Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Superpomojen 24 tuntia

Kirjoitettu 02.11.16
Esseen kirjoittaja: Miia Huotari
Kirjapisteet: 2
Kirja: Työ, treeni & elämä - Superpomojen 24 tuntia
Kirjan kirjoittaja: Ville Kormilainen
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.8. Johtamisen käsikirjat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Nyt on viimeinen vuosi Tiimiakatemiaa jäljellä. Itse haluan nyt tällä hetkellä panostaa siihen, että voin oppia ja tehdä niitä asioita, joita koen tarvitsevani tulevaisuudessa. Haluan tällä hetkellä antaa täyden panoksen Tiimiakatemialle, mutta siitä huolimatta haluan elää myös hyvää ja tyydyttävää elämää. Siksipä päätin lukea Ville Kormilaisen teoksen Työ, treeni ja elämä – Superpomojen 24 tuntia. Opus kertoo energisistä ja aikaansaavista johtajista sekä heidän tavastaan yhdistää työ, hyvinvointi sekä arkielämä perheen kanssa.

 

Viime kesänä huomasin, etten ollut kovinkaan tyytyväinen omaan elämääni enkä myöskään nähnyt merkitystä sille mitä tein. Nyt syksyn alussa päätin alkaa panostamaan taas omaan hyvinvointiini sekä terveyteen. Ajattelin, että sillä voisi olla positiivinen vaikutus omaan elämääni sekä myös tekemiseeni. Ensimmäisenä tehtävänäni oli uudistaa ruokavalioni täysin. Aloin syömään paljon terveellisemmin ja monipuolisemmin sekä jätin ruokavaliostani sokerit sekä huonolaatuiset hiilihydraatit pois. Lisäksi aloin kuntoilemaan paljon säännöllisemmin kuunnellen omaa kroppaani. Tein myös sellaisen päätöksen, että haluan keskittyä paremmin ympärillä oleviini ihmisiin uhraten heille omaa aikaani. Pikkuhiljaa näiden päätöksien myötä sainkin valtavasti energiaa ja puhtia omaa elämääni sekä tekemiseen.

 

Olen mukana tällä hetkellä seitsemässä eri projektissa ja mielessäni pyörii tälläkin hetkellä monta muutakin ideaa mitä haluaisin lähteä pian testaamaan. Itse pidän töiden teosta ja etenkin tämän hetken projektini tuottavat minulle oikeastaan vaan mielihyvää ja nautintoa. En koe töiden tekemistä työnä vaan pikemminkin tapana oppia uutta sekä haastaa itseäni kehittymään. Itselläni kuitenkin ongelmaksi on muodostunut se, että aika tuntuu liikkuvan varsin vilkkaaseen tahtiin. Tuntuu, etten meinaa millään pysyä perässä vaikka olenkin varsin vilkas ja nopea toisinaan liikkeissäni. Superpomoilla riittää varmasti vastuuta sekä hommaa loputtomasti, mutta mikä on heidän salaisuus menestykseen ja hyvään elämään. Itse ainakin haluan varastaa heidän niksinsä omaan käyttööni. Tässä osa heidän neuvoistaan tehokkaampaan elämään.

 

Herää aikaisin

Viime keväänä pidin Erik Bertrand Larssenin kehittämän helvetinviikon, jolloin koettelin itseäni niin henkisesti kuin myös fyysisestikin. Viikko koostui aikaisista aamuherätyksistä, terveellisestä ruokavaliosta, raskaista treeneistä sekä myös töiden kurinalaisesta tekemisestä. Tuolloin joka aamu piti herätä kello viideltä lenkille, jonka jälkeen alkoi töiden teko. Itse sain tuolloin aikaiseksi enemmän kuin minään viikkona aiemmin. Oli jotenkin piristävää, että ennen kuin muut heräsivät olin jo käynyt lenkillä sekä tehnyt töitä useamman tunnin ajan. Haluan itse viedä käytäntöön sen, että aamuisin herään aiemmin suunnittelemaan sekä valmistelemaan päivääni. Puolestaan iltaisin pyrin hyvissä ajoin menemään nukkumaan. Tällä tavoin pystyn tehokkaammin käyttämään tuntini hyödyksi unohtamatta kuitenkaan sitä, että uni on avain menestykseen.

