Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Syty ja sytytä

Kirjoitettu 07.12.14
Esseen kirjoittaja: Kimmo Pulkka
Kirjapisteet: 2
Kirja: Syty ja sytytä
Kirjan kirjoittaja: Tapio Aaltonen, Heikki Pajunen, Kallu Tuominen
Kategoriat: 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen, 4. Johtaminen, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Motivaatio

 

Mulla on irkkuhattu päässä. Aion leikata hiukset pois. Itsenäisyys on siistii. Parasta on sisäinen motivaatio. Kyyl. Siis sisäinen motivaatio on oikeesti parasta. Motivaatio muutenki. Sana motivaatio tulee Latinan kielen sanasta movere, mikä meinaa liikkeelle panoa. Motivaatio on siis sana sille asialle, mikä pistää meidät liikkeelle. Joku viisas on sanonut, että mikään ei liikahda, ellei kosketeta tarpeita. Aikalailla totta. Asioilla pitää olla joku merkitys, että niitä jaksaa tehdä pidempää kuin vähän aikaa. Sisäinen motivaatio liittyy lähes poikkeuksetta merkitykseen, jolloin työstä saatava raha on vain pieni lisäbonus kaiken muun rinnalla. Siihen liittyy vahvasti myös innostavat päämäärät. On ihan hyvä tietää, milloin ollaan perillä. Innostus on muutenkin se juttu. Pakko on surq. Pakko on varmin resepti sille, että menestystä ei synny. Inside, sisällä, siellä se motivaatio majailee :3

 

Outoo. Siis se, että sisäisen motivaation löytämiseen ei oo mun mielestä sellasta kunnon reseptiä. Se pitää vaan löytää. Toisaalta jos ajautuu tarkotuksella semmosten asioiden pariin, mitkä kiinnostaa itseään, niin kyl se sit löytyy äkkiä. Ulkoista motivaatiota tarvitaan myös. Varsinkin perinteisessä työympäristössä. Siis jos teet tosi hyvin jotain ja oot iha liekeis ja flows 24/7 nii kyl sä siitä jotain palkintoa haluat. Vähän niinku sellasta kunnianosoitusta. Ulkoinen motivaatio on kans tosi tärkeetä sellasessa työssä, jos siihen ei saa mitenkään liitettyä sisäistä motivaatiota. Ettei pysty kehittyy tjms. Raha on aika passeli sellaseen.

 

Sytytä

 

Kirja tosiaan kertoo yleisesti syttymisestä ja sytyttämisestä. Itse asiassa toi mitä äske kirjotin on tärkein syttymiseen johtava tekijä. Siis sisäinen motivaatio, merkitys ja tavoitteet. Kirjottelen vaikka nyt vähän siitä, miten sytyttää.

 

Alotetaan johtamisesta. Mikä siinä on tärkeintä? Moni vastais, että viestintä. Se kyl on tärkeetä. Kuitenki kaikkein tärkeintä johtamisessa on ihminen. Kun keskittyy ihmisiin, niin tulos syntyy palkkiona. Jos heti tähdätään tulokseen ja käytetään ihmisiä siihen pääsemiseksi, niin ei toimi. Kaverijohtamista.

 

Keskity vahvuuksiin

 

Nonii kuvitellaa tilanne, että kaikki tällane basic perustyö on tehty, eli lähinnä oikeat ihmiset oikeilla paikoilla. Se on kyl aika paljo enemmä ku perustyötä tuli vaa mielee, mut antaa olla nyt. Jos ne on oikeilla paikoilla, niin todennäköisesti tunnet niiden vahvuudet. Ne vahvuudet luo yhdessä yrityksen vahvuudet. Tadaa. Keskitytään vahvuuksiin. Vahvistetaan niitä ja kehitetään niitä, koska ne on meidän kilpailuetu. Ei voi keskittyä kaikkeen. Siksi keskitytään vahvuuksiin. Tähän väliin sopiikin hyvin tämä:

 

Kehittäminen = vahvuuksien vahvistaminen —> huipputulokset

Kehittyminen = heikkouksien parantaminen —> keskinkertaisuus

 

Tottakai heikkouksiakin pitää korjata jossain määrin. Lähinnä siinä määrin, että tullaan normaalisti toimeen.

