Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Start With Why

Kirjoitettu 16.01.18
Esseen kirjoittaja: Kaj Vaskelainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Start With Why
Kirjan kirjoittaja: Simon Sinek
Kategoriat: 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirja esittelee The Golden Circle -teorian, jossa selvitetään sitä miten menestyksekkäimmät yritykset rakentavat viestinsä. Suurin osa yrityksistä kertoo itsestään ensin sen mitä he tekevät ja mikä heidät erottaa kilpailijoista. He jättävät kuitenkin usein kokonaan mainitsematta sen, miksi he tekevät mitä tekevät. Nämä yritykset viestivät ulkoa sisäänpäin, eli 1.Mitä 2. Kuinka 3.Miksi.

 
lataus

 

Ensin tulisi aloittaa kertomalla miksi. Miksi ylipäänsä olemme perustaneet tämän yrityksen? Apple ei ole määritellyt itseään sillä mitä he tekevät. He määrittelevät itsensä sillä miksi he haluavat jokaisena päivänä nousta töihin: he haluavat haastaa vallitsevia normeja ajattelemalla toisin. Mikä ihmisiltä puuttuu, mitä he tarvitsevat, mutta eivät tiedä sitä. Sen takia heillä on motivoiva työympäristö jonka tuloksena he ovat tuoneet markkinoille loistavia tuotteita. Yritysten on helppo lähteä esittelemään tuotteitaan ulkokaarelta, eli mitä he tekevät. Yrityksen miksi ei voi olla “voiton maksimoiminen”. Raha ei ole syy, se on seuraus. Miksi on yrityksen olemassaolon tarkoitus, jota yrityksen tulee vaalia.

 

Kaikki on biologiaa. Aivot on jaettu kolmeen osaan ja ne toimivat samalla tavalla kuin golden circle. Uloin kehä hallitsee hetken mielijohteesta tekoja ja kielenkäyttöä. Kaksi sisempää tunteita ja uskollisuutta. Sisemmät osat vastaavat myös kaikesta käyttäytymisestä ja päätöksen tekemisestä, eikä ole tilaa ajattelulle. Kun esittää kysymyksen miksi, kommunikoidaan silloin ensimmäisen aivojen päättävän osan kanssa.

 

Akatemialla tiimeissä miksi on usein hukkunut, sillä 2,5 vuotta on kuitenkin suht lyhyt aika yritykselle. Tärkein miksi kuitenkin on sinun omasi, ja mitä teet sillä. Kun oma miksi on selvillä pystyt toteuttamaan itseäsi paljon paremmin ja onnistut projekteissasi.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!