Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Syty ja sytytä – Valmentavan johtamisen filosofia

Kirjoitettu 26.05.14
Esseen kirjoittaja: S. Pohtola
Kirjapisteet: 2
Kirja: Syty ja sytytä – Valmentavan johtamisen filosofia
Kirjan kirjoittaja: Tapio Aaltonen, Heikki Pajunen, Kallu Tuominen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Miksi ihmisen tulisi innostua tekemisestä? Miksi pitäisi syttyä? – Lähtökohtaisesti kaikki tekeminen lähtee ihmisen omasta tahdosta tehdä jotain. Ihmisen tahtotilaan voidaan kuitenkin vaikuttaa, on olemassa ihmisiä, jotka puheellaan ja toimintatavoillaan saavat muutkin innostumaan asiasta kuin asiasta. Heitä tarvitaan, jotta yritykset tekisivät tulosta, jääkiekkojoukkueet voittaisivat mestaruuksia, tai vaikka vain kaveriporukan lähtö ulkomaanmatkalle onnistuisi. Joillain ihmisillä johtajuus tulee luonnostaan, joillain se on taas vaikeampaa. Oli niin tai näin, johtajuuteen voi kasvaa ja siinä voi kehittyä.

Johtajaksi kasvaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että luen muutaman hyvän kirjan johtamisesta ja sovellan oppeja käytäntöön. Silloin johtamisesta tulee helposti ”steriiliä” niin kuin kirjassa tämä on ilmaistu. Johtajalla täytyy olla jonkinlainen kipinä tekemiseensä, täytyy haluta niitä asioita, joita johtajana alaisiltaan odottaa. Täytyy myös itse pystyä tekemään asioita ja uhrautumaan sen eteen, mitä haluaa. Oikea johtaja johtaa tunteella, ei teorioilla. Tällä tavalla päästään lähemmäs johdettavia ihmisiä, pystytään vaikuttamaan heidän tahtotilaansa tehdä asioita. Kaikki johtaminen on lopulta ihmisten johtamista. Jos johtaja toimii kaavamaisesti kuin robotti, johdettavat eivät tule hänen kanssaan toimeen ja tulosta ei meinaa tulla.

Hyvä johtaja motivoi alaisiaan parempaan tekemiseen, se edellyttää sitä, että johtaja toimii itsekin hyvin ja on innostunut siitä mitä tekee. Johtaja on siis jo syttynyt, enää pitäisi saada alaiset sytytettyä. Syty ja sytytä- kirjassa Syttymisen kierrettä kuvataan seuraavasti:

 

”Syttyminen tapahtuu joskus kuin tuli ja leimaus. Saan melkein silmänräpäyksessä Suuren Oivalluksen. Asiat loksahtavat paikalleen. Pitkään hakusessa ollut suunta selviää, avoimet kysymykset ratkeavat, ja olo on vapautunut.”

 

Syttymisen kierre:

 

  1. Merkityksen kokemus.
  2. Unelmat, visiot ja päämäärät.
  3. Arvot luovuuden lähteinä.
  4. Vahvuuksien tunnistaminen.
  5. Toimintasuunnitelmat.
  6. Esteiden läpäiseminen
  7. Voittamisen taito

 

”Yhteistyö, avun vastaanottaminen ja antaminen ovat ulottuvuuksia, jotka kuuluvat syttymisen kierteen jokaiseen vaiheeseen.”

 

Kun johtamiseen otetaan valmentava ote, syttymisen kierre on oiva työkalu johtamisen analysointiin. Kun miettii kohta kohdalta, millä keinoilla pystyy itse auttamaan alaisiaan kohti yhteisiä unelmia ja päämääriä, päästään yhteiselle aaltopituudelle ja saadaan tekeminen käyntiin. Jaetaan tehtävät käyttäen hyväksi kunkin vahvuuksia, sitten suunnitellaan, tehdään kovaa töitä, voitetaan esteet ja lopussa kiitos seisoo. Kuulostaa yksinkertaiselta, niin se saa joskus ollakin, ainakin ajatuksen tasolla.

Omakohtainen kokemukseni valmentavasta johtajuudesta rajoittuu lähinnä puolustusvoimien palvelukseen sekä kaveriporukan jääkiekkojoukkueen toiminnan johtajuuteen, olen itse pystynyt hyödyntämään omaa intohimoani tekemistä kohtaan ja saanut muutkin mukaan omaan ajatusmalliini, sitä kautta tekemiseen on saatu hyvää meininkiä ja tulostakin on tullut. Nyt kuitenkin mietin, miten pystyisin soveltamaan valmentavaa johtajuutta omassa tiimiyrityksessämme. Ilkan kanssa talous- johtajuus hoidetaan nykyään kahdestaan, mikä on mielestäni hyvä ratkaisu. Ainakin meillä on vielä paljon tekemistä sen kanssa, että saadaan koko tiimi innostumaan tiimin kehittämisen lisäksi tiimiyrityksen kehittämisestä.

Tässä voisimme alkaa kartoittamaan ihmisten mielikuvia ja unelmia siitä, mihin halutaan päästä. Sen jälkeen katsotaan, mitä se oikeasti vaatii, paljonko rahavirtaa ja millaista tekemisen tasoa. Sen jälkeen jaetaan tietotaitoa talousasioista muulle tiimille ja lähdetään viemään Dynaamiaa kohti uusia ulottuvuuksia. Helpolta se taas kuulostaa, mutta miksei se olisikin? Ei muutakun tuumasta toimeen ja tekemään!

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!