Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Suhdetoimintaoppaiden Bestseller

Kirjoitettu 03.12.13
Esseen kirjoittaja: Iiro Hölttä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa
Kirjan kirjoittaja: Dale Garnegie
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen, 8.5. Henkisen kasvun klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

 

Pieni opus jossa hienoja tarinoita maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä ja heidän todistetusti toimivista vuorovaikutustaidoista. Kuusi tapaa saada ihmiset pitämään sinusta. Kaksitoista tapaa saada ihmiset ajattelemaan niin kuin sinä ja yhdeksän tapaa muuttaa ihmisiä ärsyttämättä heitä.

 

 

Olen omistanut tämän hienon kirjan jo kauan ennen opintojen alkua mutta vasta nyt otin sen hyllystä pölyttymästä ja aloin lukemaan. Mahdoton on saada kaikkea irti tästä kirjasta sen kerran lukemalla. On otettava joitain asioita käytäntöön ja testattava niitä. Tässä yksi:

 

Hymy ja HYMYN MERKITYS JOULUNA. Se ei maksa mitään, mutta saa paljon aikaan

Pelkällä hymyllä saa ihmisen kiinnostuksen siirrettyä itseensä. Se on yksinkertainen tapa tehdä hyvä ensivaikutus. Tuli testattua tätä yksinkertaista tapaa myynti projektissa paviljongin messuilla. Ihmiset joille antoi oman hymynsä, sai takaisin heidän hymyn ja joskus jopa muutaman euron siinä sivussa. Michiganin yliopiston psykologi kertoo näkemyksensä hymystä, ´´ Ihmiset jotka hymyilevät” hän sanoo: on taipumus pärjätä paremmin, opettaa ja myydä tehokkaammin. Hymyssä on paljon enemmän tehoa kuin nyrpistyksessä, se pitää tulla sisältä päin ja olla vilpitön. Pitkän päivän töitä tehneenä ja väsyneenä, on ehkä vaikeaa löytää hymyä ja iloa tekemiseen. Siksi se hymy ja ilo on löydettävä jostain toisesta henkilöstä. Itse sain hymyn takaisin kasvoilleni, kun sain tylsältä tuntuvan myyntityön ohessa jakaa lapsille ilmapalloja, jotka hymyilivät ja kiittivät vilpittömästi.

 

Jos mahdollista niin puhuttele asiakasta hänen omalla nimellään, neuvoo Jim Farley. Ihmiselle hänen oma nimensä on suloisin ja tärkein sana kaikilla kielillä. Tätä keinoa pääsen treenaamaan puhelinmyyntiprojektissa. Se että muistat tai tiedät hänen nimensä vie keskustelun aivan uudelle tasolle, pääset jo ns ” ihon alle”. Se on keskustelun aloituksessa tärkeää.

 

 

Jokainen voi olla hyvä keskustelija, kuuntelemalla. Olemalla kiinnostunut toisesta. Tässä koen olevani hyvä, osaan keskustella kuuntelemalla toista, olen kiinnostunut hänestä ja hänen asiastaan. En tiedä häiritseekö tai onko kukaan edes tiimistämme huomannut, mutta kun käymme dialogia niin aina kun joku puhuu seuraan puhujaa silmilläni. Sisäistän asiat paljon paremmin kun seuraan puhujaa, samalla kun kuuntelen. Olen aina oppinut asiat näkemällä ja siitä syystä varmaan pyrin aina jos mahdollista saamaan katsekontaktin puhujaan.

 

 

”Kuinka saat toisen pitämään itsestäsi” Toisia on opittava kunnioittamaan, jotta itse saa kunnioitusta. On olemassa yksi hyvin tärkeä käyttäytymissääntö. Jos me sitä noudatamme, me tuskin koskaan joudumme hankaluuksiin. Sääntö kuuluu:

Saa aina toinen tuntemaan itsensä tärkeäksi

Tee niinkuin haluat sinulle tehtävän, kuten sanoi Jeesus opetuslapsilleen. Tämä yksinkertainen filosofia toimii joka päiväisessä elämässä. Kirjassa neuvotaan arvostamaan muita.

 

Väittelyyn ei kannattaisi lähteä, sitä ei voi voittaa kun sen välttämällä. Huomaan kuinka itse monesti yritän turhaan kääntää toista osapuolta omalle kannalleni. Vaikka tietäisin olevani oikeassa ja toisen väärässä, sen suoraan sanominen vain pahentaa tilannetta. Harva myöntää olevansa väärässä kun sen menet heille päin naamaa sanomaan. Ihminen on saatava tajuamaan itse, miksi hän on väärässä. On asetettava kysymyksiä niin ettei hän välttämättä joudu myöntämään olevansa väärässä mutta tajuaa sen kuitenkin sisimmässään. Jos on mahdollista, todista olevasi oikeassa niin hienovaraisesti ettei kukaan välttämättä edes huomaa sitä, näin ei tule tilannetta että joudut väittämään toista tyhmemmäksi kun itse olet, se herättää toisessa vain halun iskeä takaisin. Anna toisen säilyttää kasvonsa.

 

Tosiaan olen tyytyväinen että omistan tämän kirjan, koska tulen palaamaan varmasti tähän kirjaan myöhemmin ja muistelemaan asioita jotka ovat hyödyllisiä jokapäiväisessä elämässä. Nämä asiat eivät tule tapahtumaan päivässä eikä viikossa, mutta pala kerrallaan voi aina parantaa omaa käytöstään ja toimintaansa. Paljon helpompi on muuttaa itseään kuin muita!

 

 

 

 

 

 

Loppu sanat: Muista kertoa läheisillesi kuinka tärkeitä he ovat, ja osoita se!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!