Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Start with Why

Kirjoitettu 24.07.17
Esseen kirjoittaja: Ville Vuolle
Kirjapisteet: 2
Kirja: Start with Why
Kirjan kirjoittaja: Simon Sinek
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Start with Why – Simon Sinek

 

 

Simon Sinekin – TA:n sisällä voisi jopa sanoa jo ikivihreä – teos Start with why on ehkä yksi eniten arkipäiväisiin toimintoihini vaikuttaneista kirjoista. Hyvin monitahoinen kirja, jonka ajatukset ovat jopa rikollisen yksinkertaisia, mutta ehkä juuri siitä syystä ne jäävät helposti takaraivoon odottamaan sopivaa paikkaa iskeä.

 

Muiden inspiroiminen alkaa oman inspiraation välittämisestä muille. Jos johtajana näytät siltä, että koko projekti ei oikeastaan kiinnosta sinua, niin voit olla varma, ettei se kiinnosta ketään muutakaan. Sen sijaan jos pystyt näyttämään muille syyn – miksi – sinä teet sitä mitä teet, niin on hyvinkin mahdollista, että muut löytävät tuon yhteisen inspiraation alkulähteen. Omissa projekteissani olen usein tietänyt oman ”why”:ni, mutta tiedostan, että tarvitsen harjoitusta siinä kuinka välittää se projektiryhmälle. Ensiksi saatan turhautua ja miettiä, että miksei tämä minua inspiroiva näkökulma saa vastakaikua toisessa. Silloin on hyvä muistaa, että sinun tehtäväsi johtajana on saada muut motivoitua ja sitoutettua. Jos mikään keino ei toimi, niin syy olisi ehkä ollut jo lähtövaiheessa nähtävissä.

 

Koen työskentelyn epämotivoituneiden ihmisten kanssa jopa hankalaksi, jos esimerkiksi työkaverini asenneongelma on perustavanlaatuinen. Olen joutunut tällaiseen tilanteeseen edellisessä työpaikassani. Varmasti lähes jokainen tuntee yhden tällaisen henkilön omasta historiastaan. Tehtävä työ oli hyvin virtaviivaista suorittavaa työtä, mutta se kuitenkin vaati saumatonta yhteistyötä minun ja työparini kesken. Työkaverillani oli työtä tehdessä kuvainnollisesti koko ajan käsijarru päällä ja jatkuvasti hän olisi halunnut pysäyttää työnteon ja höpötellä aivan turhanpäiväisiä asioita. Työn luonne oli kuitenkin se, että jos hän ei tehnyt töitä, niin koko työmaa seisoi, enkä voinut asialle – enkä tälle jäärälle – juuri mitään. En ollut minkäänlaisessa auktoriteettiasemassa tähän työkaveriini, joten sitä oli turha kokeilla sen enempää. Erilaisia kaverijohtamiskeinoja kokeiltuani oli pakko todeta, että tällä kertaa tapahtunut virhe on työnantajani, eikä minun, joten oli pakko vain sinnitellä se muutama poikkeusviikko tuon tyypin kanssa. Se oli hyvä opetus, että kuinka arvokkaita työstään inspiroituneet työntekijät ovat yritykselle.

 

Mutta palataanpa kirjan keskeiseen aiheeseen. Yrittäjänä pitkässä juoksussa on järkevintä kerätä ympärilleen työyhteisö, jolla on samat inspiraation lähteet kuin sinulla. Alansa rautaiset ammattilaiset saattavat olla kiinnostuneita vain palkkakuitista, jolloin on aina todennäköisempää, että he lähtevät aina suuremman palkan perässä toiseen yritykseen. Mutta jos he ovat kasvaneet potentiaalisesta raakileesta yrityksen kanssa asiansa osaaviksi työntekijöiksi jakaen yrityksen arvot, mission sekä vision, niin lähteminen on aina vaikeampaa. Tiedän tämän varsin hyvin, koska aloittaessani ensimmäisessä palkkatyössä rakennusalalla en juuri uskonut itseeni. Vuosien aikana kuitenkin kehityin työssäni hyvin päteväksi (sekä tuotteliaaksi) työntekijäksi ja vaikka olisin saanut pelkästään hieman suuremman palkan toisaalla, epäilen että en olisi lähtenyt. Olin kuitenkin saanut mahdollisuuden näyttää kykyni monen muun yrityksen ne torjuessa, joten olin siinä mielessä kasvanut tuon yrityksen kanssa.

 

Tuona aikana tutustuin jo Sinekin teokseen ja aloin kysyä itseltäni, että miksi teen tätä. Näin 4 vuoden jälkeen huomaan kysyväni tuota samaa kysymystä edelleen. Se, että kuinka teen tämän tulee suorastaan jo refleksinä tuon jälkeen.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!