Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot tiimissä

Kirjoitettu 20.09.13
Esseen kirjoittaja: Johanna Mantila
Kirjapisteet: 3
Kirja: Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot
Kirjan kirjoittaja: Keltikangas-Järvinen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot

Liisa Keltikangas-Järvinen

 

Tässä Esseessä mietin yksilön sosiaalisuutta ja sosiaalisia taitoja ja sitä miten nämä yksilön piirteet vaikuttavat koko tiimiin. Peilaan esseetä ja kirjan oppeja Forest and Back tapahtumaan.

 

Arkisessa puhekielessä sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot usein sekoittuvat ja mielletään samaksi asiaksi. Sosiaalisuudesta puhutaan ikään kuin hyvän ihmisen merkistä. Ja tämän vuoksi, jokainen työhakemus täyttyy lauseista, joissa hakija kertoo olevansa sosiaalinen. Sosiaalinen ihminen mielletään seuralliseksi höpöttelijäksi, joka tulee toimeen kaikkien kanssa, mutta onko hiljainen sivusta katsoja kuitenkin kaikkein sosiaalisin?

 

Sosiaalisuus on temperamentti piirre, joka tarkoittaa ihmisen halua olla muiden ihmisten kanssa. Sosiaaliset taidot puolestaan tarkoittavat ihmisen kykyä olla muiden kanssa. Sosiaalisuus on syntyperästä ja sosiaaliset taidot taas tulevat oppimalla.

 

Usein puhuja tarkoittaa sosiaalisuudella sosiaalisia taitoja eli kykyä toimia vaikka tiimissä rakentavasti, ratkaisten erilaisia sosiaalisia ongelmia siten, että päästään kaikkien jäsenten kannalta hyvään lopputulokseen. Seurallisuus kuvaisikin paremmin sosiaalisuutta, sitä miten kiinnostunut ihminen on muiden ihmisten seurasta ja miten hän jatkuvasti asettaa yhdessäolon yksinolon edelle.

 

Mihin sosiaalisuutta ja sosiaalisia taitoja sitten tarvitaan, kun puhutaan tiimioppimisesta? Mistä ne tulevat ja mikä meitä muovaa matkan varrella?

 

Sosiaalisuus on synnynnätistä, se on osa meidän temperamenttia, joka taas on meidän synnynnäistä valmiutta reagoida eri ärsykkeisiin. Tiimit koostuvat useista eri temperamentti tyypeistä, jotkut ovat impulsiivisia, nopeasti kuohahtavia persoonia. Toiset taas reagoivat kaikkeen rauhallisesti ja harkiten. Sosiaalisuus ja temperamentti ovat jokaisella ihmisellä täysin omanlaisensa asia, mutta silti jokainen meistä on jollakin tavalla sosiaalinen. Jokainen meistä haluaa olla ihmisten kanssa tekemisissä jollakin tavalla, on vain eri asia miten. Jotkut haluavat olla vain fyysisesti läsnä ja usein vain tuttujen ja turvallisten ihmisten kanssa. Toiset taas rakastavat puhumista ja uusien ihmisten tapaamista.

 

Sosiaaliset taidot kuuluvat meidän persoonallisuuteen. Ne ovat opittuja taitoja, jotka muovautuvat ja muuttuvat matkan aikana. Sosiaaliset taidot ovat sitä, kun ihminen osaa lukea eri tilanteita ja tietää milloin olla hiljaa ja milloin puhua.

 

Forest and Back –tapahtuma oli ensimmäinen oman tiimin haaste paikka. Tapahtumassa tiimit laitetaan kiertämään pitkää metsä lenkkiä, jonka varrella tiimin on selviydyttävä yhdessä erilaisista haasteista ja vastoinkäymisistä matkan varrella. Se on yhteinen matka jonka tarkoituksena on saada käyntiin ihmisjoukon muovautuminen tiimiksi.

 

Matkan aikana ilmenevät väsymys, vastoinkäymiset ja hukassa oleminen saa ihmiset hakemaan tiimistä voimaa. Ihmiset oppivat eläimen tavoin etsimään voimaa laumastaan ja erottamaan toinen toistensa vahvuuksia. Yksi ihminen toimii järjenäänenä, joka kertoo suunnan olevan väärä, toinen taas tsemppaa muita jatkamaan. Kokemuksen kautta tiimistä erottuu erilaisia sosiaalisia taitoja, joita tiimi hyödyntää ”selvitäkseen”.

 

Useiden kilometrien, haasteiden ja kompromissien jälkeen tiimi suoriutuu yhdessä maaliin. Yhteisen ensimmäinen suorituksen avulla meistä on muovautunut tiimi. Forest and Back on nopea kokemalla opittu ”ohjekirja” tiimityöskentelylle. Tapahtuman aikana opitaan tunnistamaan henkilöiden heikkouksia ja vahvuuksia, opitaan ymmärtämään tiimihengen voima ja aloitetaan tutustuminen toisiimme.

 

Hyvä tiimi koostuu siis monista eritasoisista sosiaalisista ihmisistä ja monista eri sosiaalisista taidoista. Tiimin hyvinvointi ja menestys on riippuvainen ihmisten erilaisuudesta ja niiden eri tiedoista ja taidoista. Hyvät sosiaaliset taidot eivät välttämättä edellytä esiintymiskykyä ja itsensä esille laittamista. Eikä pelkällä höpötyksellä saada verkostoja ja kauppoja, jos ei välistä osata olla hiljaa ja kuunnella. Tiimin voima on siinä, että jokaisen ihmisen vahvuuksia voi jakaa eteenpäin ja jokaisen ihmisen heikkouksia voi täydentää joku muu. Meidän pitää vain ymmärtää ihmisten erilaisuus ja pitää sitä voimavarana.

 

”Suvaitsevuutta ei silloin tarvita, kun oikeasti ymmärretään ihmisten erilaisuus” – Liisa Keltikangas-Järvinen

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!