Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Spotlight 2019

Kirjoitettu 29.10.19
Esseen kirjoittaja: Liisa Jamsa
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Karoliina Jarenko

Itsensä ”puuhanaiseksi” tituleerannut Karoliina Jarenko kertoi tarinansa, jossa hän hyppäsi toimitusjohtajan roolista seuratessaan kutsumustaan. En hahmottanut tarkalleen hänen uutta ammattiaan, mutta ilmeisesti se oli jotain mikä ei palkallaan kilpaile entisen pestin kanssa. Ja että se ei haittaa. Hänen puheensa käsitteli sisäistä motivaatiota, ja viesti oli se, että itse kunkin kannattaa seurata omaa polkuaan ja tehdä mitä oikeasti haluaa.

Minulla on ollut samansuuntaisia ajatuksia ja havahduksia jo jonkin aikaa, mutta mikä puheessa inspiroi oli ennuste siitä, miten ammatit jakautuvat tulevaisuudessa. Jarenko neuvoi kuulijoita keksimään itse oman ammattinsa. Hän sanoo, että reippaasti suurin osa tulevaisuuden ammateista ei ole vielä edes keksitty.

Mielestäni tämä kertoo siitä, että itseensä, omaan osaamiseen ja erityisesti mielenkiinnonkohteisiin kannattaa luottaa ja niitä kannattaa kuunnella. Itselleni tulee usein menestyjiä seuratessani fiilis, että olisimpa itse tajunnut alkaa kehittämään tai myymään tuota asiaa. Totuus taitaa kumminkin olla se, että mitä ikinä haluat tehdä, tee se hyvin, niin menestyt. Jarenko sätti myös perinteisen koulutuksen tapaa yrittää tehdä oppilaista tasaisesti kaikkea tyydyttävästi osaavia, normaaleja ihmisiä. Hänen mielestään ihmisten omia vahvuuksia tulisi korostaa sen sijaan että paikataan heikkouksia. Onneksi Tiimiakatemialla voi tehdä juuri niin!

Jarenko havainnollisti sisäistä motivaatiota mallilla, joka kuvaa motivaation eri asteita. Haluisin reflektoida jokaista tasoa omaan elämääni.

Ulkoinen kontrolli on taso, jossa toimintaa ohjaa ja motivoi ulkoapäin tuleva uhka rangaistuksesta tai mahdollisuus palkinnosta. Arjessani tätä näkyy onneksi todella vähän jos lainkaan. Joskus käyn Vähälän terminaalissa tekemässä työukkotöitä että saan tiimin tilille tarpeeksi rahaa. Mutta vaikkei se intohimo olekaan, samalla nautin välillä siitä että saan tehdä yksinkertaista duunia.

Sisäistetty kontrolli tarkoittaa tilannetta, jossa itse syyllistää tai palkitsee itseään, eli ymmärtää syyn tehdä asioita mutta ei vielä nauti itse toiminnasta. Kutsuisin tätä samalla investoimiseksi, eli esimerkiksi aamulla pakottautuessani salille vastoin jokaisen soluni ja atomini tahtoa, tiedän että jälkeenpäin että se on sen fiiliksen arvoista. Asiakkaille soittelu menee tähän kategoriaan samalla tavalla.

Sisäistetty motivaatio syntyy tekemisen ollessa linjoissa omien arvojen kanssa, ei kun ihminen pääsee oikeasti tekemään sitä minkä kokee tärkeäksi. Tässä kuitenkin vielä päämäärä on pääroolissa, eli itse tekeminen ei välttämättä ole nautinnollista. Pätee moniin projekteihin akatemialla, kun palaverit kiertää kehää ja toiminta takkuaa ja on vaikeaa. Kuitenkin on projektit itse valinnut ja jopa keksinyt, ja vaikka välillä on vaikeaa, muistaa samalla sen että se on juuri sitä mitä haluaa tehdä.

Sisäsyntyinen motivaatio on se Flow-tilan kultasuoni, jossa päämäärälläkään ei ole enää merkitystä, kun itse tekeminen on niin tyydyttävää ja mukavaa. Minulle kirjoittaminen ja lukeminen ovat asioita, joista nautin oikeasti. Suunnitteleminen ja kalenteroiminen tuottavat nekin suurta tyydytystä, ja ovat samalla sopivasti juuri niitä asioita mitä minun pitää tehdä. Jarenko sanoo kuitenkin, että tällaista tilannetta harvemmin syntyy työelämässä, mutta aion tehdä kaikkeni että oma tuleva ammattini on pelkkää flowta. Se on paljon tärkeää kuin tienaaminen.

