Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Syty ja sytytä

Kirjoitettu 20.10.13
Esseen kirjoittaja: Anu Kuivaniemi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Syty ja sytytä
Kirjan kirjoittaja: Tapio Aaltonen, Heikki Pajunen, Kallu Tuominen
Kategoriat: 5.1. Valmentaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Norjalainen kirjailija Jo Nesbö kirjoittaa rikosromaaneja, ja hänellä on kirjoissaan hahmo nimeltä Harry Hole. Harry on rikostutkija, joka toimii vähän omalla tavallaan. Hän ei ajattele kuin poliisi, vaan niin kuin rikollinen. Criminal mind auttaa häntä ratkomaan ongelmia nopeammin ja paremmin kuin sääntöjä noudattavat muut poliisit. Harry myös tarttuu ongelmaan syvällisemmin siinä kun muut tyytyvät ensimmäiseen intuitioon ongelman syystä. Rikos vaikuttaa intohimorikokselta, mutta Harry huomaa siinä jotain outoa. Hän ei anna asian olla, ennen kuin on selvittänyt sen perinpohjaisesti.

 

Haluaisin motivoida tiimiläisiäni parempiin tuloksiin ja suorituksiin. Haeskelen kirjoista tietoa ja vaihtoehtoja siihen, jotta voin kokeilla ja harjoitella sitä. Juttelin junassa mukavan miehen kanssa, joka kertoi Harry Holesta. Molemmat tyypit innostivat minua kirjoittamaan esseen Syty ja Sytytä –kirjasta.

 

Syty ja Sytytä kertoo motivaatiosta ja sen löytämisestä. Kirja pohjautuu kirjoittajien kuvaamaan syttymisen kierteeseen, jossa on motivaatiota synnyttäviä ja ylläpitäviä vaiheita.

  1. Merkityksen kokemus
  2. Unelmat, visiot ja päämäärät
  3. Arvot luovuuden lähteenä
  4. Vahvuuksien tunnistaminen
  5. Toimintasuunnitelmat
  6. Esteiden läpäisy
  7. Voittamisen taito

 

Asetan itseni Harry Holen asemaan ja yritän ajatella kuin hän.

Hän tekee työt omalla tavallaan niin, että asia tulee aina lopulta hyvin hoidetuksi. Hänen käyttämänsä keinot eivät ole niitä tavallisimpia, välillä myös vähän kyseenalaisia. Harry on äärimmäisen sitoutunut omaan työhönsä. Harryn ongelma on vain se, että muut eivät kulje hänen kanssaan samaan suuntaan. Harry pitää heitä lahjattomina, ja itseään älykkäänä. Syntyy ristiriitoja.

Tavalliset poliisit tekevät pyydetyt työt, he menevät siitä mistä aita on aika matala, ja lähtevät töistä kun kello lyö neljä. He ajautuvat ryhmäajatteluun, ja tekevät paljon kompromisseja, jolloin kukaan ei saa sitä mitä alun perin halusi.

 

Kuka sitten on oikeassa?


Tässä kohtaa Harry tiimin jäsenenä ja johtajana voisi käyttää vahvuuksiaan ja alkaa ajatella kuin tavallinen poliisi. Miksi he toimivat näin? Ehkä he pelkäävät Harryja, koska he ovat voimakkaita ja kunnianhimoisia. Poliisit joutuvat kerta toisensa jälkeen huomaamaan, että Harry oli oikeassa, ja hänen tekonsa osoittavat että poliisit menevät helpoimman kautta ja ovat laiskoja. Poliisit tuntevat alemmuutta kun huomaavat Harryn olevan oikeassa. Harry ei kuitenkaan leveile tällä, eikä häntä kiinnosta ylenemiset tai tittelit. Hän tietää olevansa hyvä, eikä hänen tarvitse huudella sitä koska teot puhuvat puolestaan. Tämä ärsyttää poliiseja vielä enemmän.

 

Mutta tietävätkö poliisit silti sisimmässään että heidän toimintatapansa ei ole hyvä, ja että voisi olla järkevää kokeilla myös Harryn tyyliä?


Oletetaan, että seuraavassa kirjassa Harry saa joukkoonsa muutaman tavispoliisin. Poliiseille on syttynyt pieni liekki, ja he haluavat kokeilla yhteistyötä Harryn kanssa. Harryn tavoitteena on saada heistä lisää Harryja.

Hänen tehtävänsä on nyt ratkaista ongelma miten motivoida perässä tulevia tiimiläisiä, eli poliiseja, tekemään töitä kovemmin. Miten heidät saisi tekemään vähän enemmän eikä tyytymään ensimmäiseen ideaan tai helpoimpaan tiehen?

Tiimin perusta on pelisäännöissä. Jos poliisi menee sohimaan jääkiekkomailalla kun Harryt pelaavat jalkapalloa, koko homma kaatuu siihen. Se ei vaan toimi. Heidän täytyy päästä samalle kentälle ja pelata samoilla välineillä samaan maaliin.

 

Miten Harry ja kirjan syttymisen kierre liittyvät toisiinsa?


1. Merkityksen kokemus

Poliisit voivat motivoitua näkemistään tuloksista. Heidän työllään on merkitystä. Rikos toisensa jälkeen ratkeaa. Jos poliisi ei nauti rikosten ratkaisemisesta, hän on väärässä ammatissa.

2. Unelmat, visiot ja päämäärät

Saavuttaakseen päämääränsä, poliisien täytyy tehdä valintoja. Harry tekee rohkeita valintoja, ja saavuttaa päämääränsä. Poliisit eivät uskalla rikkoa rajoja ja seurata vaistojaan, ja jos ei siihen kykene, ei saavuta paljoakaan.

3. Arvot luovuuden lähteenä

Harrylla on jotain joka ei ole kaupan. Rehellisyys, periksiantamattomuus ja suoraselkäisyys ovat Harryn aseita ja vahvuuksia.

4. Vahvuuksien tunnistaminen

Harry on hyvä työssään. Hän ei toimi poliisien sääntöjen mukaan, mutta saa aina rikoksen ratkaistua paremmin kuin muut.

5. Toimintasuunnitelmat

Poliisit voivat saada onnistumisen tunteita kun kokeilevat uusia tapoja toimia. Vanha malli aiheutti vain turhautumista eikä juuri ollenkaan palkinnut.

6. Esteiden läpäisy

Harry ei pysähdy kohdatessaan esteitä. Hän toimii tilanteessa parhaalla katsomallaan tavalla, ja jatkaa töitä. On parempi tehdä jotain vähän väärin kuin olla tekemättä mitään.

7. Voittamisen taito

Voittaminen Harrylla ei ole toisten murskaamista. Hänen ei tarvitse leveillä omalla erinomaisuudellaan tai onnistumisillaan. Hän tietää että teot puhuvat puolestaan, ja voitto on aina yhteinen voitto.

 

Lainmukaisuus vai oikeudenmukaisuus?

Poliiseille riittää että he tekevät lainmukaisesti. Harry toimii oikeudenmukaisesti. Mittavalle riittää tällä hetkellä pakolliset velvollisuudet, kun tiimin harryt havittelevat mahdollisuuksia.

 

Velvollisuudet vai mahdollisuudet, mitä tietä sinä aiot seurata?
 

 

Anu Kuivaniemi

Osuuskunta Mittava Innovations

anu(a)mittava.fi

045-1374745

 

Tagit: , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!