Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Syty ja sytytä

Kirjoitettu 10.12.14
Esseen kirjoittaja: Eetu Lindfors
Kirjapisteet: 2
Kirja: Syty ja sytytä
Kirjan kirjoittaja: Tapio Aaltonen, Heikki Pajunen, Kallu Tuominen
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut, 5. Valmentaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirjassa Syty ja sytytä kerrotaan eri asioista, jotka vaikuttavat valmentamiseen ja siinä menestymiseen. Nykyään johtajan rooli on muuttumassa asioiden johtamisesta ihmisten johtamisen suuntaan. Johtaja ei enää johda ylhäältä numeroiden perusteella vaan toimii alaistensa kanssa ja kehittää työpaikan henkisiä, sekä fyysisiä tarpeita. Johtaja ei enää määrää muita vaan kuuntelee ja ohjaa kuulemansa perusteella asioita oikeisiin suuntiin. Johtajana oleminen on palveluammatti, jonka asiakkaita ovat alaiset. Johtajan perustehtäviin kuuluu ensisijaisesti työntekijöiden motivointi. Päätin lukea kirjan, koska tulen toimimaan Osk.Million viimeisen vuoden tiimiliiderinä. Poimin kirjasta minulle tärkeitä koppeja ja pointteja, joihin tulen keskittymään varsin vahvasti seuraavan kahden kuukauden aikana.

Hyvä johtaminen ja menestys syntyy siitä, että tekee oikeita asioita oikealla tavalla oikeiden ihmisten kanssa

Menestymisen salaisuus

 

Kirjassa puhuttiin menestymisestä ja siitä, onko kaiken oltava aina niin erinomaista. Täytyykö jatkuvasti kaiken olla tehokasta ja onko aina ylitettävä itsensä? Pitääkö kilpailijat ja muut tiimit joka kerta voittaa? Pitääkö minun olla aina paras ja tarvitseeko minun, tai meidän tuotteen / palvelun olla aina paras mahdollinen? Menestyksestä on tullut pakkomielle, joka pahimmillaan aiheuttaa suunnatonta kärsimystä ja pahoinvointia. Meillä on niin kova kiire saavuttaa tavoitteet ja päämäärät, että emme kerkeä nauttia itse matkasta ja kaikista niistä ihmisistä, ketä sen matkan aikana tapaamme.

 

Tulen itse toimimaan Osk.Million viimeisen vuoden tiimiliiderinä ja ainakin minulle henkilökohtaisesti yksi oleellinen asia on se, että tulemme tiiminä nauttimaan viimeisestä vuodesta aidosti ja teemme sellaisia asioita, mistä oikeasti sytymme ja nautimme. Tulevaa vuotta silmällä pitäen on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään kirjasta poimittua kysymystä: miksi teen sitä, mitä teen? Pois pakko ja väkisin vääntäminen – tilalle innostus ja halu asettaa sytyttäviä päämääriä ja pyrkiä niihin. Menestys ja raha seuraavat kyllä perässä, mikäli teemme niitä asioita, joista kaikkein eniten pidämme ja nautimme.

 

Unelmat visiot ja päämäärät

 

“Jos jostain voi unelmoida, sen voi myös toteuttaa.”

 

Kirjassa puhuttiin paljon unelmista, visioista ja päämääristä. Unelmat tapahtuvat usein vain oman pään sisällä. Se saattaa pysyä pitkiä aikoja hyvinkin etäisenä toiveena, tai sitten se alkaa kehittyä ja tulla yksityiskohtaisemmaksi. Unelmista kertominen auttaa konkretisoimaan ja vahvistamaan unelmaa. Jotta voisimme tehdä yhdessä niitä asioita, mistä kaikkein eniten nautimme. Ja jotta voisimme syttyä yhdessä, tulisi meidän tiedostaa kunkin yksilön henkilökohtaiset unelmat ja tavoitteet.

 

Minulla itselläni on ollut useita eri unelmia ja ne ovat muuttuneet jatkuvasti eri elämänvaiheissa. Joskus ne ovat muuttuneet päämääriksi ja ne taas ovat edenneet välillä jopa teoiksi. Kaikki alkaa unelmasta, joka syntyy yhden henkilön mielessä. Emme tee mitään, ellei joillakin henkilöillä ole sitä unelmaa. Nämä samat henkilöt alkavat sitten toteuttaa unelmaansa ja saavat siihen vähintään ainakin henkistä tukea meiltä muilta.

