Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Steve Jobs – Walter Isaacson

Kirjoitettu 03.01.13
Esseen kirjoittaja: Jari Heikkilä
Kirjapisteet: 4
Kirja: Steve Jobs
Kirjan kirjoittaja: Walter Isaacson
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Steve Jobs – Walter Isaacson

Koskaan en oo yhtään Applen tuotetta omistanut ja kirjakin tuli pääasiassa ostettua hyllyyn vaan sen takia, että oli niin paljon halvempi kuin tuo ”Ikean tarina” jonka meinasin ensin hankkia. Ja kannatti hankinta tehdä, taitaa olla paras elämänkerta minkä olen ainakaan hetkeen lukenut. Eikai tässä maailmassa kukaan ole välttynyt kuulemasta Jobsin suuruudesta jotain kautta, mutta oli mukava lukea mistä kaikki oli lähtenyt ja pääasiallisena lähestysmisnäkökulmana käytin tuota, että mitkä olivat ne ominaisuudet ja asiat jotka tekivät Steve Jobsista yhden tämän aikakauden suurista hahmoista.

Jobsilla oli selkeä visio ja hänelle kelpasi kaikessa vain paras mahdollinen. Niin työntekijöiden kuin tuotteidenkin osalta. Jokainen yksityiskohta piti hioa viimeisen päälle ja vielä muutaman kerran lisää. Jobs rakastui suljettujen laitteiden rakentamiseen, jolloin koko käyttäjäkokemus oli hänen ja Applen määriteltävissä eikä kukaan päässyt tuohon väliin sotkemaan asioita. Jobs halusi kaikesta niin yksinkertaista kuin vain ikinä pystytään tekemään ja jopa niin, että lukutaidottomat ja muut osaisivat vaistomaisesti käyttää laiteita sellaisen käteensä saatuaan.

Jobsin tyyli johtaa ihmisiä oli ehkä yhdellä sanalla kuvailtuna rankka. Vaikka moni sai kuulla kunniansa ja pikkusen päällekkin ihan ansaitusti niin moni sai paskaa niskaan myös vähemmän ansaitusti. Toisaalta näin hän sai kuitenkin ihmiset ylittämään itsensä kerta toisensa jälkeen ja selviytymään esimerkiksi lähes mahdottomista aikatauluista. Vaikka ehkä noissa hetkissä kun hän on huutanut pää punaisena on tuo tyyli näyttänyt lähes käsittämättömältä niin näin jälkikäteen katsottuna sen voidaan myös aika kiistatta todeta toimineen tavoitteiden saavuttamisessa.

Myös eräs asia mikä on varmasti ollut isossa osassa Jobsin menestystarinassa on erittäin tiukka fokusoituminen tiettyihin asioihin. Kun Jobs palasi uudestaan Applen johtoon niin hän ”tuhosi kaiken paskan” ja he keskittyivät vain muutamaan ydintuotteeseen. No, tässä vaiheessa on helppo sanoa että se kannatti. Jotain koko miehen tyylissä ja johtamistavassa oli kovasti kohdallaan, koska Steve onnistui muuttamaan myös Applelta potkituksi tulemisen jälkeen Pixarin melkoiseksi kultakaivokseksi ja mullisti siinä sivussa animaatioteollisuuden aivan kokonaan.

Jobs osasi tehokkaasti sulkea mielestään asiat joiden ei halunnut olevan totta. Esimerkiksi syöpänsä hän pitkään sulki vain mielestään, useampaankin otteeseen. Jos hän olisi heti mennyt tarvittaviin hoitoihin voisi olla, että hän eläisi vielä tänäkin päivänä. Jobsin ”todellisuuden vääristelytila” näkyi niin hyvässä kuin pahassakin. Monet uskomattomat aikataulut ja tekniset asiat hoituvat sen ansiosta kun Jobs pakotti ihmiset pystymään niihin. Toisaalta hän saattoi myös haukkua esittelemäsi idean aivan paskaksi ja seuraavalla viikolla esitellä sinulle samaa ideaa ylpeästi omanaan.

Yksi Jobsin elämään paljon vaikuttanut asia on myös tuo, että hänet on aikanaan adoptoitu. Jobs ei jollain tasolla päässyt koskaan tuon asian yli. Hän ei ollut biologisiin vanhempiinsa yhteydessä koskaan. Eräs hauska tarina hänen biologisesta isästään kirjasta löytyy. Kun Jobs jossain vaiheessa tapasi biologisen siskonsa ja tämä meni sitten tapaamaan heidän isäänsä. Isä kertoi jossain vaiheessa tytölle, että hänellä oli myös poika joka on pienenä adoptoitu ja että hän on varmasti aivan menetetty tapaus. Suunnilleen seuraavassa lauseessa isä jatkoi kertomalla kuinka oli aikoinaan pyörittänyt hienojakin ravintoloita, joissa jopa Steve Jobs oli käynyt syömässä. Eipä isä tiennyt, että ei poika aivan niin menetetty tapaus ollut. Joskus myöhemmin isä tosin sai tietää kirjailija tyttönsä kautta asioita yhdistelemällä, että Steve on hänen poikansa. Koskaan he eivät kuitenkaan tavanneet niin että olisivat tienneet kuka toinen on.

Oonhan mä aina tienny että Apple ja Jobs on kovia, mutta kyllähän tää kirja silti vaan kovasti vahvisti tuota käsitystä ja jatkossa voisi jopa Applen tuotteisiin siirtymistäkin harkita kun tietää tarinan niiden kalliiden hintojen takana.

Mitä tästä voi viedä käytäntöön?

Jobsin johtamistyyliä suoraan ei voi lähteä kopioimaan, siinä ei paljon kaverijohtaminen näy ja harvassa on oikeasti ne ihmiset jotka haluaa johtaa ja tulla johdetuksi noin.

Ehkä suurimpia koppeja mitä kirjasta nousee on tuo fokusointi aivan täysillä johonkin tiettyyn asiaan. Tällä hetkellä tahtoo huomio jakaantua aika kovasti vähän sinne sun tänne. Mikä on se yksi juttu minkä oikeasti haluan toteuttaa täysillä? Ja mitkä ovat ne muutama tukirunko siihen jotka tukevat tätä ja laaja-alaista oppimista muutenkin.

Johtamiseen tästä menee se, että pitää vaatia enemmän kuin tällä hetkellä teen ja toisaalta se, että pitää saada ympärilleen ihmiset joilla on intohimo samaan päämäärään. Tiimiakatemialla meillä kuitenkin löytyy aika laajalta alueelta noita osaajia kuitenkin.

Yksi pointti joka nousi vielä oli tuo yksityiskohtiin keskittyminen. Jobs keskittyi täysillä yksityiskohtiin, samalla kuitenkaan yhtään kokonaiskuvan huomiota vähentämättä. Joskus voisi itsekkin enemmän kiinnittää huomiota kaikkiin yksityiskohtiin ja miettiä miten saisi sitä kautta vielä hiottua parempaa asiakaskokemusta.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!