 

Okei nyt ollaan keskitytty koko ajan vahvuuksiin, mistä seuraa onnistumisia. Onnistumisia seuraa, ei epäonni niinku Kymppilinja sanoo, vaan lisää onnistumisia. Ne ruokkii itseään. Itseluottamus kasvaa ja työssä oleminen on kivaa. Tottakai on selvää, että jossain vaiheessa kosahtaa. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Silloin johtajan on tärkeä muistaa nää tehtävät:

 

  1. Luo edellytykset tunteiden käsittelylle. Esim dialogirinki ja fläppi, jotta tunteista saadaan näkyviä.
  2. Ylläpidä toiveikasta mielialaa. Älä lähde synkistelyihin mukaan, vaan näe mahdollisuudet ja tartu niihin.
  3. Auta henkilöitä saamaan apua.
  4. Tiedä, milloin on aika jatkaa normaalisti eteenpäin.

 

”Elämän salaisuus ei ole siinä mitä tapahtuu, vaan mitä teet sille, mitä tapahtuu.”

 

Se pitää muistaa, että olosuhteet, tappiot tai epäonnistumiset ei vie ihmisiltä pois heidän vahvuuksiaan ja taitojaan. Siitä tulee muistuttaa. Muistuta ihmisiä heidän onnistumisistaan, pyydä heitä kirjoittamaan ne paperille ylös ja laittamaan esille johonkin näkyvään paikkaan.  Valokuvat toimivat myös hyvin.

 

Vahvuudet on mukavuusalueella. Siellä kannattaa pysyä 80% ajasta ja käyttää niihin saman verran energiaa. Ne ruokkii meitä jaksamaan. 20% kannattaa käyttää epämukavuusalueella. Jos on pelkästään mukavuusalueella, niin homma menee liian helpoksi. Liika epämukavuusalueella oleminen taas vie hallinnan tunteen pois kokonaan. Hyvä esimerkki tähän on jonglööri. Aina kun ottaa yhden pallon lisää, niin homma menee todella paljon vaikeammin hallittavaksi.

 

80/20 = 5/5

 

Tavoitteet

 

Puhuin jo aikaisemmin päämääristä. Ne ois niinku tavoitteita. Niitä on pakko olla. Pieniä ja isoja. Aina kun pääsee tavoitteeseen, tulee hyvä mieli. Onnistumisen tunne. Ja mitä onnistumiset ruokkikaan? Onnistumisia :3 No sit jos mietitään tavoitteita vähän syvällisemmin, niin hyvään tavoitteeseen kuuluu määrällisyys ja laadullisuus. Kirjassa oli myös vanha kunnon SMART-tavoitesetti, jonka olin kuullut, mutta en muistanut. Eli hyvä tavoite:

 

S = Specific

M = Measurable

A = Achievable

R = Relevant

T = Timebound

 

Smart on muuten toisinpäin trams eli raitiovaunut.

 

Ahh tunteet <3 Siis näistähän tässäkin on kyse, että tunteiden avulla sytytään ja sytytetään. Haetaan onnistumisen tunteita jne. Niitä ei todellakaan pidä väheksyä. Tunteet sitouttaa meitä tekemään asioita. Järki on myös hyvä juttu. Sit kun saa tunteet ja järjen toimimaan hyvin keskenään, niin menee aika hyvin.

 

Loppuun vielä setit voittamisesta.

 

  1. Passio, eli rakkaus ja intohimo tehtävää kohtaan.
  2. Visio, selkeä päämäärä ja toiveikas tulevaisuus.
  3. Aktio, tekeminen

 

Tässä on aika hyvä kaava voittajaksi tulemiseen. Muista, visio on visio vasta kun teet sen eteen joka päivä jotain. Edes viisi minuuttia.

 

Mulla on irkkuhattu sen takia päässä, koska näpräisin muute mun liian pitkiä hiuksia. Liian pitkät hiukset lähtee ens viikolla pois. Kohta kanasalaattia.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!