 

Keskity yhteen asiaan kerralla

Kuten jo edellä mainitsin niin projekteja on minulla enemmän kuin sormia yhdessä kädessä. Tykkään tehdä montaa juttua kerralla, mutta monesti ongelmaksi on muodostunut se, että en pysty olemaan kovinkaan tehokas kun samanaikaisesti pitäisi yrittää tehdä miljoonaa asiaa ja vielä venyä ainakin yhtä moneen paikkaan. Tällöin yleensä asiat unohtuvat ja stressitaso nousee. Nyt viime aikoina olen yrittänyt keskittyä vain yhteen asiaan kerralla. Jos teen Ekoteko myyntiä niin silloin en suunnittele 24H synnytystä tai tee projektisuunnitelmaa Tiimiakatemian synttäreille tai istu palaverissa johtoryhmän kesken. Keskityn vaan siihen tehtävään mitä milloinkin olen suunnitellut tekeväni, kesti se vain minuutin tai vie koko päiväni huomion. Uskon, että olen tämän myötä saanut parempia tuloksia lyhyessä ajassa kun keskityn yhteen asiaan kerrallaan ja näin ollen saan myös hyvän mielen onnistumisistani sekä siitä, että olen saanut asioita eteenpäin.

 

Karsi elämästä kaikki turha pois  

Kaikilla meillä on saman verran tunteja vuorokaudessa riippumatta sukupuolesta, ihonväristä tai tulotasosta. Toiset vaan käyttää aikansa paremmin hyödyksi kuin toiset. Itse tiedän, että voisin oman aikani käyttää paljon viisaammin. Olen yleensä tyytyväinen siihen mitä saan aikaiseksi päivän aikana toimistolla, mutta monesti iltaisin olen väsynyt ja saatan kuluttaa aikaani vaan katsoen älyttömiä tv-sarjoja tai selaillen netin syövereitä. En edes tiedosta kuinka monesti päivän aikana selailen Facebookin ja kaikki iltapäivälehdet läpi vaikkakaan siellä ei olisikaan mitään uutta. Pitää jollakin tavalla yrittää tulla tietoisemmaksi näistä tavoista ja sitä kautta rajoittaa netin käyttöä muuhun kuin työkäyttöön päivän aikana.

 

Treeni antaa energiaa

Monesti pitkän päivän jälkeen tulen kotiin kaikkeni antaneena, ja tuntuu siltä etten millään enää jaksaisi edes räpäyttää silmiäni. Superpomoilla on itsekuria ja tahtoa ylittää itsensä joka hetki. Siinä missä minä ja monet muut painamme silmämme kiinni tietokoneen ruutuun työpäivän jälkeen, niin nämä henkilöt lähtevät perheen sekä omien harrastuksien pariin. Itsekin joka kerta unohdan miten hyvän fiiliksen ja energian saan siitä kun lähden tunniksi jumppaan tai muiden aktiviteettien pariin. Pysyy hyvässä kunnossa sekä mieli voi hyvin kun jaksaa liikkua ja urheilla säännöllisesti. Pyrin itse käymään jumpassa kahdesti viikossa, mutta jotta mikään muu juttu ei mene sen edelle niin otan ehdottomasti käyttöön näiden johtajien vinkin eli merkitsen kalenteriin milloin aion treenata ja myös miten.

 

Tavoitteet 

Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisempänä kohtana on tavoitteet. Itse olen oppinut sen, että tavoitteita pitää olla, ja mielellään myös sellaisia jotka ovat määrällisiä sekä aikaan sidottuja. Tavoitteiden tarkoituksena on ohjata toimintaa oikeaan suuntaan. On hyvä asettaa niin pitkän kuin lyhyen aikavälin tavoitteita. Tällä hetkellä yhtenä tavoitteenani on kehittyä myyjänä. Edellä mainittu tavoite on huono, mutta se silti ohjaa toimintaani. Lyhyen aikavälin tavoitteet puolestaan pyrin laatimaan paljon tarkemmin esimerkiksi tähän tapaan 30 myytyä lippua ja 100 puhelua tämän päivän aikana. Kun asetan tavoitteet ja pyrin myös ylittämään ne niin askel askeleelta pääsen koko ajan eteenpäin. Elefanttikin syödään pala kerrallaan eikä hotkaista yhtenä palasena.

 

Kirjassa oli paljon kliseisiä ja klassisia tapoja huolehtia omasta jaksamisesta sekä ajankäytöstä, mutta uskon että ne toimivat siitä huolimatta. Vaikkakaan mitään uutta ja mullistavaa ei teoksessa ollut niin silti kertaus on aina opintojen äiti. Omassa elämässänikin on vielä paljon sellaisia asioita mitä haluaisin parantaa sekä muuttaa. Ehkä minustakin tulee vielä superpomo kun vien nämä neuvot käytäntöön tai ainakin opin miten käytän viisaammin omaa aikaani.

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!