen. Sanoja ei tarvita.

 

Artikkelin kuvat on kansikuvaa lukuunottamatta otettu taitavan valokuvaajan Jussi Niukkalan kokoelmista.

 

Anu Kuivaniemi

Osuuskunta Mittava Innovations

anu (a) mittava.fi

045-1374745

Tagit: , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!