Aslak de Silva

Aslak kertoi omaan käytännölliseen ja tehokkaaseen tapaansa kalenteroinnista, läsnäolosta ja ajanhallinnasta. Kuten jo totesin, aikatauluttaminen on minulle rakasta, ja monet Aslakin oivallukset aiheesta ovat minulla jo käytössä.

Inspiroivaa oli kuulla käytännön keinoista yhdistää erilaisia teemoja. Siinä säästää aikaa, mutta myös tekemisestä tulee hauskempaa. Esimerkiksi palaverin voi pitää samalla käyttäen koiraa lenkillä. Multitaskaaminen on tutkitusti suorituskykyä heikentävää, mutta se pätee silloin kun yhdistää monta eri asiaa, jotka vaativat erilaista ajattelua. Haluaisin itse yhdistää kaikkeen liikuntaa, sillä olen huomannut miten käveleminen boostaa mielialaa ja ajatusten jouhevuutta todella paljon. Aionkin pitää Tempolle liikunnalliset treenit, kun treeninpitovuoro osuu kohdalle seuraavan kerran. Tervetuloa pölyttämään!

Hyvä idea on myös tyhjän lisääminen kalenteriin. Vaikka seuraavan päivän ohjelmassa olisikin paljon hommaa, vähentää stressiä kun merkkaa vaikka vain vartinkin taukoja tekemisen väliin. Silloin tietää, että on varmasti aikaa tehdä jotain mukavaa ja olla hetki ajattelematta. Itse olen jo muutaman kuukauden ajan lisännyt kalenteriini illalle spontaanin tekemisen slotin, jossa saan ihan mitä mieleen juolahtaa. Ainoa sääntö on olla stressaamatta ja seurata impulsseja.

Läsnäolossa oleellista on olla aidosti paikalla, ei vain fyysisesti. Toisille ihmisille kannattaa varata kunnolla aikaa, jolloin täytyisi pyrkiä olemaan ajattelematta ja stressaamatta työasioita, ja kerkityttävä kuuntelemaan joko henkilöä tai ympäristöä – läsnäolo itseäsi varten on myös tärkeää, eikä tarkoita aina sitä että on jonkun toisen kanssa. Että antaa päänsä täyttyä asioiden sijaan välillä tunteillakin.

Ilkka Koppelomäki

Ilkka oli inspiroiva pelkällä innostuneella esiintymisellään. Tajusin, että oma vakuuttava puoleni on se, miten aidosti innoissani olen asioista. Esiintyessä olen heikko selittämään asioita niin että muut ymmärtävät ne, enkä myöskään osaa puhua hitaasti ja rauhassa, mutta nyt voin esiintyä itsevarmemmin tietäen, että innostukseni voi oikeasti jopa vakuuttaa kuulijat.

Ilkan aihe oli vuorovaikutus ja ihmisten merkitys tavoitteiden saavuttamisessa. Olen hyvin ihmisrakas ja tiedän hyvin ihmisten merkityksen ja arvon. Ilkka kannustaa kaikkia selvittämään toisten intohimot ja harrastukset, löytämään linkki teidän välillenne.

Olin vaikuttunut ja liikuttunut Ilkan tavasta nostaa muita ihmisiä omaan puheeseensa, toisin kuin muut puhujat, jotka puhuivat pelkästään asioista ja itsestään. Opin sen, että toisiin ihmisiin keskittyminen ei ole itseltä ja omilta tavoitteilta pois, vaan päin vastoin. Jokaisen ihmisen takana on näkymätön verkosto, ja yhteen ihmiseen tutustuminen voi käytännössä avata linkin kymmeniin ihmissuhteisiin.

Koska vuorovaikutus on minulle tärkeä ja rakas asia, haluan sitä kehittää. Tiimiakatemialla erityisesti toisten tiimien jäsenten kanssa ajan viettäminen olisi todella hyvä ja antoisa idea. Voisin esimerkiksi välillä mennä vaihtelun vuoksi toisten pöytiin, käydä pölyttämässä useamminkin kuin sovitusti kerran sprintissä, ja lähteä mukaan kehitysforumiin.

Omien tiimiläisten kanssa haluaisin viettää jokaisen kanssa aikaa ihan kahdestaankin, löytää yhteisen jutun kaikkien kanssa. Asia jonka haluaisin opetella lisäksi on esittäytyminen. Minuun tekee aina vaikutuksen ne tyypit, jotka näkevät vaivan kätellä kaikkia uusia ihmisiä. Tällä alueella piilee vahvuuteni, koska ihmiset kiinnostaa niin paljon – kuten Karoliina Jarenko ohjeisti, tee intohimostasi taito.

 

Tagit: , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!