Tähän kaikkeen liittyen tiimiakatemialla oppimissopimusten esittelyyn tulisi mielestäni panostaa entistäkin enemmän. Olen vasta nyt lähes kaksi ja puoli vuotta oltuani samassa tiimissä alkanut oppia kaikkien tiimiläisten unelmia. Toki unelmat ovat usein kovin henkilökohtaisia ja liian aikaisessa vaiheessa esitellyt oppimissopimukset eivät välttämättä paljasta aivan kaikkea sitä, mitä tiimin jäsenet haluavat tehdä ja mitä he haluavat saavuttaa. Tätä asiaa silmällä pitäen aionkin ottaa ensimmäiseksi tehtäväkseni, että Million tulevan vuoden treeneissä oppimissopimukset tullaan käymään lävitse ainakin kaikkien niiden osalta, jotka eivät sitä vielä tähän mennessä ole esitellyt.

 

Unelmista pääsemme luontevasti seuraavaan vaiheeseen nimeltä visio. Pienten kertomusten taustalla on suurempi tarina, joka on aluksi väljä unelma, josta sitten kehittyy tarkemmin määritelty visio. Vision merkityksen ymmärtää usein siinä vaiheessa, kun oma elämä rullaa paikoillaan ja se kuuluisa kipinä ja punainen lanka ovat kadoksissa. Uusi visio ei synny väkisin, vaan sen syntyminen ja visioon sitoutuminen ovat prosessi.

 

Vision tulisi olla selkeä kuva siitä, mihin tähdätään. Oma visioni akatemian suhteen on  muuttunut varsin paljon viimeisten kahden vuoden aikana. Ensimmäisenä vuotena aika meni lähinnä totutellessa ja toisena vuotena hakkasin päätä seinään todella pahasti. Vasta kolmannen vuoden alkaessa oma henkilökohtainen visioni on alkanut muodostua ja tavoitteet ja päämäärät ovat olleet paljon helpompia asettaa, sekä saavuttaa. Kaikella tällä on ollut yhtenäinen suunta ja uusia mahdollisuuksia on ollut helpompi huomata. Niihin on ollut myös helpompi tarttua, kun voi suoraan todeta, että tämä ajaa kohti omaa visiota. Aivan liian moni lopettaa akatemian siihen, että ei löydä omaa juttua tarpeeksi nopeasti. Luota prosessiin on yksi akatemian legendaarisimmista lausahduksista ja ainakin itse olen kokenut sen toimivuuden.

 

Osk. Millio on kasvanut tiiminä todella paljon sen yhteisen taipaleensa aikana. Visiot ja päämäärät ovat muuttuneet joka vuosi ja tulevan vuoden tavoitteet ja päämäärät tulemme määrittelemään jälleen aivan lähiaikoina. Tähän asti omat tavoitteet on pystytty saavuttamaan hyvien tiimiläisten ja positiivisen asenteen avulla. Odotan mielenkiinnolla mitä kaikkea tuleva vuosi tullessaan tuokaan. Yksi asia on kirjan myötä ainakin varmaa ja se on innostava ja sytyttävä päämäärä vuodelle 2015!

  • Etsi oma unelmasi

  • Muista, että unelma voi toteutua, joten ajattele sitä ja kehitä siitä hyvä visio.

  • Vision avulla voit liittoutua tunteidesi kanssa.

  • Jos haluat saavuttaa unelmasi, sinun tulee tunnistaa edessäsi olevia tärkeitä valintoja.

Loppuun mahtava ajatus kirjasta, joka kolahti.

 

Johann Wolfgang von Goethe “ Jos kohtelet ihmistä sen mukaan, miltä hän näyttää, teet hänestä huonomman kuin mitä hän on. Mutta jos kohtelet häntä kuin hän olisi se, mitä hänestä hänen mahdollisuuksiensa mukaan voisi tulla, teet hänestä sellaisen kuin hänen tulisi olla.”

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!