Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Suuri integraatiokirja

Kirjoitettu 13.12.18
Esseen kirjoittaja: Monika Tuurala
Kirjapisteet: 3
Kirja: Suuri integraatiokirja
Kirjan kirjoittaja: Markku Vierula
Kategoriat: 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Integraatiolla tarkoitetaan erillisten asioiden kokoamista yhteen. Tässä kirjassa sitä käsiteltiin liiketalouden kannalta. Usein isoissa yrityksissä on markkinointiosasto, viestintä on oma osa-alueensa ja sitten on myyntiosasto. Integraatio hakee kaiken näiden kokoamista yhteen, etteivät ne olisi enää kaikki omia osastojaan. Yksi markkinointiosasto ei voi olla ainut markkinoija ja suunnitella miten markkinoidaan, vaan sitä on tehtävä koko organisaation, yhteen suuntaan. Kaikkien tulee olla perillä, miten organisaatio haluaa markkinoida.

Kirjassa tehtiin jako perinteiseen malliin ja integraatiomalliin. Voimme puhua Tiimiakatemiasta integraatiomallin kohdalla. Perinteinen malli on tuotelähtöinen eli he myyvät kehittämäänsä tuotetta asiakkailla. Integraatiomalli on kohderyhmälähtöinen. Ainakaan me alussa emme lähteneet myymään mitään valmista asiakkaalle, vaan kuuntelimme mitä asiakas tarvitsee, myymme ja teemme sen. Toki konseptimme on hyvin erikoinen, koska aluksi meillä ei edes ole mitä myydä. Siinä olemme hyvin integraatiomalliin sopivia, sillä olemme helposti muovaantuvia asiakkaan toiveisiin ja tarpeisiin. ”Minulla pitää olla tuote, joka halutaan ostaa. Ei siis niin, että minulla on tuote, kenelleköhän yrittäisin kaupata sitä”. Tiimimme ensimmäinen synnytys liittyi hieman tähän. Otimme asiakasviikkojemme yhdeksi tavoitteeksi luoda kolme konseptia, mitä voisimme lähteä suoraa myymään eri yrityksiin. Käytimme kahdeksan tuntia, jonka aikana mietimme, mitä kolmea asiaa voisimme myydä eteenpäin eli että rakentaisimme tuotteen, jolle etsisimme ostajan. Koko homma meni täysin pieleen, emmekä saaneet mitään konkreettista aikaan. Yritimme kahden viikon Tiimiakatemialla olon jälkeen saada päivässä luotua kolme valmista tuotetta, hyvin vähäisellä tietämyksellä asiakkaistamme. Mietimme ainakin pikkujoulujen paketointia, joka oli ehkä ainut, missä olisi ollut edes hieman itua. Huomasimme ja tajusimme sen jälkeen, ettei meidän ehkä kannata lähteä myymään vaan jotain valmista. Myöhempien asiakastapaamisien kautta tuli paljon kauppaa syksyksi, vaikka emme myyneet mitään valmista. Kuuntelimme vain asiakkaita ja teimme asioita, joita he halusivat meiltä ostaa.

Perinteinen malli haluaa erottua, kun taas integraatiomalli haluaa puhutella ja herättää kiinnostusta. Tiimiakatemiana emme halua olla vain joukosta erottuva toimintamalli, vaan haluamme herättää muiden ihmisten kiinnostusta asiaamme kohtaan sekä saada heidät puhumaan asiasta. Haluamme eri yrityksiin keskustelua siitä, voisiko erilainen toimintamalli toimia heillä ja pitäisikö heidän uudistua. Emme tyrkytä malliamme kenellekään, mutta olemme ylpeitä, jos joku yritys kokee erilaisen mallin heille toimivaksi ja kehittäväksi. Ajankohtaisempi meille on esimerkiksi Tiimiakatemian rekrytointi. Emme halua olla se outo ja erilainen, vaan kiinnostusta ja keskustelua herättävä opiskelumuoto, josta muutkin opiskelijat voisivat kiinnostua. Tiimiakatemian rekryä on virallisen rekrytoinnin ohella myös se, mitä me puhumme akatemiasta ulospäin. Pystymme herättämään monissa keskustelua sillä, kun kerromme toiminnastamme.

Perinteisen mallin yrityksessä on mainososasto ja integraatiomallin yrityksessä on pyöreän pöydän toiminta. Voimme Tiimiakatemialla allekirjoittaa tämän täysin. Emme ole erkaantuneet kaikki omiin kiinnostaviin paikkoihin tai pieniin toimistohuoneisiin, vaan liputamme avokonttoria sekä yhteisiä isoja pöytiä, missä työn ohella saa helposti keskustelua aikaan. Tiimiakatemian toimistomalli on nykyaikaa ja tulevaisuutta ja sitä, mihin yrityksiä jatkossa viedään. Meille se on mahtava tilaisuus, sillä tiedämme jo, miten homma toimii, mitkä ovat hyödyt ja mitkä ovat haitat. Itse näen haittana muun muassa hälyn ja oman rauhan puuttumisen. On kivaa olla yhdessä, mutta jos tarvitsee todella keskittyä, on kuulokkeet ainoa vaihtoehto.

Perinteisen mallin sanottiin olevan jäykkä, integraatiomallin taas joustava ja muuntautuva. Tiimiakatemiana voimme välillä olla jäykkä ja kaavoihin kangistunut, mutta talossa on aivan liikaa nuoria, jotka saavat aikaan. Tiimiakatemiaa halutaan kehittää koko ajan eteenpäin, niin että se pysyy ”aallon harjalla” ja palvelee jäseniään mahdollisimman hyvin. Tästä esimerkkinä esimerkiksi kehitysfoorumi, johon osallistuu tiimistä kaikki vuorollaan, joten jokainen on mukana kehittämässä ja jokainen saa sanoa mielipiteensä. Tuotoksia myös jaetaan yhteisissä tapahtumissa kaikille. Muutokset toki myös hyväksytetään muilla. On ilo huomata, että Tiimiakatemia on integroitunut yhteisö, sillä nyt olemme menossa oikeaan suuntaan.

Integroinnin hyötyjen ymmärrykseen voi käyttää matematiikkaa, ”kokonaisuus on suurempi kuin osiensa summa”. Voimme verrata tätä esimerkiksi tiimiimme. Kokonaisuutemme on suurempi kuin osiemme summa eli yksittäisten ihmisten summa. Jos kaikki toimimme omilla tahoillamme yksin, emme voi saada niin paljon irti kuin yhtenä isona kokonaisuutena. Tämä onkin Tiimiakatemian peruskäsitys ja puhumme paljon tiimiytymisestä ja tiimin tärkeydestä. Voimme saada siitä mahtavia juttuja irti, jos saamme sen toimimaan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!